ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pieter Loridon besmet zichzelf doelbewust met coronavirus…

“Andermans speeksel in m’n neus liggen rammen…”
door Tsenne Kikke - maandag 24 januari 2022 7:26

Een 49-jarige Antwerpse ondernemer en voormalig basketter, Pieter Loridon genaamd, heeft zichzelf doelbewust laten besmetten met het coronavirus. Dat beweerde hij alleszins op Facebook en Instagram. “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen, met positief resultaat”, klonk het.

De reden? Hij is niet gevaccineerd. Maar hij moet binnenkort op zakenreis en rekent op een herstelcertificaat om toch aan een geldige CST te raken. Zaterdag plaatste hij op Twitter: “Vraagje. Je natuurlijke immuniteit boosten door jezelf te besmetten. Is dat een optie?”

Een dag later verkondigde hij dat hij dit gedaan had: “Ja, ik heb me bewust laten besmetten,” en plaatste een video online, waarop te zien was hoe hij schijnbaar speeksel van een besmet persoon in zijn neus aanbracht.

“Doelbewust een besmetting opzoeken, is een slecht idee”, zeiden experts eerder al. De ziekte na besmetting met de omikronvariant is in het algemeen gezien minder ernstig, maar toch is het risico om in het ziekenhuis te belanden niet nul. Ook kan je nog steeds long-Covid krijgen, en je brengt mogelijk ouderen en kwetsbare personen in gevaar. Bovendien wil niemand de zorg onder druk zetten.

Onlangs liet de 57-jarige Hana Horka, een Tjechische zangeres, zich eveneens bewust besmetten, maar overleed uiteindelijk aan corona.

Twee dagen voor haar dood schreef ze nog op social media dat ze herstellende was van Covid-19 en dat het goed met haar ging. “Binnenkort eindelijk opnieuw naar het theater, naar de sauna, naar concerten ...”, schreef ze erbij.

Ook op de dag dat ze stierf, een zondagochtend, voelde ze zich aanvankelijk nog goed. Ze had zich zelfs al klaargemaakt om te gaan wandelen, maar toen begon haar rug plots pijn te doen en besloot ze om even in bed te gaan liggen. “Na ongeveer tien minuten was het allemaal voorbij”, aldus haar zoon. “Ze stikte.”

Haar zoon probeert nu anderen te overtuigen om zich wél te laten inenten. “Haar filosofie was dat ze liever Covid-19 zou krijgen dan een spuit”, zei hij. “Dat is haar nu fataal geworden.”

Bron: GVA

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht