ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Duizenden betogers kwamen op het Museumplein bijeen om koffie te drinken…

De demonstratie was nochtans verboden.
door Tsenne Kikke - zondag 2 januari 2022 18:03

'k Snap dat velen het een beetje beu aan het worden zijn - en, voor bepaalde menstypen, die vooral zichzelf zouden moeten leren bedwingen, is dat meestal een aartsmoeilijke opdracht. Zo kwamen er in Nederland niet de 17,5 miljoen inwoners van het land op straat, maar wel iets van een tienduizend die het niet konden nalaten hun ongenoegen te uiten.

Die protesteerden deze namiddag op het Amsterdamse Museumplein tegen de coronamaatregelen. Ze deden dat onder de noemer “koffie drinken”, omdat de stad de aangekondigde demonstratie verboden had. Eigenlijk zouden ze hen het kostenplaatje moeten voorschotelen. :-) In elk geval, trokken ze - nadat ze door de politie van het plein verwijderd waren - in een stoet door de stad.

De Amsterdamse driehoek (gemeente, politie en het Openbaar Ministerie) had nochtans al op donderdag de demonstratie verboden omdat de actievoerders uit zouden zijn op confrontatie en het overtreden van de regels. Ook had de politie sterke aanwijzingen dat personen en groepen bereid waren geweld te gebruiken. Volgens de voorman van 'Samen voor Nederland', Michel Reijinga, was dat “complete onzin” en zijn relschoppers nooit welkom bij zijn demonstraties.

Onder de demonstranten waren enkele tientallen te bemerken, die bij het Stedelijk Museum met witte pakken aan en witte maskers op met protestbordjes stonden te zwaaien waarop, onder andere: “Het is hier geen dictatuur” te lezen stond. Alsof wij dat niet weten... Aan dat menstype de vraag stellen hoe zij de wereldwijde pandemie zouden aanpakken, begin ik niet aan.

Amsterdams burgemeester Femke Halsema had een noodbevel uitgevaardigd voor het Museumplein, wat betekende dat iedereen het plein moest verlaten. Met een drone werd mensen opgeroepen het plein te verlaten. “Hier spreekt de politie. U dient zich te verwijderen van het Museumplein, want deze demonstratie is verboden”,  klonk het. Informatieborden waarschuwden dat de politie ging optreden en dat mensen het gebied moesten verlaten. Eerder waren ook al twee waterkanonnen het plein opgereden. Volgens nieuwszender AT5 werden verschillende mensen gearresteerd en zou er ook iemand door een politiehond gebeten zijn geweest. Verschillende trams moesten wel omrijden vanwege het protest.

Nadat de demonstranten verdreven werden van het Museumplein, trokken ze richting het Westpark. Daar hadden de actievoerders zich aangesloten bij een evenement van de rechts-populistische partij FVD, die aldaar haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen aftrapte.

Nadat een groot deel van de demonstranten bij dat podium terecht was gekomen, begon parlementslid Gideon van Meijeren over de coronamaatregelen... “Degenen die ons dit hebben aangedaan gaan we vervolgen en opsluiten”, aldus Van Meijeren.

Sta daar meer eens wortel te schieten...

Rond 17u45 waren er nog ongeveer twee- tot driehonderd demonstranten aanwezig op het Museumplein in Amsterdam. Ook de Mobiele Eenheid (ME) van de politie stond er paraat. Resultaat: 30 aanhoudingen, 4 agenten gewond.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht