ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

9 mei komt alsmaar dichterbij…

Een nucleaire oorlog is - volgens experts - heel onwaarschijnlijk
door Tsenne Kikke - vrijdag 6 mei 2022 19:19

-  Zoals je al weet, viert Rusland op 9 mei de 77ste verjaardag van de zege op het Duitsland van Adolf Hitler in de Tweede Wereldoorlog. Tegen maandag wil het volgens de Oekraïense regering de zwaar belegerde Azovstalfabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol veroveren. "Poetin wil staalfabriek in Marioepol als trofee op 9 mei," waarschuwde Kiev

"Het mooiste geschenk voor een heerser is het hoofd van zijn tegenstander. Ik zie duidelijk de ambitie om Azovstal te veroveren en Poetin de 'overwinning' te schenken tegen 9 mei", citeerde het Oekraïense persagentschap 'Unian Arestovytsj'. "Ze willen dat heel graag, maar laten we eens zien of het hen ook lukt," voegde men er nog aan toe. Anderzijds kan 'De Slag om Marioepol' wel een bloedbad worden...

- "Rusland blijft voor altijd in het zuiden van Oekraïne," zei het Russische parlementslid Andrey Turchak, voormalig secretaris van Verenigd Rusland en trouwe volgeling van president Poetin, bij een bezoek aan de bezette Oekraïense stad Cherson. "Rusland is hier voor altijd. Daar moet niemand aan twijfelen. Er wordt niet teruggekeerd naar het verleden."

- Lokale autoriteiten meldden dat Russische troepen proberen om Severodonetsk te omsingelen en te bestormen. Er wonen meer dan 100.000 mensen in die stad, die nog in handen is van het Oekraïense leger. De verovering van Severodonetsk zou een grote overwinning zijn voor het Russische leger, dat al langer probeert om de volledige controle te verkrijgen over de Donbas-regio.

- Op het Russische oorlogsschip Admiraal Makarov woedde een brand na een beschieting met een Oekraïense Neptunus-raket. Dat meldden althans de Oekraïense autoriteiten. Russische schepen en helikopters zouden de 180 bemanningsleden moeten redden. De fregat, die gebruikt wordt voor de lancering van raketten op het Oekraïense vasteland, bevond zich toen nabij het Slangeneiland, in de Zwarte Zee ten zuiden van de Oekraïense havenstad Odessa

- Het Russische leger heeft sinds het begin van de oorlog in Oekraïne honderden ziekenhuizen en andere zorginstellingen verwoest, zei president Zelenski gisteren in een videotoespraak voor een medische liefdadigheidsgroep. "Als je alleen kijkt naar de medische infrastructuur, hebben Russische troepen inmiddels bijna 400 zorginstellingen vernietigd of beschadigd: ziekenhuizen, kraamafdelingen en poliklinieken." Daardoor zitten artsen vaak zonder medicijnen en kunnen ze noodzakelijke ​​operaties niet uitvoeren. Op veel plaatsen in Oost- en Zuid-Oekraïne, waar het hardst gevochten wordt, zou er zelfs gebrek zijn aan insuline en basale antibiotica. Het Kremlin zei dan weer dat het zich alleen richt op militaire of strategische locaties.

- Volgens Zelenski heeft het Russische leger sinds het begin van de invasie op 24 februari in totaal 2.014 raketten afgevuurd richting verschillende doelen. In diezelfde periode registreerde Oekraïne ook nog eens 2.682 luchtaanvallen.

- Het scenario van een nucleaire oorlog is waar de hele wereld voor vreest. Experts noemden het heel onwaarschijnlijk dat het zover komt, omdat dat mogelijk zou leiden tot complete vernieling. Ook het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken sloot de inzet van nucleaire wapens uit. Ze hebben geen nut bij de 'speciale militaire operatie', luidde het.

Wel werd er tijdens een gesprek in het populaire programma '60 minutes' gesimuleerd hoe lang het zou duren vooraleer de raketten, die vanuit Kaliningrad, een Russische enclave tussen Polen, Litouwen en de Baltische zee, zouden worden verstuurd, drie Europese hoofdsteden zouden bereiken. Het antwoord?... Berlijn wordt bereikt in 106 seconden, Parijs in 200 seconden en Londen in 202 seconden.

- In 2018, vier jaar na de annexatie van de Krim, lanceerde het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken de online-actie 'KyivNotKiev'. Daarmee wilde het Engelstalige media aanmoedigen om de Oekraïense naam van zijn hoofdstad te gebruiken. Om die reden gebruiken sommige kranten de naam Kiev niet, maar Kyiv, de Oekraïense benaming van de hoofdstad in plaats van de Russische.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht