ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Omstreden antivax-huisarts mag zijn beroep niet meer uitoefenen

Word huisarts Kris Gaublomme therapeut?…
door Tsenne Kikke - zondag 10 april 2022 23:04

Iets over vrije meningsuiting...

Kris Gaublomme, die het 'Homeopathisch Centrum Maasmechelen' uitbaatte, kwam in april 2019 al in opspraak omdat hij in VTM Nieuws vaccins bij kinderen linkte aan onder meer autisme en slaapstoornissen. En vorig jaar verspreidde zijn vzw 'Preventie Vaccinatieschade' fluohesjes ‘tegen het coronabeleid’. Maar, onder meer de affiches op de campus van UHasselt deden hem definitief de das om. Gaublomme trok nog naar de Raad van State, tevergeefs.

Toen al liet de Orde der Artsen al weten streng te zullen optreden tegen antivax-artsen. “Het wordt de deontologische plicht van artsen om de coronavaccins aan te bevelen,” schreven ze in een advies dat onder de 52.000 erkende artsen in ons land werd bezorgd. “Omwille van de belangrijke gezondheidswinst verbonden aan dit vaccinatieprogramma is het overduidelijk dat een sterke aanbeveling vanwege de arts de enige manier is om aan adequate gezondheidspreventie, -bescherming en -promotie te doen.”

Inmiddels kwamen we aan de weet dat 'de fervente tegenstander van vaccinaties' zich in Europa nooit nog arts zal mogen noemen. 'Coach', 'adviseur', of 'therapeut', natuurlijk nog wel.

Over de vraag "Hoe werkt homeopathie eigenlijk?" staat er op zijn website nog immer het volgende te lezen...

In feite kan niemand hierop tot nu toe een sluitend antwoord geven. Duidelijk is echter dat het werkt op energetische basis, en dat het de werking van het immuunsysteem beïnvloedt. Blijkbaar gaat het immuunsysteem onder impuls van een homeopathisch middel terug beter werken, zodat de lichaamsfuncties hun normale werking hernemen. Eigenlijk doet het middel dus niets meer dan de patiënt in staat stellen zichzelf te genezen via zijn eigen immuniteit.

Op de vraag: "Wat is de visie van de klassieke geneeskunde op homeopathie? Heb je daar invloeden van gekregen in uw opleiding? Of werd daar niet over gepraat?", antwoordde hij met...

"Tijdens de opleiding is er geen woord gezegd over homeopathie. Tegenwoordig gebeurt dat wel maar dan alleen in de zin van dat is flauwe kul, daar is niets van bewezen, dat is allemaal placebo effect. Ik zeg altijd: “Ja kijk, als homeopathie placebo is, dan raad ik al de klassieke geneesheren aan om zoveel mogelijk placebo’s te geven, want die van mij die werken fantastisch.”

Ik heb dezelfde patiënten terug gezien die ik eerst als klassieke huisarts, later als homeopathische huisarts, en de resultaten waren gewoon stukken beter. Dus dat was voor mij een veel mooiere manier om mijn job uit te oefenen omdat je echt langdurige effecten zag. Mensen die niet meer bleven hervallen in een probleem of in eenzelfde probleem dat telkens terug kwam. Maar mensen die echt hun immuniteit zagen vergroten en vandaaruit uit dat chronisch ziek paadje geraakten, om gewoon terug gezonde mensen te worden.

Alles komt erop neer van: We zijn geboren met een gezond immuunsysteem, enigszins erfelijk belastend misschien maar verder gezond. Laat ons dat immuunsysteem op peil brengen en op peil houden en dan word je als arts werkloos. Ik heb zo’n patiënt gehad die ik een of twee keer gezien heb en dan jaren niet meer of soms nooit meer."

En nu?...

"Ik ben meer dan 30 jaar aan het knokken geweest in verband met die vaccinaties. Men heeft me niet kunnen doen zwijgen tot een paar weken geleden. En zelfs nu. Ik zwijg nog niet. Ik kan nog werken als therapeut. Nogmaals, dat is de frustratie van het systeem… Ze kunnen ons niet tegenhouden. Ze kunnen ons niet doen zwijgen. Wij mogen niet zwijgen. We zijn het mekaar verplicht om te blijven praten."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht