ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Becky Breinstein deel 2: Het ravijn van Nietzsche van Uitgeverij Ten Have verscheen vandaag

In dit kinderboek is het werk van Nietzsche een groot fantasy-verhaal
door Tsenne Kikke - dinsdag 5 april 2022 18:20

‘Het ravijn van Nietzsche’ is een speelse introductie in het leven en denken van Friedrich Nietzsche (1844-1900).

In het tweede kinderboek over Becky Breinstein, het meisje dat zichzelf filosoof noemt, beleeft ze avonturen met Snorrie. Dat bizarre personage lijkt verdacht veel op de duistere filosoof Nietzsche. Snorrie heeft de Grote Gezondheid ontdekt, alleen is hij hem kwijt. Becky en haar vrienden gaan met Snorrie de bergen in om hem terug te vinden, maar ze zijn niet de enigen…

Je hoeft voor dit boek niet hoogbegaafd te zijn, verzekerde Marc Van Dijk. Wel moet je je als 10-, 12-jarige willen laten meeslepen door een absurd verhaal. En wat er dan gebeurt, dat weet je nooit.

- ‘Het ravijn van Nietzsche’ is het tweede deel in de graphic novelserie Becky Breinstein. Het eerste deel, getiteld ' De gifbeker van Socrates',  werd onlangs in het Turks vertaald.

- Marc van Dijk (1979) is journalist en kunstenaar. Hij schrijft over filosofie voor 'Trouw' en 'Filosofie Magazine'. Met Daan Roovers, de Denker des Vaderlands 2019-2021, schreef hij 'Wij zijn de politiek' (2019, Ambo|Anthos). Met tekenaar Sander ter Steege maakt hij Becky Breinstein, een filosofische graphic-novelserie voor '10+'.

Marc van Dijk & Sander ter Steege - Becky Breinstein deel 2: Het ravijn van Nietzsche - Uitgeverij Ten Have - 176 blz. - €15,99.

Aankopen via Bol.com? Of, er eerst iets uit lezen? Klik op deze link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht