ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog altijd 7.410 dagelijkse coronabesmettingen te bespeuren…

in werkelijkheid ligt het aantal nieuwe besmettingen naar schatting veel hoger dan de vastgestelde aantallen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 22 april 2022 20:27

Elke dag komen er gemiddeld 7.410 nieuwe coronabesmettingen bij. Dat zijn er 51.870 - en, opvallend genoeg gaat het na zo’n twee jaar pandemie in de meeste gevallen om een eerste besmetting.

“Wel belangrijk om te weten: die cijfers zijn gebaseerd op de officiële testen. Het werkelijke aantal (her)besmettingen zal veel hoger liggen. Het is goed mogelijk dat mensen die het al eens gehad hebben en nu slechts milde klachten hebben, zich niet opnieuw laten testen”, zei de viroloog Van Gucht.

Hij maakte daarbij ook de bedenking dat mensen die voor de eerste keer een besmetting doormaken, waarschijnlijk ook zwaardere symptomen zullen hebben en zich daardoor sneller laten testen. Maar Van Gucht verwacht dat het aantal herbesmettingen wel nog verder zal stijgen. “Dat is ook logisch na verloop van tijd.”

Sinds uit uitbreken van de pandemie zijn er in België al 4.015.791 mensen officieel besmet geraakt. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk véél hoger. Daarvan belandden slechts 121.262 in het ziekenhuis en vielen er 31.319 sterfgevallen te noteren, waarvan 20.884 in hospitalen en 10.246 in woonzorgcentra.

Momenteel liggen er iets van een 3.000 patiënten in een ziekenhuis, en 154 hebben intensieve zorg nodig.

Voor de periode van 12 april 2022 tot 18 april 2022 werden 160 sterfgevallen gerapporteerd, waarvan 57% mannen en 43% vrouwen; 105 in Vlaanderen, 39 in Wallonië, en 16 in Brussel.

Diversiteit

Via moleculaire surveillance kan de genetische diversiteit van het virus in kaart worden gebracht. Zo is het mogelijk om de varianten van het SARS-CoV-2-virus in België te identificeren en op te volgen, zoals onder andere de belangrijkste varianten, de zogenaamde 'variants of concern' (VOC).

Variant Alpha (B.1.1.7 of 20/501Y.V1, inclusief alle subvarianten die daaronder vallen), werd voor het eerst in Engeland geïdentificeerd, variant Beta (B.1.351 of 20H/501Y.V2, inclusief alle subvarianten die daaronder vallen) in Zuid-Afrika, variant Gamma (P.1 of 20J/501Y.V3, inclusief alle subvarianten die daaronder vallen) in Brazilië en variant Delta (B.1.617.2, inclusief alle subvarianten die daaronder vallen) in India. Eind november 2021 werd variant Omikron (B.1.1.529, inclusief alle subvarianten die daaronder vallen) in België voor het eerst bevestigd.

Omikron omvat de subvarianten BA.1, BA.1.1, BA.2, BA.3, BA.4 en BA.5. Vanaf 24 januari 2022 nam in vele landen de afstammende variant BA.2 toe. Deze verschilt van de andere subvarianten door bepaalde mutaties, voornamelijk in het spike-eiwit. Om deze reden wordt de Omikron BA.2-variant apart weergegeven. Dit maakt een vergelijkende opvolging met de andere lijnen van de Omikron-constellatie mogelijk. Wat de varianten BA.4 en BA.5 betreft, waarvan mutatieprofielen eveneens verontrustend zijn, blijft het aantal gerapporteerde gevallen tot dusver beperkt. Tot nu toe zijn de eerste twee gevallen van BA.4 in België vastgesteld op 29 maart en 7 april 2022.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht