ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een 50.000-tal mensen voelden zich geroepen om aan de betoging mee te doen

En natuurlijk waren de amokmakers ook van de partij…
door Tsenne Kikke - zondag 23 januari 2022 22:45

Moest ik over België en Nederland kunnen regeren, zou ik echt niet weten hoe het coronabeleid aan te pakken. Jij?... Misschien kijken hoe andere landen ermee omspringen?

Het probleem daarbij is dat regeringsleiders soms moeten rekening houden met de verschillende menstypen, waarbij het ene ietwat logischer is ingesteld dan de anderen.

Zo mag je aan mensen toegeven dat zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden kunnen besmet geraken en het aan andere kunnen doorgeven, maar wat ze niet willen of kunnen begrijpen is dat er meer niet-gevaccineerden op de intensieve zorg terechtkomen, wat eveneens leidt tot - naast beddeninnamen die misschien konden vermeden worden - een uitstel van dringende operaties.

Ook op wiskundig gebied is niet iedereen even snugger...

Weet je nog dat er op een bepaald moment 591 patiënten IC nodig hadden? Het ging om 321 gevaccineerden en 270 niet-gevaccineerden.

Probeer maar eens aan hun verstand te brengen dat er van de véél grotere groep van gevaccineerden (72%) slechts 321 op IC lagen, en van de veel kleinere groep (28%) 270...

Daartussen vind je dan ook mensen die zich geroepen voelen om - zoals vandaag - voor de zoveelste maal te gaan manifesteren - of, amok te gaan maken.

Die Europese manifestatie was om 11 uur van start gegaan, met 'vreedzame intenties'. De manifestatie trok van het Noordstation over de kleine Brusselse ring en via de Belliardstraat naar het Jubelpark, waar om 14.30 uur internationale sprekers voorzien waren.

Opvallend was dat er heel veel nationaliteiten mee opstapten. Duitse, Franse, Nederlandse, Amerikaanse, Poolse en Roemeense vlaggen doken op in de grote menigte. De organisator 'Europeans for United' pleitte voor een breed maatschappelijk debat over de coronamaatregelen.

Mondmaskers werden door de betogers niet gedragen, terwijl ook heel wat mensen hun gezicht met mutsen en maskers volledig bedekten om niet herkend te worden.

Zoals verwacht is de betoging tegen de coronamaatregelen op rellen uitgedraaid. In de Europese wijk werden talrijke gebouwen en wagens beschadigd. De rellen begonnen in de buurt van het Schumanplein en de Kleine Wetstraat. Met twee waterkanonnen dreef de politie de relschoppers het Jubelpark in, waar nadien een kat- en muisspel volgde.

Door de rellen moest de bijeenkomst in het Jubelpark vroegtijdig worden stopgezet, waardoor zo’n 14 buitenlandse sprekers niet konden speechen.

Beestige toestanden

De politie probeerde de gebouwen van de Europese instellingen te beschermen terwijl in de straten een kleine veldslag uitbrak. Er lagen overal stenen, ruiten van zowel gebouwen van de EU als restaurants werden ingeslagen. Palen werden uit de grond getrokken, men gooide in het rond met steps en fietsen.

Rond 17 uur was de rust grotendeels teruggekeerd.  Maar, nog enkele duizenden bleven rond de omgeving van het park hangen, waar de rellen verdergingen.

Aan metrohalte Merode, vlakbij het park, wierpen relschoppers rond 17u15 voetzoekers, grote vuilnisbakken en andere spullen naar de politie. Op beelden van een freelance journalist op Twitter was te zien hoe agenten aan de ingang van het metrostation met dranghekkens aangevallen werden.  Uit wanhoop waren ze verplicht het metrostation in te vluchten. Ook een politiewagen werd aldaar door de relschoppers aangepakt.

Bij de betoging zijn drie agenten en twaalf betogers gewond geraakt. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand verkeerde in levensgevaar. In totaal werden een ongeveer een zeventigtal betogers aangehouden, vooral in het tumult naar het einde van de betoging toe.

"De relschoppers die bewust de confrontatie zochten met de ordediensten zullen het voorwerp uitmaken van een verder onderzoek, hiervoor zal een gerechtelijke taskforce worden opgericht", klonk het nog bij de politie.

Een utopische, plezante noot...

Waarom die relschoppers niet oppakken, de gevangenis indraaien, en verzekeringsmaatschappijen ondertussen de kans geven om dossiers op te maken opdat ze de uitbetaalde schadevergoedingen, volledig of gedeeltelijk zouden kunnen terugeisen? Dan pas vrijlaten... Volgens mij zouden ze de volgende maal twee keer nadenken, misschien. Ik bedoel: als hun breinen dat toelaten, natuurlijk.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht