ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog meer nieuws uit Oekraïne

Ook Poetin is een echte katholiek…
door Tsenne Kikke - maandag 25 april 2022 17:34

- 'Poetin wil niet meer praten met Oekraïne. Zijn eer is té gekrenkt na het zinken van het oorlogsschip Moskva,' stond er in de 'Financial Times' te lezen. Tevens is hij een woordbreker. Donderdag  verklaarde hij dat de bevrijding van Marioepol een succes was. De stad is in handen van de Russen, op de staalfabriek na. Poetin beval de staalfabriek niet te bestormen, maar eerder te belegeren. Een bestorming was in zijn ogen niet gepast. Volgens hem diende de zone op een zodanige manier te worden afgegrendeld dat er geen enkele vlieg kon passeren.

Desondanks heeft Rusland de luchtaanvallen op de staalfabriek dan toch hervat. Dat verklaarde Oleksij Arestovitsj, een adviseur van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, zaterdag via Telegram. Hij sprak ook van een bestorming, maar zei dat de verdedigende troepen ondanks hun moeilijke situatie tegenaanvallen uitvoerden.

- De Britse regering gaat ervan uit dat sinds het begin van de oorlog tegen Oekraïne zo'n 15.000 Russische soldaten gedood zijn. Minister van Defensie Ben Wallace noemde dat cijfer vandaag in het parlement in Londen. Er is ook verlies aan militair materieel. Volgens hem toonden meerdere bronnen aan dat er tot nog toe meer dan 2.000 pantservoertuigen vernield of buitgemaakt zijn. Bovendien heeft Moskou meer dan 60 helikopters en gevechtsvliegtuigen verloren. Volgens Wallace heeft Rusland tot nog toe 'bij bijna elk van zijn doelstellingen gefaald'. Bij het begin van de oorlog zette Moskou zo'n 65 procent van al zijn grondtroepen in, aldus de minister. "Momenteel gaan we ervan uit dat ongeveer een kwart van hen niet meer bereid is om te vechten."

- De Verenigde Naties hebben zondag opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in de Oekraïense havenstad Marioepol. Dat moest de evacuatie toelaten van zowat 100.000 burgers die nog steeds vastzitten in de stad. De oproep kwam er nadat een nieuwe poging tot evacuatie zaterdag was mislukt.

- De Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en Defensie Llyod Austin brachten zondag een bezoek aan Kiev. Het ging om het eerste Amerikaanse bezoek sinds het begin van de Russische invasie op 24 februari.

De Verenigde Staten is ervan overtuigd dat Oekraïne de oorlog met Rusland kan winnen, zolang het "het juiste materiaal en steun krijgt. De eerste stap is geloven in de overwinning. We zullen er alles aan doen om verder te doen wat we kunnen doen," zei de minister van Defensie Lloyd Austin. De Verenigde Staten zijn van plan Rusland zodanig te verzwakken dat een invasie - zoals die in Oekraïne - onmogelijk wordt gemaakt. Dat kondigde hij vandaag aan.

- Anatoly Antonov, de Russische ambassadeur voor de Verenigde Staten, heeft op de Russische staatstelevisie herhaald dat wapenleveringen van de VS richting Oekraïne moet ophouden. "We hebben uitgelegd dat het onaanvaardbaar is dat de Verenigde Staten wapens invoert in Oekraïne. We hebben geëist om daarmee te stoppen," aldus Antonov op de Russische staatstelevisie. Volgens de ambassadeur werd die eis op papier gezet en aan Amerikaanse diplomaten afgegeven.

- De 72-jarige VN-secretaris-generaal Antonio Gutteres trekt dinsdag naar Moskou voor een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Daarna vindt een persconferentie plaats om 12.30 uur. Vervolgens volgt er een gesprek tussen Guterres en Poetin in het Kremlin. Bij hun ontmoeting in het Kremlin kunnen ze het naast een grotere diplomatieke rol van de Verenigde Naties, ook hebben over humanitaire toegang voor de VN en veilige vluchtroutes voor burgers uit bijvoorbeeld de belegerde stad Marioepol. Donderdag trekt Gutteres dan naar Kiev. Maar eerst is er op vandaag een ontmoeting gepland met de Turkse president Erdogan.

- De ochtendvergadering zat er net op van Serhiy Starushko en zijn collega’s, toen er plots Russische militaire voertuigen voor het gebouw van de lokale nieuwszender stonden in de bezette havenstad Berdyansk. Binnen enkele minuten stormden soldaten door de deuren. Ongeveer 50 medewerkers werden urenlang gegijzeld.

Het is slechts een van de verhalen over hoe Rusland de media in Oekraïne overneemt, met geweld als het moet. Eens ze op een redactie of bij een tv- of radiozender zijn binnengeraakt, mag er enkel nog pro-Russische informatie verspreid worden. De Staatsdienst voor Speciale Communicatie van Oekraïne getuigde erover aan de BBC. Volgens de dienst worden Oekraïense nieuwsprogramma’s afgevoerd, zowel de nationale als de lokale en worden zendmasten omgeschakeld naar Russische kanalen. Burgers in bezette steden hebben zo enkel nog toegang tot Russische tv-zenders.

Nieuwsanker Starushko moest op tv aankondigen dat hij de oorlog verklaarde aan “Oekraïense nationalisten”. Dat deed hij - want, hij stond onder schot van Russische soldaten. Hij werd niet alleen bedreigd, maar ook fysiek mishandeld. “Ze namen me mee naar een aparte kamer”, getuigde hij aan BBC. “Ze begonnen me op mijn hoofd, borst en benen te slaan. Ze vroegen ook of ik naar mijn vrouw wilde bellen om afscheid te nemen.” De volgende dag was op de nieuwszender te horen dat het er vredig aan toegaat in Berdyansk, en dat “dankzij de komst van de Russische troepen het leven er verbeterd is”.

- Voorts meldde het Oekraïense leger dat Rusland op 60 kilometer van de grens met Oekraïne het Iskander-raketsystemen in gereedheid had gebracht. Met die ballistische raketten zou Rusland het offensief van de grondtroepen in het noordoosten van het land kunnen ondersteunen. Projectielen van de moderne Iskander-systemen staan bekend als lastig te onderscheppen door luchtverdediging en kunnen tot 500 kilometer ver reiken.

Ondertussen  heeft het Russische leger een raffinaderij en brandstofopslagplaats in Krementsjoek in Oekraïne met negen raketten aangevallen. Daarbij viel er een dode en geraakten zeven anderen gewond. Volgens Moskou waren er in de nacht van zondag op maandag negentien raketaanvallen op militaire doelwitten. De Russische strijdkrachten claimden ook al die doelwitten verwoest te hebben. Rusland beweerde eveneens dat het zes militaire doelwitten in Charkov heeft verwoest. De Russische artillerie nam sinds zondag daarnaast 970 doelwitten onder vuur. Die uitspraken van Moskou werden niet onafhankelijk bevestigd.

Wel werden er in het westen en het centrum van Oekraïne vijf treinstations getroffen door raketaanvallen. Dat meldden verschillende Oekraïense bronnen, onder wie Oleksandr Kamysjin, het hoofd van de Oekraïense spoorwegen. Daarbij vielen 5 doden en 18 gewonden.

- In de Russische stad Brjansk, op ongeveer honderd kilometer van de grens met Oekraïne, was er op twee plaatsen een explosie gehoord en brand uitgebroken. Die stad is een belangrijk doorvoerpunt voor Russisch militair materiaal dat op weg is naar Oekraïne.

- Poetin in een katholieke entourage vol pracht en praal. Je weet wel: die godsdienst die vrede op Aarde predikt en beweert dat men z'n vijanden zou moeten beminnen, blablabla, et cetera.

Katholieken...

Ben ik blij dat hun godheid - indien hij bestaat - hun gebeden niet verhoort..., terwijl de huichelachtige, duivelse mens mensen en kerken de grond inboort. Maar ja: welke 'mens' voelt zich geroepen om volgens de leerstellingen van het ware christendom zijn/haar leven te belijden? Ken jij zo iemand?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht