ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Meer en meer landen willen tot de NAVO toetreden, waaronder nu Finland

En Rusland is daarvan de schuld…
door Tsenne Kikke - donderdag 12 mei 2022 20:56

- Oekraïne heeft de voorbije uren meerdere successen geclaimd op het slagveld. Zo zouden Oekraïense troepen pontonbruggen vernield hebben die Russische troepen gebruikten om een rivier over te steken in de regio Loehansk, in het oosten. Het Oekraïense ministerie van Defensie deelde foto’s waarop ook vernietigde tanks te zien zijn. Het onderschrift van de foto's luidde: "Artilleristen van de 17e tankbrigade van het #UA-leger hebben het vakantieseizoen geopend voor ruscisten. Sommigen baadden in de Siverskyi Donets rivier, en sommigen werden verbrand door de meizon."

Nota: ruscist is de nieuwe manier om een inwoner van Rusland aan te duiden (Rus + Fascist = Ruscist).

- Russische lucht-grondraketten "hebben meer dan 320 Oekraïense nationalisten vernietigd en 72 militaire voertuigen buiten werking gesteld". Dat stelde Igor Konasjenkov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie. Zware Russische lucht- en raketaanvallen hebben meer dan 400 troepenconcentraties en militaire konvooien, 12 commandoposten en 26 artilleriestellingen geraakt. In het Korotychgebied, slechts enkele kilometer ten westen van de stad Charkiv, werd een S-300 luchtverdedigingssysteem uitgeschakeld. In de stad Slovjansk werden raketlanceerstellingen getroffen.

- De vicepremier van Oekraïne, Iryna Veresjtsjoek zei vandaag dat er "zeer moeizame onderhandelingen" gaande zijn over de evacuatie van zwaargewonde strijders uit de belegerde staalfabriek Azovstal in de Oekraïense havenstad Marioepol. Kiev had gisteren al voorgesteld om zwaargewonde verdedigers in de fabriek te ruilen tegen Russische krijgsgevangenen. Op Telegram zei Veresjtsjoek: "Voor alle duidelijkheid: we onderhandelen momenteel alleen over 38 zwaargewonde (bedlegerige) strijders. We werken stap voor stap. We zullen 38 uitwisselen, daarna gaan we verder. Er zijn op dit moment geen gesprekken over de uitwisseling van 500 of 600 mensen, wat door sommige media wordt gemeld."

- Volgens de lokale Finse krant 'Iltalehti' is Rusland van plan om vanaf morgen als vergeldingsactie de gastoevoer naar het land af te sluiten. In het artikel werden anonieme bronnen geciteerd die door andere media en persagentschappen nog niet zijn geverifieerd.

De beslissing zou er komen omdat zowel de Finse president als de premier vandaag in een gezamenlijk statement hebben laten weten dat het land wil toetreden tot de NAVO. En daar was Rusland niet tevreden mee. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken liet al weten dat het gedwongen wordt om vergeldingsacties te ondernemen. "Helsinki moet zich bewust zijn van de verantwoordelijkheid en de gevolgen van een dergelijke stap. De toetreding van Finland tot de NAVO zal ernstige schade toebrengen aan de bilaterale Russisch-Finse betrekkingen en het handhaven van de stabiliteit en veiligheid in de Noord-Europese regio. Rusland zal gedwongen worden vergeldingsacties te ondernemen, zowel militair-technische als andere, om de opkomende bedreigingen voor zijn nationale veiligheid in te dammen."

De Finse president Sauli Niinistö zei dat Rusland de schuld is van het mogelijke lidmaatschap van de NAVO in Helsinki, omdat de oorlog in Oekraïne heeft aangetoond dat Moskou bereid is zijn buren aan te vallen. In een boodschap, gericht aan Rusland, zei hij: "Jullie hebben dit veroorzaakt - kijk in de spiegel".

Nabericht 13/5: Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, heeft de berichten over een gasboycot richting Finland 'nep' genoemd.

- Volgens Vladimir Poetin zal het westen meer lijden onder de economische sancties die het aan Rusland heeft opgelegd dan Rusland zelf. De Russische economie is bestand tegen buitenlandse uitdagingen, zei hij vandaag. Zo verwees hij onder meer naar de stevige inflatie in Europa.

"Rusland zelf blijft op dit moment gespaard van grote gevolgen," beweerde hij. "Dankzij het verantwoorde, macro-economische beleid van de voorbije jaren en de systematische beslissingen om onze economische soevereiniteit en onze technologie- en voedselveiligheid te versterken". Poetin verwees daarvoor onder meer naar de koers van de Russische munt, die vandaag fors steeg naar 67,7 roebel voor één euro, waarmee het record van begin 2020 sneuvelde. Begin dit jaar was nog 85 roebel nodig voor een euro.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht