ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zal Poetin de ‘Dag van de Overwinning’ gebruiken om de algemene mobilisatie af te kondigen?

Zal Poetin op 9 mei iets verkondigen - of, iets doen plaatsgrijpen?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 30 april 2022 2:56

Terwijl verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, VE-Day (Victory in Europe Day) - de verjaardag van de overwinning van de geallieerden op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog - op 8 mei vieren, doet Rusland dat vanwege het tijdsverschil op 9 mei. Anders gezegd: Het einde van alle gevechtshandelingen kwam om 23:01 uur Centraal Europese Tijd op dinsdag 8 mei 1945 - dat was al 9 mei in de landen van het Sovjetblok, ook in Rusland dus.

Voor Poetin is die 9 mei een symbolische dag. De Britten zijn er niet gerust in en vrezen dat hij de traditionele vieringen van de Dag van de Overwinning op 9 mei zou kunnen gebruiken om zijn troepen op te roepen.

"Het zou me niet verbazen dat hij waarschijnlijk op 9 mei zal verklaren dat "we nu in oorlog zijn met de nazi's van de wereld en dat we het Russische volk massaal moeten mobiliseren"," zei de Britse Minister van Defensie Ben Wallace gisteren. Wel voegde hij eraan toe dat hij weliswaar geen informatie had waaruit bleek dat Poetin een dergelijke aankondiging van plan was, maar dat het waarschijnlijk was gezien zijn eerdere uitlatingen. Ik denk dat hij zal proberen om van zijn 'speciale operatie' af te geraken. Hij heeft het veld gerold, de basis gelegd om te kunnen zeggen: "Kijk, dit is nu een oorlog tegen nazi's, en ik heb meer mensen nodig. Ik heb meer Russisch kanonnenvoer nodig."

Hij zei ook dat de Russische bezetting van Oekraïne het risico loopt om “een soort kankergezwel” te worden dat moet worden gestopt. Zijn uitspraak kwam er nadat de redacteur van de staatszender 'T Margarita Simonyan in een uitzending zei dat het “waarschijnlijker” was dat de Russische president een nucleaire aanval zou lanceren dan Rusland toe te staan ​​de oorlog te verliezen.

Eerder waarschuwde de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, dat het risico van een Derde Wereldoorlog nu “aanzienlijk” is, aangezien Britse en NAVO-wapens al “legitieme doelen” zijn in Oekraïne. “Ik zou die risico’s niet kunstmatig willen verhogen. Velen zouden dat leuk vinden. Het gevaar is ernstig, reëel, en we moeten het niet onderschatten.”

Lavrov beschuldigde het Westen van een opzettelijke poging om “het Russische leger uit te putten” en hun vermogen om oorlog te voeren uit te putten. Hij beweerde dat Rusland koste wat kost een kernoorlog wil voorkomen ook al lieten de Russen op subtiele wijze verstaan dat ze over een wapen beschikken dat in staat is om het hele Britse eiland van de kaart te vegen.

Ben Wallace: "Ik ben niet bang voor hem, en ik denk dat we in dit land heel dankbaar moeten zijn dat we een nucleair afschrikmiddel hebben. Naar onze inschatting zijn ongeveer 15.000 Russische personeelsleden gedood tijdens hun offensief. Naast het dodental zijn er verliezen van materieel. Volgens een aantal bronnen zijn tot nu toe in totaal meer dan 2.000 pantservoertuigen vernietigd of veroverd. Hiertoe behoren ten minste 530 tanks, 530 gepantserde personeelsdragers en 560 infanteriegevechtsvoertuigen. Rusland heeft ook meer dan 60 helikopters en gevechtsvliegtuigen verloren."

Wallace zei dat Oekraïne volgens het internationaal recht het volste recht heeft om zichzelf te verdedigen. "Een deel van de zelfverdediging bij dit soort invasies is natuurlijk dat Oekraïne achter de aanvoerlijnen van het Russische leger aangaat, want zonder brandstof, voedsel en munitie komt het Russische leger tot stilstand en kan het zijn invasie niet langer voortzetten."

De opmerkingen van de Wallace kwamen nadat Liz Truss, minister van Buitenlandse Zaken, had gezegd dat de oorlog in Oekraïne nog vijf tot tien jaar zou kunnen aanslepen. In een toespraak zei ze dat het doel moet zijn om Rusland uit heel Oekraïne te verdrijven. Maar, veel Oekraïners zijn in de mening dat de oorlog al acht jaar duurt, nadat Rusland in 2014 de Krim heeft geannexeerd en separatisten heeft gesteund in de oostelijke Donbas-regio, waar sindsdien wordt gevochten.

Als de sancties gehandhaafd blijven, kan Europa zich blijven losmaken van Russische energie, en als buitenlandse investeerders afgeschrikt blijven, zal het Kremlin later in het jaar zonder geld komen te zitten - wat op zijn beurt een eventuele beleidswijziging kan dicteren. Maar niet voor 9 mei. Geen van deze veranderingen zal tegen die tijd zichtbaar zijn -- toch niet in de vooruitgang van de oorlog, of in de ogen van de gewone Russen. Dus 9 mei zal een machtsvertoon zijn, zoals het altijd is. Maar het zal hol zijn, denkt men. "Net als het gevoel in de maag van Poetin," werd erbij gezegd..

Laten we ditmaal het laatste woord aan Zelenski geven...: "Als Rusland stopt met vechten, zal er vrede zijn. Als Oekraïne stopt met vechten, zal er geen Oekraïne meer zijn."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht