ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nederlands kabinet kondigde nieuwe maatregelen aan

Er zijn enkele versoepelingen…
door Tsenne Kikke - zaterdag 15 januari 2022 18:53

Vandaag eindigde de lockdown die uit vrees voor de omikronvariant was ingesteld. De cijfers zijn ondertussen niet echt verbeterd, integendeel. Deze week werd er een recordaantal van 200.000 positieve tests gemeld, een stijging van 77 procent ten opzichte van de week ervoor. En het RIVM waarschuwde dat de piek van omikron pas over enkele weken zal zijn.

De modellen van het RIVM voorspelden een gitzwart scenario met enorme aantallen ziekenhuisopnames, maar dat gebeurde niet. Het aantal ziekenhuisopnames is in Nederland laag in vergelijking met andere Europese landen. In totaal liggen er 1.219 coronapatiënten in de ziekenhuizen: op de intensive cares slechts 321.

Er klonk inmiddels van alle kanten kritiek, juist omdat het aantal ziekenhuisopnames bleef dalen. Sportorganisaties wilden weer open gaan, studentenorganisaties en psychiaters pleitten ervoor om ook alle mbo’s, hogescholen en universiteiten weer te openen. Koninklijke Horeca Nederland zei dat de horeca “per direct” klaar is voor een verantwoorde heropening en winkelbranchevereniging INRetail riep het kabinet vorige week op “Nederland van de pauzestand te halen”. Het is een doorn in het oog van winkeliers en horecaondernemers dat er in de buurlanden veel meer mag.

Versoepelingen

Winkels mochten vanaf vandaag weer open tot 17 uur, en supermarkten en essentiële winkels tot 20 uur. Weliswaar met mondmaskerplicht, social distancing, en met maximaal één klant per 5 vierkante meter.

Ook contactberoepen, zoals kappers of sekswerkers, mogen tot 17 uur weer klanten ontvangen. Dit geldt ook voor dienstverleners die bij mensen langskomen, zoals thuiskappers. Alleen als men een behandeling aan het gezicht krijgt, hoeft men geen mondkapje te dragen. Ook sport mag weer, zowel binnen als buiten (maar zonder publiek). Ook het onderwijs gaat weer volledig open en mag weer voltijds fysiek doorgaan. Nederlanders mogen weer vier mensen thuis ontvangen, in plaats van twee. Wel mag men niet meer dan een huishouden per dag bezoeken.

De horeca-, evenementen- en cultuursectoren blijven voorlopig nog wel gesloten. Rutte benadrukte dat niet alles tegelijk open kan. Daarvoor zijn de besmettingsaantallen eenvoudigweg te hoog. Met het versoepelde maatregelenpakket dat de regering aankondigde, kan het dagelijks aantal besmettingen mogelijk oplopen tot 75.000 of 80.000 per dag. “Dat zijn enorme aantallen”, aldus de premier.

Maar in veel gemeenten verspreid over het hele land gingen horecazaken vandaag toch open, uit protest. Op veel plaatsen werd dat protest gedoogd.

Verder benadrukte Ernst Kuipers het belang van de boosterprik. “De prik vermindert de kans op infectie en zorgt ervoor dat je minder ziek wordt als je toch besmet raakt. Wie besmet raakt, moet in isolatie. Wie in contact komt met iemand die besmet is, moet in quarantaine, behalve als je jouw booster hebt gehad. Dat helpt om de maatschappij open te houden.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht