ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: In het Verenigd Koninkrijk kunnen een 400.000-tal mensen niet werken

… dit, als gevolg van Covid-19.
door Tsenne Kikke - dinsdag 3 mei 2022 15:43

In het Verenigd Koninkrijk kunnen - als gevolg van Covid-19 - zo’n 400.000 mensen niet meer werken. Dat blijkt uit een onderzoek dat het IPPR (The Institute for Public Policy Research) afgelopen week publiceerde.

Het betreft mensen die hun baan kwijt zijn vanwege long-Covid (langdurige covid), uitgestelde zorg en verslechterde geestelijke gezondheid. Volgens het onderzoeksinstituut neemt de economische activiteit van het Verenigd Koninkrijk hierdoor dit jaar af met naar schatting £8 miljard.

Omgerekend naar Nederland zou dit betekenen dat rond de 100.000 mensen de arbeidsmarkt verlaten, als gevolg van Covid-19. Maar, een soortgelijk onderzoek is er in onze gewesten nog niet.

Kostenpost of hoeksteen?

De onderzoekers stellen dat Britse politici de uitgaven voor gezondheidszorg te lang hebben behandeld als een kostenpost die in de hand moet worden gehouden, in plaats van als een hoeksteen van een bloeiende, welvarende economie. Covid-19 heeft laten zien dat we op een andere manier naar gezondheid moeten kijken, stellen de onderzoekers.

Daarom roept IPPR op tot een nieuwe post-pandemische benadering van de gezondheid van het land. Die benadering moet ervoor zorgen dat mensen langer van een gezond leven kunnen genieten en dat de gehavende economie kan herstellen.

Rechtvaardig, gezond en welvarend

De denktank lanceert een nieuwe commissie voor gezondheid en welvaart, om te onderzoeken hoe een goede gezondheid de basis kan vormen voor een eerlijke en welvarende economie. Deze commissie onderzoekt de fundamentele hypothese dat een rechtvaardiger land gezonder is, en dat een gezonder land welvarender is. De komende twee jaar werkt de commissie samen met bedrijven, vakbonden, academici, gezondheidsprofessionals en politici om een blauwdruk te ontwikkelen om gezondheid en welvaart te stimuleren.

Handen aan het bed

"Een goed initiatief," aldus Gerard Schouw van directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG). "Dit benadrukt het belang van een herwaardering van de zorg. Gezondheid is niet alleen de basis van welzijn, maar ook van welvaart. Dit rapport onderstreept nog eens in duidelijke cijfers dat gezondheid en economie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn."

Schouw wijst op een bericht dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) afgelopen week publiceerde.
"We zien dat wachtlijsten weer steeds verder oplopen en dat er te weinig handen aan het bed zijn. Inmiddels wachten 120.000 extra mensen op zorg door Covid-19."

Medische innovaties, zoals nieuwe vaccins, medicijnen en digitale oplossingen, kunnen bijdragen aan een lagere werkdruk en slimmere inzet van zorgverleners, zodat zij patiënten sneller en beter kunnen helpen. Daarom onderzoekt de VIG hoe geneesmiddelen niet alleen mensen beter maken, maar ook wachtlijsten kunnen verkorten en zorgen voor meer handen aan het bed. Dit onderzoek verschijnt binnenkort...

Bron: VIG

Na een SARS-CoV-2 infectie ervaart een toenemend aantal patiënten blijvende symptomen of restletsels, zoals problemen bij inspanning en een verminderde kwaliteit van leven. Omdat COVID-19 vaak een invloed heeft op smaak en eetlust, komt gewichtsverlies in combinatie met spierverlies heel vaak voor. De hypothese van de onderzoekers is dat een gepersonaliseerd voedingsschema, in combinatie met een op de patiënt afgestemd revalidatieprogramma, de fysieke prestaties, functionele capaciteiten en levenskwaliteit van deze patiënten zal verbeteren.

Op 1 maart 2022 startte daarvoor in België een klinisch onderzoek. Het team ontving hiervoor een onderzoeksbudget van 400.000 euro en uitgebreid met drie nieuwe medewerkers.

In deze studie volgen 66 patiënten met symptomen van langdurige covid (nog steeds klachten na 12 weken) ofwel een gepersonaliseerd behandelingsprogramma, ofwel een standaard revalidatieprogramma van 18 kinesitherapiesessies. Het gepersonaliseerde behandelingsprogramma bestaat uit een combinatie van voedingstherapie en een fysiek trainingsprogramma. De behandeling duurt 12 weken. Een evaluatie volgt na 6 en 12 weken met een eindevaluatie 6 weken na het einde van de behandeling.  

De patiënten werden geselecteerd uit de UZ Brussel covid-patiënten populatie en in overleg met patiëntenvereniging Post covid-gemeenschap.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht