ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog meer nieuws uit Oekraïne

Ook het graan gaat de verkeerde richtingen uit…
door Tsenne Kikke - donderdag 26 mei 2022 18:29

Tussen Rusland en Oekraïne woedt er een oorlog... Vandaag verschenen de gevangengenomen Russische soldaten Oleksandr Bobykin en Oleksandr Ivanov voor de rechtbank. Ze werden ervan beschuldigd om op 24 februari vanuit de Russische regio Belgorod Grad-raketten te hebben afgevuurd op de Oekraïense regio Charkov en schade te hebben toegebracht aan "objecten van civiele en kritieke infrastructuur, waaronder particuliere woningen" in Kazacha Lopan en Veterynrne. De rechtbank zal op 31 mei een uitspraak doen...

- De pro-Russische separatisten in de Donbas houden naar het schijnt circa 8.000 Oekraïners vast. De zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk wil deze groep eveneens terecht laten staan voor een nog op te richten tribunaal... Dat plan werd door Rusland gesteund. Rusland meldde al eerder dat er in Marioepol 2.439 Oekraïense strijders werden opgepakt, die ook misschien zullen terechtstaan.

- Een hoge Oekraïense militaire functionaris heeft vandaag tijdens een briefing toegegeven dat Rusland op dit moment de overhand heeft in de gevechten in de oostelijke regio Loegansk. "Rusland is in het voordeel, maar we doen alles wat we kunnen," zei generaal Oleksiy Gromov. Hij zei ook dat Oekraïne had waargenomen dat Rusland de Iskander-raketsystemen naar de westelijke regio Brest in Wit-Rusland heeft verplaatst, wat volgens Gromov voor de mogelijkheid van nieuwe raketaanvallen op West-Oekraïne zorgt.

- De Duitse bondskanselier Olaf Scholz zei tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos in een toespraak ervan overtuigd te zijn dat Vladimir Poetin niet zal slagen in zijn streven om Oekraïne te veroveren. "Ons doel is kristalhelder: Poetin moet deze oorlog niet winnen. En ik ben ervan overtuigd dat hij niet zal winnen", aldus Scholz, die andere regeringsleiders opriep zich aan te sluiten bij een gezamenlijk front om Rusland verder te isoleren. Hij doelde vooral op de opkomende landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika die zich tot dusver hebben onthouden van kritiek op de invasie.

Volgens de bondskanselier wil Poetin terug naar een wereld waarin "het recht van de sterkste geldt en waarin niet iedereen verzekerd is van vrijheid, onafhankelijkheid en zelfbeschikkingsrecht. Dat noemen we imperialisme". Hij meende dat de Russische invasie niet alleen het bestaan van Oekraïne als zelfstandige natie bedreigt, maar ook de internationale rechtsorde die gebaseerd is op internationale samenwerking. Poetin zal volgens Scholz zijn militaire campagne alleen beëindigen als hij zich realiseert dat hij de Oekraïense defensie niet kan doorbreken. "Daarom steunen wij Oekraïne."

- Satellietbeelden toonden aan hoe Russische schepen aan de haal gingen met gestolen Oekraïens graan. Zelf blokkeerde de Russische marine alle handel via de haven van Odessa. Oekraïne en Europa zoeken nu naar alternatieven om miljoenen tonnen graan alsnog te kunnen uitvoeren. Via het spoor lijkt onvoldoende, dus overwegen de Britten om de Russische blokkade op de Zwarte Zee te doorbreken...

Op de satellietbeelden van Maxar Technologies was wel degelijk te zien dat in de tijdelijk bezette Krimhaven Sevastopol Russische schepen met Oekraïens graan werden geladen. Deze nieuwe satellietbeelden, daterend van 19 en 21 mei, toonden de schepen 'Matros Pozynich' en 'Matros Koshka' aangemeerd naast wat graansilo's leken te zijn, met graan dat van een band in een open ruim stroomde.

Volgens de scheepsopsporingssite MarineTraffic.com hebben beide schepen de haven inmiddels verlaten, waarbij de Matros Pozynich door de Egeïsche Zee vaart en beweert op weg te zijn naar Beiroet en de Matros Koshka zich nog in de Zwarte Zee bevindt.

CNN merkte op dat de Matros Pozynich eerder deze maand een soortgelijke missie uitvoerde: graan laden en uitvaren vanuit de Zwarte Zee richting Middellandse Zee. Aanvankelijk was het schip met zijn lading op weg naar Egypte, maar na een waarschuwing van Oekraïense ambtenaren werd het in Alexandrië afgezet. Het schip werd ook de toegang tot Beiroet ontzegd en meerde uiteindelijk aan in Latakia, Syrië.

Ter herinnering: Oekraïne en Rusland produceren ongeveer 30 procent van de graanvoorraad in de wereld. Tijdens het Economisch Wereldforum in Davos benadrukte Volodymyr Zelenski dat de elites van het wereldse bedrijfsleven en de politici hun inspanningen moesten richten op het voorkomen van de hongersnood in een aantal landen en moesten helpen bij het vervoer van 22 miljoen ton graan dat door Rusland in Oekraïense havens werd geblokkeerd.

Wist je, beste lezer...,

...dat van al de duizenden maandelijkse bezoekers praktisch niemand de blogs met anderen - via Facebook of Twitter, bijvoorbeeld - deelt?... Kan jij daar iets aan doen??? Al bij voorbaat bedankt!

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht