ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boekvoorstelling: Katholiek van dr. Suzanna Ivanic

De katholieke kunst is wereldwijd diep in de cultuur geworteld en geeft nog dagelijks vorm aan de beelden om ons heen, of we nu gelovig zijn of niet.
door Tsenne Kikke - dinsdag 26 april 2022 16:38

De beeldcultuur van het katholicisme - een uitgave van KokBoekencentrum.

Dit boek, dat vorige week verscheen, is een waarachtig juweel op zichzelf! Het is een weergave van Suzanna Ivanic's onderzoek naar elk aspect van de veelzijdige cultuur van het katholicisme door de eeuwen heen. Rituelen, figuren en kunstuitingen van over de hele wereld komen erin samen en brengen stilte, verwondering en verdieping. In ‘Katholiek’ van Suzanna Ivanic maak je dus kennis met de rijke beeldcultuur van het katholicisme. Een helder, beknopt en gedetailleerd naslagwerk met prachtige illustraties van kunstwerken en objecten.

Kortom: indrukwekkende schilderijen, spectaculaire architectuur, bijzondere beelden en kostbare gewaden. Het katholicisme is een inspiratiebron voor veelzijdige kunst en cultuur. Van kleine Mariabeeldjes tot torenhoge kathedralen: kunst is onlosmakelijk verbonden met religie en maakt het geloof zichtbaar en tastbaar. In de eucharistie, met walmende wierook en de eeuwenlange rituelen, worden alle zintuigen bespeeld en wordt de kern van het geloof aangeraakt.

Aankopen via Bol.ccom? Of, er eerst iets uit lezen? Klik dan op deze link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht