ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vers nieuws uit Oekraïne

Zal Poetin op 8 of 9 mei, officieel de oorlog aan Oekraïne verklaren?
door Tsenne Kikke - dinsdag 3 mei 2022 16:40

- President Emmanuel Macron en Vladimir Poetin hebben vandaag via de telefoon met elkaar gesproken. Het gesprek duurde naar verluidt twee uur. Voorlopig is echter niet duidelijk wat de twee allemaal tegen elkaar hebben gezegd, maar het feit dat Poetin bereid was om er 2 uur in te investeren, kan een bewijs zijn dat hij nog naar mensen wil luisteren.

- Het Russische leger is vandaag, met behulp van pro-Russische troepen van de zogenaamde Volksrepubliek Donetsk, van start gegaan met een offensief tegen de Azovstal-fabriek in Marioepol. Dat meldde het Russische ministerie van Defensie. Ook Kiev zei dat de aanval was ingezet.

- "Ik heb vandaag één boodschap voor u: Oekraïne zal winnen, Oekraïne zal vrij zijn," zei de Britse premier Boris Johnson vandaag in een videoverbinding. "Jullie hebben de mythe van Poetin's onoverwinnelijkheid laten ontploffen. Jullie zijn de meesters van jullie lotsbestemming en niemand kan of zou jullie iets op moeten kunnen leggen."

"Dit is het beste uur van Oekraïne, een episch hoofdstuk in uw nationale verhaal. Uw kinderen en kleinkinderen zullen zeggen dat Oekraïners de wereld hebben geleerd dat de brute kracht van een agressor niets uitmaakt tegen de morele kracht van een volk dat vastbesloten is vrij te zijn," schreef de premier vóór de aanvang van zijn speech op Twitter.

- Duitsland wil zeven houwitsers aan Oekraïne leveren. Het gaat om de Panzerhaubitz 2000 uit de voorraad van het Duitse leger. Nederland heeft Kiev eerder al vijf houwitsers beloofd. De training van Oekraïense militairen om te leren omgaan met het complexe wapentuig vindt in beide gevallen in Duitsland plaats.

De Nederlandse minister Kajsa Ollongren van Defensie zei vorige week dat het materieel binnen een maand naar Oekraïne gaat. Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada hebben ook al houwitsers toegezegd. Die kanonnen kunnen doelen tot 40 kilometer ver precies raken, wat erg nuttig kan zijn in de overwegend vlakke Donbas-regio in Oost-Oekraïne. Duitsland kondigde eerder aan vijftig Gepard-luchtafweertanks aan Oekraïne te leveren. Al geleverd zijn ruim 2.500 luchtafweerraketten, 900 raketwerpers, 100 machinegeweren, 15 antitankwapens en veel munitie.

- Vandaag beschuldigde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Israël van het 'steunen van neonazi's in Oekraïne'. Deze uitspraak was een verdere escalatie van een diplomatieke ruzie tussen de twee landen, die deze week begon. De Russische Sergej Lavrov beweerde maandag dat Adolf Hitler van Joodse afkomst was; dit, in reactie op uitspraken van Israël over de Joodse achtergrond van de Oekraïense president Volodimir Zelenksi.

De Israëlische buitenlandminister Yair Lapid bestempelde Lavrovs uitspraak van maandag als een 'onvergeeflijke' leugen die de verschrikkingen van de Holocaust bagatelliseert. Het Russische ministerie heeft hier deze ochtend weer op gereageerd in een tweet waarin het de reactie van Lapid 'anti-historisch' noemde en schreef dat deze 'voor een groot deel verklaarden waarom de huidige Israëlische regering het neonazistische regime in Kiev steunt'.

Het Russische ministerie linkte vervolgens een verklaring waarin 'bewijs' van antisemitisme in Oekraïne geleverd werd, evenals 'bewijs' dat Joden vóór de Holocaust collaboreerden met nazi's.

- Naar het schijnt zou Vladimir Poetin Oekraïne binnenkort, mogelijk al op 8 mei, officieel de oorlog kunnen verklaren. Dat schreef de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van informatie van Amerikaanse en westerse functionarissen.

Toen Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel, sprak Poetin van een 'speciale militaire operatie'. Het woord 'oorlog' of 'invasie' was taboe. Maar hij zou op korte termijn formeel de oorlog kunnen verklaren. Mogelijk gebeurt dat ook op 9 mei, wanneer Rusland de overwinning op nazi-Duitsland viert. Volgens westerse functionarissen zou Poetin immers de symbolische betekenis en propagandawaarde van die dag willen aanwenden voor de aankondiging van een militaire verwezenlijking in Oekraïne - of, een grootschalige escalatie van de vijandelijkheden, of beiden.

Westerse en Oekraïense functionarissen schatten dat ten minste 10.000 Russische soldaten zijn omgekomen sinds de start van de invasie. Door formeel de oorlog te verklaren, kan Poetin - op grond van de Russische wetgeving - reservisten en dienstplichtigen mobiliseren die Moskou hard zou nodig hebben vanwege een groeiend tekort aan manschappen.

- De Verenigde Staten verwachten dat Rusland deze maand de regio's Donetsk en Loehansk, gebieden die Rusland eerder erkende als onafhankelijke volksrepublieken, formeel zal annexeren; een iets, dat niet als legitiem zal worden beschouwd.

- Paus Franciscus heeft de Russische president Vladimir Poetin gevraagd hem in Moskou te ontmoeten om te praten over het beëindigen van de oorlog in Oekraïne, maar hij heeft hierop geen reactie gekregen...

Beelden uit Charkov...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht