ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Marc Van Ranst aan Lieven Annemans: “Je verspreidt misleidende antivax-propaganda”.

Deed Lieven Annemans aan bangmakerij?…
door Tsenne Kikke - maandag 10 januari 2022 18:00

Professor gezondheidseconomie Lieven Annemans heeft zich op Twitter uitgesproken tegen de vaccinatie van kinderen tegen Covid-19. De informatie waarop hij zich baseert, is volgens viroloog Marc Van Ranst echter 'misleidende antivax-propaganda'.

Lieven Annemans is een gezondheidseconoom aan de Universiteit Gent, ook wel ‘de geluks­professor’ genoemd vanwege zijn onderzoek naar geluk. Hij werd eind augustus 2020 lid van de expertengroep die de regering adviseert, maar stapte daar na twee maanden al uit. Hij kreeg van de andere experts het verwijt de toen opkomende tweede coronagolf te minimaliseren of zelfs te ontkennen.

Vandaag deelde hij op Twitter een infografiek over het nut van vaccinatie bij kinderen – voor alle duidelijkheid niet zijn expertise – waaruit zou moeten blijken dat de baten 'minimaal' zijn, en de risico’s 'maximaal'. “Het is raadzaam dat alle ouders en grootouders van jonge kinderen deze analyse bekijken”, schreef Annemans erbij. “Aub deel zo veel als mogelijk.”

“Misleidende antivax-propaganda”

Piet Hoebeke, decaan van de faculteit geneeskunde van de UGent, reageerde met: “Als decaan wens ik mij expliciet te distantiëren van deze wetenschappelijk niet correcte boodschap van collega Lieven Annemans, die dit in eigen naam deelt”.

Ook Rik Van de Walle, rector van de UGent, distantieerde zich via Twitter van de uitspraak van Annemans. “Het onderstaande kan op geen enkele manier worden beschouwd als een standpunt van de UGent, of als het standpunt van een andere UGent-medewerker dan prof. Annemans zelf”, klonk het. “Wat mijn persoonlijke visie hieromtrent betreft: ik distantieer mij nadrukkelijk van het onderstaande.”

Professor Marc Van Ranst reageerde dan ook meteen op dat bericht. “Academici zijn niet akkoord met de antivax-stellingen van prof. Annemans”, klonk het, met een verwijzing naar een studie in het gezaghebbende 'Scientific American'. En in een later bericht nog forser: “Prof. Annemans, je verspreidt als academicus misleidende antivax-propaganda. Ik denk daar wat van.”

“Dit is eigenlijk gewoon bangmakerij van ouders”, aldus Van Ranst. “Het is op niets gebaseerd. Deze producten en vaccins zijn goedgekeurd. Er zijn tal van specialisten die alles tot in de puntjes bekeken hebben, en tot een conclusie van 'positive benefits/risk' kwamen. En dat is eigenlijk het enige dat je als ouder moet weten. Moesten er zulke risico’s zijn, zou ik mijn kleine ook niet vaccineren, maar dat heb ik wel gedaan. Door zulke dingen te delen, wordt ook met onze tijd gespeeld, want wij moeten dat weer punt per punt gaan ontkrachten, terwijl het gewoon bangmakerij is.”

Bron: Het Nieuwsblad

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht