ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boekvoorstelling: De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
woensdag 12 januari 2022 1:11

De 'Mitsukoshi Troostbaby Company' is een Japans bedrijf dat troostkinderen verkoopt, speciaal voor ouders die geen kinderen kunnen krijgen, of een kind verloren hebben. De kinderen worden op basis van het DNA van de ouders gevormd, en krijgen een gevuld geheugen mee. Net echt...

De eenzame schrijver Auke van der Hulst heeft een 7-jarige robotdochter besteld die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een sci-fi roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd om de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal.

De 'Mitsukoshi Troostbaby Company' van Auke Hulst is een geweldig uitgevoerde mengvorm van memoires, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan. Hulst laat in deze aangrijpende roman zowel de kracht als de beperkingen van fictie zien.
 
Auke Hulst (1975) brak in 2012 door met zijn autobiografische roman 'Kinderen van het Ruige Land', die inmiddels twintig drukken beleefde. Zijn werk is veelvuldig bekroond: 'Slaap zacht, Johnny Idaho' en 'En ik herinner me Titus Broederland' met de Harland Award en het reisboek 'Motel Songs' met de Bob den Uylprijs. Zijn recentste roman, 'Zoeklicht op het gazon', stond op de longlist van de 'Bookspot Literatuurprijs' en ontving de prijs voor 'Beste Groninger Boek'. Naast schrijver is Hulst songwriter en literatuurcriticus.

 ‘Auke Hulst heeft zich ontwikkeld tot een volleerd literair portretschilder.’ – Trouw

Meer lezen? Of, aankopen via Bol.com?

 €26,99 • 608 blz. • ISBN 978 90 263 4693 4 • omslagontwerp Roald Triebels • Ambo|Anthos uitgevers

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht