ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Poetin sprak dreigende taal, gericht aan Oekraïne? De VS? Het westen?…

Voor Rusland geldt dat kernwapens gebruikt mogen worden als de Russische soevereiniteit bedreigd wordt
door Tsenne Kikke - woensdag 27 april 2022 21:52

Rusland heeft waarschijnlijk het 'point of no return' bereikt...

... zelfs Poetin kan op zijn stappen niet terugkeren zonder aan gezichtsverlies te doen.

- De laatste dagen hebben Europese landen en de VS de wapenleveringen aan Oekraïne opgeschroefd. Ook het type wapens wordt zwaarder. Maar het Russische ministerie van Defensie meldde dat het hangars met wapenleveringen van de Verenigde Staten en Europese landen bij een raketaanval vanuit zee in het zuidoosten van Oekraïne met succes heeft vernietigd.

- De Russische buitenlandminister Sergej Lavrov zei maandag via de Russische staatsmedia dat er een reëel gevaar is dat er een derde wereldoorlog komt. “Het gevaar is serieus, het is echt, je kan het niet onderschatten.” Hij beschuldigde de NAVO er bovendien van dat het via Oekraïne “oorlog met Rusland voert. En, oorlog is oorlog.” Volgens Lavrov zijn westerse wapeninstallaties in Oekraïne legitieme doelen voor het Russische leger.

- Ook Poetin deed gelijkaardige uitspraken tijdens een overleg met parlementsleden in Sint-Petersburg. “Landen die tussenbeide komen in Oekraïne en een strategische dreiging voor ons vormen, daar zullen we bliksemsnel tegen reageren. Alle beslissingen over hoe we dat zullen doen zijn al genomen. We hebben daar instrumenten voor die niemand anders heeft. We scheppen daar niet over op, maar als we ze nodig hebben, gaan we ze gebruiken. En ik wil dat iedereen dat weet.”

Over welke instrumenten hij het dan had, zei hij niet. Mogelijk bedoelde hij de hypersonische raketten, waar Rusland al tests mee uitvoerde. Maar het kan net zo goed over de nucleaire wapens gaan. Het blijft speculeren en hopelijk komt daarvan niets in huis.

- De dreigende woorden brachten de westerse landen voorlopig niet op andere gedachten. Op een top van 40 ministers van Defensie in het Duitse Ramstein werden nog meer en zwaardere wapens voor Oekraïne beloofd. Opvallend daarbij was dat ook Duitsland, dat traditioneel veel meer terughoudend is, opschoof naar het leveren van gepantserde luchtafweer.

In het begin werd er een onderscheid gemaakt tussen offensieve en defensieve wapens, dat is nu overboord gegooid. Nu gaat het erom Oekraïne alles te geven wat het nodig heeft om de strijd te winnen. Daarbij is ook de houding van de Verenigde Staten gewijzigd. "In het begin was het Oekraïne helpen om zich te verdedigen. Nu is het echt de bedoeling om Rusland te verzwakken, om te beletten dat het nog de mogelijkheden heeft om te doen wat ze met Oekraïne hebben gedaan, zijnde: andere buurlanden binnentrekken met hun leger."

- Wang Wenbin, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde wel voor een “zwaardere prijs voor Europa en de rest van de wereld” indien het conflict verder escaleert. “Onder de huidige omstandigheden moeten alle partijen in de eerste plaats de dialoog en de onderhandelingen steunen om de uitbreiding en de verlenging van de conflicten te voorkomen. Niemand wil een derde wereldoorlog,” zei hij.

- Het Russische gasbedrijf Gazprom nam wel degelijk het besluit om de gasleveringen aan Polen en Bulgarije stop te zetten omdat ze weigerden hun gas in roebels te betalen.

"Dit is opnieuw een poging van Rusland om gas in te zetten voor chantage," zei von der Leyen in een mededeling. "Dit is ongerechtvaardigd en onaanvaardbaar. Het toont de onbetrouwbaarheid van Rusland als gasleverancier. We hebben gewerkt aan alternatieven en vulden de voorraden aan."

- Pal in het centrum van Kiev werd er dinsdag een 8 meter hoog bronzen standbeeld neergehaald. Het dateert nog uit de Sovjettijd en moest de vriendschap tussen Rusland en Oekraïne voorstellen. “We zien nu wat deze ‘vriendschap’ écht is,” zei de burgemeester van Kiev. “Het standbeeld kreeg nu een totaal andere betekenis en dus moest het verdwijnen.”

Het stadsbestuur kondigde ook aan dat er nog eens 60 monumenten en gedenkplaten uit de hoofdstad zullen verwijderd worden, en dat 279 straten, die momenteel op de een of andere manier met Rusland verbonden zijn, een nieuwe naam zullen krijgen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht