ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kremlinwoordvoerder: Als Oekraïne eisen inwilligt, kan oorlog elk moment stoppen…

Natuurlijk zal Zelenski niet voor Poetin buigen…
door Tsenne Kikke - maandag 7 maart 2022 18:55

Eigenlijk voert Rusland geen oorlog tegen Oekraïne. Ik ben ervan overtuigd dat het merendeel van de Russische bevolking niet naar die oorlog verlangt. Wel verloopt het dispuut tussen Poetin en Zelenski.

Een andere overtuiging is, dat in het verleden de NAVO niet echt op de toetreding van Oekraïne zat te wachten.

En, 'k schreef het reeds eerder... Zelenski had indertijd de bevolking moeten raadplegen door hen naar de stembus uit te nodigen. Natuurlijk moest er dan wel voor worden gezorgd dat de uitslag niet door Rusland kon worden vervalst. Maar, we kunnen de klok niet terugdraaien, en het kwaad is al geschied.

Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zei vandaag in een telefonisch gesprek met persagentschap Reuters, dat als Oekraïne de Russische eisen inwilligt de ‘speciale militaire operatie’ op elk moment kan stopgezet worden. Die eisen zijn wel niet min.

Peskov herhaalde de eisen nog eens: de grondwet aanpassen en neutraliteit verankeren, niet toetreden tot Navo, de Krim erkennen als Russisch grondgebied en Donetsk en Loehansk erkennen als onafhankelijke staten.

Het gaat dus eigenlijk over enkele lappen grond, zonder al teveel rekening te houden met de mensen die er op verblijven.

Hij ontkende dat Rusland van plan is om heel Oekraïne over te nemen. "We zijn bezig met de demilitarisering van Oekraïne. We zullen het afmaken. Maar het belangrijkste is dat Oekraïne ophoudt met zijn militaire acties. Ze moeten daarmee stoppen en dan zal niemand schieten."

"Het gaat er niet om dat wij Loehansk en Donetsk van Oekraïne afpakken. Donetsk en Loehansk willen geen deel uitmaken van Oekraïne. Maar dat betekent niet dat ze daardoor vernietigd moeten worden. Voor de rest: Oekraïne is een onafhankelijke staat die zal leven zoals het wil, maar onder voorwaarden van neutraliteit."

Nog volgens Peskov werd er besloten tot een zogenaamde militaire operatie om de drie miljoen Russisch sprekenden in Loehansk en Donetsk te beschermen, ‘... die bedreigd werden door 100.000 Oekraïense manschappen’.

Rusland moest wel handelen door de dreiging van de NAVO, klonk het verder. Het was ‘slechts een kwestie van tijd’ voor de alliantie om ook raketten in Oekraïne te plaatsen zoals het in Polen en Roemenië had gedaan. "We konden dit niet langer dulden. We moesten wel handelen."

't Klinkt misschien egoïstisch, maar het énige dat ik wil is koste wat kost een uitbraak van een Derde Wereldoorlog vermijden.

- Het belangrijkste doel van Rusland in Oekraïne is - volgens veel experts - niet om territorium te veroveren, maar wel om een pro-Russisch regime te installeren in Kiev. Volgens Oekraïense media is voormalig president Viktor Janoekovitsj vanuit ballingsoord Moskou zelfs al afgereisd naar Minsk, klaar om weer op de troon te gaan zitten waaruit hij in 2014 verdreven werd. En wie laat er vandaag van zich horen, met een boodschap aan zijn opvolger Volodimir Zelenski? Viktor Janoekovitsj, uiteraard...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht