ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rusland waarschuwt VS: “Stop met bewapenen van Oekraïne!”

Rusland spreekt meer en meer dreigende taal…
door Tsenne Kikke - vrijdag 15 april 2022 20:01

- Het Oekraïense leger vierde woensdagnacht een voltreffer op de Moskva, een van de machtigste oorlogsbodems van Rusland. Bij de daaropvolgende brand zou het vlaggenschip zwaar beschadigd zijn, en uiteindelijk zonk het schip. Geraakt door raketten volgens Oekraïne, de Russen hielden het op een storm. Het verlies is sowieso een grote klap voor de Russen en overwinning voor de Oekraïners, zowel strategisch als symbolisch.

Maar, de Moskva is wel degelijk tot zinken gebracht door twee Oekraïense raketten, zei een hoge verantwoordelijke van het Amerikaanse Pentagon. Het toont opnieuw aan dat de Oekraïners in staat zijn de Russen te treffen waar ze het niet verwachten. Drie weken geleden werd in Belgorod, de Russische grensstad, een brandstofdepot gebombardeerd. Ook dat zou het werk zijn ­geweest van de Oekraïners. Deze week nog werd een spoorwegbrug vernield. Met die acties vertraagde Oekraïne de Russische opmars richting de Donbas.

- Volodimir Zelenski haalde in een interview met de BBC zwaar uit naar Duitsland en Hongarije die nog steeds Russische olie importeren waaraan Ruusland ongeveer 300 miljard euro verdient. “Sommige van onze vrienden en partners begrijpen dat dit een ander tijdperk is, dat het niet langer enkel gaat om zaken en geld, maar dat het een kwestie van overleven is.”

Ook herhaalde hij in het interview zijn roep om meer wapenleveringen. Volgens hem komen de voorraden niet snel genoeg aan om de Russische invasie te kunnen weerstaan. “De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, en sommige Europese landen proberen ons te helpen. En ze helpen ook. Maar we hebben die hulp nog steeds vroeger en sneller nodig. Het sleutelwoord is ‘nu’.”

- Anderzijds hebben de Verenigde Staten van Rusland een diplomatiek verzoek gekregen om “te stoppen met het bewapenen van Oekraïne”. De wapenleveringen “gieten olie op het vuur” en kunnen “onvoorspelbare gevolgen hebben.” Het Russische verzoek kwam volgens The Washington Post deze week op het moment dat 800 miljoen dollar (zo’n 735 miljoen euro) aan extra wapenhulp door de VS aan Oekraïne werd toegezegd. Vooral de levering van geavanceerde raketlanceerinstallaties zit het Kremlin dwars. Het laatste wapenpakket van de VS voor Oekraïne bestaat verder uit onder meer artillerie, helikopters, pantservoertuigen en munitie.

Russische experts suggereren in de Washington Post dat Moskou westerse wapentransporten mogelijk zou kunnen proberen aan te vallen zodra deze in Oekraïne arriveren. Tot nu toe werden wel munitiedepots in Oekraïne getroffen, maar bleef het transport van wapens ongeschonden. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde inhoudelijk te reageren op het Russische diplomatieke verzoek.

- Rusland trok begin april zijn troepen terug uit de regio rond de Oekraïense hoofdstad Kiev, maar de vrees bestaat dat die terugtrekking de voorbode is van een grootschalige aanval op het oosten van het land. De zuidelijke havenstad Marioepol is al grotendeels verwoest, volgens Zelenski zijn daarbij tienduizenden doden gevallen. “Bovendien beschikken we over informatie dat er veel burgers verdwenen zijn. We weten dat hun documenten vervangen zijn: ze kregen Russische paspoorten en werden naar gebieden diep in Rusland gebracht. Sommigen naar kampen, anderen naar steden. Niemand weet wat er gebeurt met die mensen. Niemand weet hoeveel er zijn gedood.”

Het verwachte Russische offensief zal het Oekraïense leger de moeilijkste situatie tot nu toe plaatsen, maar Zelenski waarschuwde dat “onze krachtigste eenheden net in die regio geconcentreerd zijn. Ze kunnen ons vernietigen, maar wij zullen antwoorden. Ze kunnen ons doden, maar zij zullen ook sterven.”

Volgens hem heeft de ontdekking van vermoedelijke oorlogsmisdaden door Russische troepen in Marioepol, Boetsja en Borodjanka ook gevolgen voor de vredesbesprekingen. “Na mijn bezoek aan Boetsja voelde ik niets dan haat voor het Russische leger. Daardoor verkleint ook de kans op onderhandelingen. Het gaat niet om mij, het gaat om Rusland. Ze zullen niet veel kansen meer krijgen om met ons te praten.”

- In Marioepol, de zwaar belegerde havenstad in het zuiden van het land, zouden de Russen een belangrijk bastion van de Oekraïense strijdkrachten hebben: de Azovstal-staalfabriek. Dat zegt Rusland, maar wordt niet bevestigd door Oekraïne. De Oekraïners geven wel toe dat de toestand er kritiek is.

- De dreigementen aan het adres van Zweden en Finland maakten voorlopig niet veel indruk. Litouwen wees er meteen op dat het gebied rond de Baltische Zee nu al niet kernwapenvrij is. In Kaliningrad, de Russische exclave tussen Polen en Litouwen, staan Iskanderraketten. Die hebben een bereik van minstens 500 kilometer en kunnen uitgerust worden met kernkoppen. ‘De internationale ­gemeenschap is daarvan perfect op de hoogte’, merkte de Litouwse minister van Defensie donderdag op.

- "Maar de nucleaire dreiging moet niet licht worden opgevat ‘gezien de potentiële wanhoop van Poetin," beweerde CIA-baas William Burns tijdens een toespraak op een universiteit in Atlanta. Hij had het in het bijzonder over ‘beperkte’ tactische kernwapens. Die zijn minder krachtig dan de atoombommen die in 1945 de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki vernielden. Burns zei dat hij ‘zeer bezorgd’ is, net zoals president Joe Biden. Die laatste wil volgens hem een Derde Wereldoorlog vermijden waarbinnen een nucleair conflict mogelijk wordt.

- De Russische communicatiewaakhond heeft de Russischtalige website van de krant The Moscow Times geblokkeerd nadat die had gepubliceerd dat leden van de oproerpolitie weigerden in Oekraïne te vechten. De autoriteiten noemden het een vals verslag. Die krant gold als een belangrijk onafhankelijk nieuwsmedium en ontstond na de val van de Sovjet Unie.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht