ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Word een Derde Wereldoorlog realistischer vanwege de stijgende kerndreigingen?

De oorlog kan nog jaren duren - of, op één dag worden stilgelegd….
door Tsenne Kikke - donderdag 28 april 2022 20:26

-  De Russische beslissing om de gaskraan naar Bulgarije en Polen dicht te draaien, werd door de Volodimir Zelenski scherp bekritiseerd. “Deze week zijn de Russische leiders begonnen met nieuwe energiechantage tegenover Europa. De Russische beslissing toont nogmaals aan dat niemand in Europa mag hopen op een normale economische samenwerking met Rusland. Rusland beschouwt niet alleen gas, maar ook elke andere vorm van handel als een wapen.”

- Maar er zitten barsten in het Europees front. Zeker tien Europese gasbedrijven van Italië tot Hongarije zijn van plan om Russisch gas in roebel te betalen, net zoals Poetin het eiste. Vier hebben al zulke betalingen gedaan. Een inbreuk op de sancties, stelde Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

- Ondanks het dichtdraaien van de gaskraan naar Polen, blijft het land Russisch gas kopen, maar dan via Duitsland. Dat zei de woordvoerder van de Russische gasreus Gazprom, Sergej Kuprijanov vandaag aan het Russische persbureau Interfax. Via de Jamal-Europa pijpleiding vloeit volgens de woordvoerder dagelijks zowat 30 miljoen kubieke meter gas terug van Duitsland naar Polen. Het gas vloeit met andere woorden in de omgekeerde richting, een zogenaamde 'reversed flow'. "Er werd plechtig verklaard dat Russisch gas niet meer gebruikt en gekocht wordt. Maar in realiteit is dat niet zo," luidde het.

- De omzet van Gazprom - voor het grootste deel in handen van de Russische staat - kwam uit op 10,2 biljoen roebel (140 miljard euro volgens de huidige wisselkoersen), een stijging met 62 procent. De nettowinst klom van 135 miljard roebel in 2020 naar liefst 2,1 biljoen roebel (28 miljard euro) vorig jaar.

- Bewoners van Demydiv, een plaatsje ten noorden van de Oekraïense hoofdstad Kiev, lieten hun dorp overstromen om de Russische opmars naar Kiev te stuiten. Op sommige plaatsen stond het water meer dan een meter hoog, in de meeste straten en huizen tot op kniehoogte. Nu het water is weggetrokken, proberen ze hun huizen droog te krijgen en te redden wat er nog te redden valt. “De schade is groot. Maar we zijn trots op wat we gedaan hebben,” zeiden de inwoners.

- Het stadsbestuur van Marioepol heeft op Telegram laten weten dat meer dan 2.000 unieke stukken uit de musea van de stad door de Russische strijdkrachten zijn weggehaald. Het gaat onder meer om originele werken van Arkhip Kuindzhi en Ivan Aivazovsky, een unieke handgeschreven Torarol en het Evangelie van 1811 dat door de Venetiaanse drukkerij voor de Grieken van Marioepol is gemaakt. Volgens het stadbestuur zijn de voorwerpen naar Donetsk overgebracht. Ze willen daarom proberen een gerechtelijke procedure op te starten en zo beroep doen op Interpol.

-  “Waarom staan we alleen tegenover artillerie, schepen en vliegtuigen? Ik roep de politiek-militaire leiding op om doortastende maatregelen te nemen om de blokkade te doorbreken - of, al diegenen te evacueren die hopen en geloven in hun vaderland,” zei de nummer twee van het regiment, Svjatoslav Palamar, in een videoboodschap vanuit de belegerde fabriek. Hij maakte ook melding van nieuwe, zware aanvallen. Rusland zou daarbij een kolossale hoeveelheid aan fosforbommen gebruikt hebben; bommen, die verboden zijn.

- Wat de Oekraïense steden en regio’s te wachten staat van zodra het Russisch leger er de macht overneemt, wordt stilaan duidelijk in Cherson. Het stadje was één van de eersten dat in handen viel van Rusland en leeft nu al bijna twee maanden in de nieuwe realiteit: ... die van een langzame wurging, terreur en zuivering door de Russische bezetter. Omdat het pro-Russisch geachte stadje zich niet zomaar overleverde aan de bezetter, werd er hard ingegrepen. “Mishandeling en foltering”, en alles wat aan Oekraïne doet denken, moet weg: dit is het leven in Cherson nu Russen ons 'bevrijd hebben',” klonk het.

- De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Liz Truss, verklaarde gisteren in een toespraak dat Rusland “volledig uit Oekraïne geduwd moet worden”, en vond een overwinning van het land “voor het Westen strategisch noodzakelijk”. “We zullen verder en sneller gaan”, aldus Truss, “om Rusland uit heel Oekraïne te duwen”. Met haar uitspraken impliceerde Truss volgens de BBC dat Rusland ook moet vertrekken uit eerder bezette en geannexeerde gebieden zoals de Krim en delen van de Donbas-regio.

Truss wil ook dat het Westen meer wapens stuurt naar andere landen die bedreigd worden door Rusland. “We moeten ervoor zorgen dat, naast Oekraïne, ook landen als Moldavië en Georgië de veerkracht en capaciteiten hebben om hun soevereiniteit en vrijheid te behouden." Als het aan de minister ligt, moet het Westen daarom dieper in de buidel tasten en zware wapens, tanks en vliegtuigen leveren.

“Het lot van Oekraïne ligt in de weegschaal”, besloot Truss. “Als Poetin krijgt wat hij wil, zal er onnoemelijk veel meer ellende in Europa komen, en merken we de verschrikkelijke gevolgen overal ter wereld. De Russische invasie moet falen, en moet zichtbaar falen. De oorlog in Oekraïne is nu ook onze oorlog.”

- Poetin haalde gisteren nogmaals ongemeen hard uit naar de bondgenoten van Oekraïne. Een duidelijk gepikeerde Russische president sprak dreigende taal: “Wie zich van buitenaf inmengt, moet weten dat het antwoord bliksemsnel zal volgen. We bluffen niet.”

- Poetin zal nog eerder een volledige nucleaire oorlog met het Westen starten dan een nederlaag in Oekraïne te aanvaarden. Dat bekende Kremlin-propagandiste Margarita Simonyan althans op 'Rossiya 1', de op één na best bekeken televisiezender van het land.

Simonyan is hoofdredactrice van RT (voorheen 'Russia Today'), en wordt beschouwd als een verlengstuk van het Kremlin. “Ofwel verliezen we in Oekraïne”, zei ze woensdagavond tijdens een debatprogramma op Rossiya 1, “ofwel begint de Derde Wereldoorlog. Ik denk dat de Derde Wereldoorlog realistischer is, ons kennende, onze leider kennende. De meest waarschijnlijke uitkomst is dat dit allemaal eindigt met een kernaanval. Dat lijkt me meer waarschijnlijk dan een ander scenario. Dat schrikt mij enerzijds af”, aldus Simonyan, “maar anderzijds: het is wat het is. Wij zullen naar de hemel gaan, terwijl zij zullen creperen”, reageerde de presentator schouderophalend. “We gaan toch allemaal ooit dood.”

Ook volgens Olga Skabeeva, een andere propagandiste, is Rusland de facto al in staat van oorlog met de NAVO, en moet het land niet langer wachten om de aanval in te zetten. “Ze hebben ons de oorlog al verklaard. Dit is al de Derde Wereldoorlog, met 40 landen tegen ons. Waarop wachten we nog? We zullen een speciale operatie moeten uitvoeren om de NAVO te demilitariseren. Al wordt dat misschien niet gemakkelijk,” erkende ze wel.

“De vertegenwoordigers van die 40 landen zijn de collectieve Hitler van het heden,” beaamde politicoloog Mikhail Markelov. “Rusland brengt gerechtigheid, vrede, en veiligheid in de globale wereldorde,” zei commentator Dmitry Kulikov dan weer. “Terwijl al die landen proberen een grote oorlog te beginnen – in feite zijn ze er al aan begonnen. Een grote oorlog, die het Westen aan ons heeft verklaard. Laten we onze voorouders waardig zijn, en iedereen die iets soortgelijks heeft meegemaakt. Waarom zouden we denken dat onze levens beter zouden zijn dan die van onze grootouders? Waarom zouden wij vrijgesteld zijn van onze historische missie?”

- "De dreigementen van Russisch president Vladimir Poetin om kernwapens te gebruiken zijn onverantwoord en illustreren de Russische wanhoop," zei Joe Biden vandaag tijdens een persconferentie in het Witte Huis. "Niemand mag zo'n opmerkingen maken over het gebruik van kernwapens of de mogelijkheid om ze te gebruiken, dat is onverantwoord. Het toont de wanhoop van Rusland, dat er niet in geslaagd is zijn oorspronkelijke doelen te bereiken."

De VS zullen bovendien niet toestaan dat Moskou Europese landen intimideert door te dreigen hen van energiebronnen te beroven, aldus Biden nog. "We werken samen met andere landen, zoals Korea, Japan en Qatar, om onze Europese bondgenoten te helpen die bedreigd worden door de Russische chantage." Biden zei verder dat de VS niet kunnen wegblijven uit het conflict in Oekraïne, ondanks de kosten van hun militaire steun aan Kiev. Hij vroeg het Congres daarom voor 33 miljard dollar extra.

Het extra geld is nodig omdat de reeds goedgekeurde hulp niet volstaat. De oorlog kan nog maanden of langer duren, klonk het, "wat betekent, dat de VS en zijn bondgenoten Oekraïne moeten blijven steunen".

Van de 33 miljard dollar zou er 20 miljard bestemd zijn voor militaire hulp, terwijl zo'n 8,5 miljard naar economische hulp zou gaan. De Verenigde Staten hebben sinds het begin van de invasie van Moskou in Oekraïne voor meer dan 3,7 miljard dollar aan wapens en munitie toegezegd of reeds geleverd...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht