ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Werd dankzij Poetin's ingrijpen een Wereldoorlog voorkomen of uitgesteld?…

'k Weet het niet… Het is en blijft gissen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 25 februari 2022 0:36

Wet van Drie

Voor elke actieve kracht is er een tegenwerkende, maar twee krachten kunnen op zichzelf niet scheppen. Daarvoor is er een derde kracht nodig. Maar, wat de uitkomst in al het mechanische gebeuren zal zijn, is onmogelijk te voorspellen.

In elk geval is de kans groot dat Poetin met 'zijn domme zet' Europa heeft gevrijwaard van een derde wereldoorlog.

Volgens mij is hij niet van plan om geheel Oekraïne te veroveren, maar wel om de 44-jarige ex-televisiekomiek Volodymyr Zelensky en zijn entourage door Russische gezinden te vervangen opdat Oekraïne opnieuw onder het gezag van Moskou zal staan. Daartoe zal hij waarschijnlijk Kiev laten omsingelen en een rode loper voor Zelensky laten uitrollen, opdat hij rustig zou kunnen vertrekken. Waar naartoe moet hij zelf beslissen. Ik bedoel: in het geval hij bereid is zijn job als president op te geven...

Of, gaat hij - net zoals hij de bevolking aanmoedigt om 'voor het vaderland te sterven' - zélf een wapen tegen de overmacht  in handen nemen?

Op de website van https://www.tijd.be kon ik het volgende lezen...

Zelensky stapte in 2018 de politiek in met de partij Dienaar van het Volk, naar de gelijknamige televisieserie waaraan hij zijn bekendheid te danken had. In de reeks speelde hij een sullige leraar die tot president wordt verkozen nadat een tirade tegen corruptie onbedoeld is uitgegroeid tot een YouTube-sensatie. Als fictionele president was Zelensky oligarchen en politici te slim af, tot vermaak van miljoenen kijkers.

Tijdens zijn campagne koketteerde Zelensky met zijn politieke onervarenheid. 'Als ik iets niet weet, geef ik dat eerlijk toe. Het volk vertrouwt politici niet meer. Ik wil daar verandering in brengen." Een uitgewerkt verkiezingsprogramma was niet nodig. Voor zijn verkiezingszege volstond de belofte om de economische en politieke macht van de oligarchen te breken.

De Oekraïners haalden Zelensky in 2019 enthousiast binnen als president. Hij versloeg zittend president Petro Porosjenko met een verpletterende 73 procent van de stemmen. Het was een imponerende score voor iemand die pas een jaar eerder zijn eerste stappen in de politiek had gezet. Zijn overwinning illustreerde vooral dat de bevolking snakte naar een fris alternatief voor het verstarde establishment.

Zijn onervarenheid kreeg al snel een internationale dimensie toen hij in 2019 in een politieke storm belandde in Washington. President Donald Trump had bij Zelensky aangedrongen een corruptieonderzoek te openen naar de zoon van zijn rivaal Joe Biden. De Oekraïners onthielden vooral Zelensky's overdreven kruiperigheid in de vrijgegeven telefoontjes met Trump: "Ik heb veel geleerd van u."

De Russische president Vladimir Poetin legde Zelensky pas echt het vuur aan de schenen. Voor zijn aantreden had Zelensky aangekondigd dat hij met Poetin om de tafel zou gaan zitten om een eind te maken aan het bloedvergieten in Oost-Oekraïne. Maar het Kremlin stuurde de Oekraïense president met een kluitje in het riet. Meer dan een omstreden gevangenenruil zat er de afgelopen drie jaar niet in.

Wat volgde, was een staaltje diplomatiek stratego. Poetin weigerde keer op keer het gesprek met Zelensky en verwees hem door naar de pro-Russische separatisten in de Donbas. Maar Zelensky zag onderhandelingen met de rebellen niet zitten omdat hij hen legitimiteit zou geven. Bovendien beweerde hij dat Rusland de echte baas is in de armoedige 'volksrepublieken', die de separatisten in 2014 uitriepen.

Maandag barstte de bom toen Poetin de afgescheurde rebellenregio's erkende als onafhankelijke entiteiten en aankondigde 'vredestroepen' te sturen naar de regio. Daarmee plaatste hij Oekraïne en de westerse bondgenoten voor voldongen feiten. Volgens Zelensky was Poetins operatie niets meer dan een 'legalisering' van de Russische aanwezigheid in Oost-Oekraïne.

Oekraïne dreigde toen het slagveld te worden in een conflict dat volgens Zelensky veel verder gaat dan zijn land. "Acht jaar lang is Oekraïne een schild geweest," zei hij vorig weekend op de veiligheidsconferentie in München. "Acht jaar heeft Oekraïne een van de grootste legers tegengehouden." Zijn speech was doordrongen van de frustratie over de westerse reactie, waarbij woorden belangrijker leken dan daden.

Naar verluidt hadden de VS Zelensky aangeraden thuis te blijven, voor het geval de Russen tijdens het weekend Oekraïne zouden binnenvallen. Maar de president weigerde. "Mijn land is in goede handen," zei hij in München. "Ik heb ontbeten in Oekraïne en zal er ook dineren." En ergens klonk de hoop dat hij niet als laatste het zinkende schip zal moeten verlaten.

Tot besluit

Waarom een derde wereldoorlog op Europees grondgebied werd voorkomen, is omdat Oekraïne geen lid is van de Navo. Om die reden kan en mag het Westen momenteel niet militair ingrijpen. Weet, dat Artikel 5 zegt: "Wanneer één Navo-lid wordt aangevallen, worden we allemaal aangevallen". En, Poetin is er nu voor aan het zorgen dat Oekraïne er geen lid van wordt...

Ondertussen verkreeg ik al de volgende reactie...

Poetin wil gewoon geen liberale democratie aan zijn deur. Zelensky is net als Trump van voorbijgaande aard. In een liberale democratie is het aan het volk om een nieuw bestuur te kiezen als ze niet tevreden is, het is niet aan een ander land om dat bestuur te veranderen, laat staan te onderwerpen aan een praktische dictatuur.

Voor Poetin is een succesvolle liberale democratie erger dan zelfs NATO lidmaatschap, omdat het andere regio’s in Rusland inspireert.

Waar ik dus wel mee akkoord ga is dat inderdaad het doel van Poetin is om Zelensky af te zetten, maar ik denk dat hij onderschat hoe ook het volk veranderd is. Het gaat een zeer lange strijd worden.

Waarop ik antwoordde...

Lange strijd? Misschien. Waar het voor mij om draait is dat een WOIII uitgesteld wordt. Of, maakte ik me in die tekst niet duidelijk?

Toegegeven: indien Oekraïne reeds navo-lid zou zijn geweest, had Poetin andere maatregelen genomen, dat wel - en misschien dan ook geen sprake van een WOIII zijn geweest. Maar een Poetin is onvoorspelbaar... Anderzijds: wel mens wel?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht