ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Blijft het de verkeerde kant uitgaan?

Maar, geen haan die erover kraait.
door Tsenne Kikke - woensdag 29 september 2021 19:46

- Tussen 19 en 25 september werden er dagelijks gemiddeld 1.924 nieuwe besmettingen vastgesteld, zijnde: 'slechts' 13.468 in die periode. In totaal raakten al ruim 1,2 miljoen Belgen besmet met covid-19.

Dagelijks overlijden gemiddeld 7 personen aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal stierven er in België sinds de start van de pandemie al ruim 25.600 mensen aan covid-19.

- Tussen 22 en 28 september werden dagelijks iets van een 54 mensen in het ziekenhuis opgenomen met een coronabesmetting. Op dit moment liggen er nog 702 coronapatiënten in het ziekenhuis van wie er 207 intensieve verzorging nodig hebben.

- Intussen heeft ook 74 procent van de totale Belgische bevolking minstens één prik gehad met een coronavaccin, 73 procent van alle Belgen is volledig gevaccineerd.

- 10.533 leerlingen en 417 personeelsleden werden in de periode tussen maandag 13 september en zondag 26 september in quarantaine geplaatst. Bij 3.835 leerlingen en 372 personeelsleden werd een besmetting vastgesteld.

- Voor Nieuwjaar moeten de meeste 65-plussers hun derde prik hebben gekregen. Vlaanderen alleen al telt zo'n 1,4 miljoen 65-plussers, waarvan circa 225.000 onder de armoedegrens leven. Eerst komen de 85-plussers aan de beurt. De bedoeling is om de immuniteit bij de betrokken doelgroep op die manier extra te beschermen. Die vaccinatie zal plaatsvinden minstens vier maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin en minstens zes maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. De boosterprik zal altijd gebeuren met een mRNA-vaccin, dus met Pfizer of Moderna.

Nieuws uit Amerika...

- 593 vaccinweigeraars die bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines werken zullen hun job verliezen tenzij ze nog van gedacht veranderen en zich toch nog laten vaccineren.

Meer dan 99 procent van de werknemers heeft zich laten inenten tegen het virus. 'Dit is een historische prestatie voor onze maatschappij en onze werknemers', aldus topmannen Scott Kirby en Brett Hart. 'Onze beweegreden om de vaccinatie verplicht te maken was eenvoudig: alle mensen veilig te houden.' Minder dan 3 procent van de 67.000 Amerikaanse werknemers van het bedrijf heeft religieuze of medische vrijstellingen aangevraagd om zich niet te laten vaccineren. Wie om religieuze redenen niet gevaccineerd is, wordt vanaf 2 oktober met onbetaald verlof gestuurd.

- De staat New York had circa 600.000 medewerkers van verpleeghuizen en ziekenhuizen tot maandag middernacht de tijd gegeven om zich te laten inenten.

In de openbare ziekenhuizen liepen een week geleden nog zo'n 8.000 ongevaccineerde medewerkers rond. Dat waren er maandag nog 5.000, ongeveer tien procent van het totaal aantal medewerkers. Die medewerkers mogen niet terugkeren naar hun werk. Sommige ziekenhuizen hebben al laten weten dat bepaalde medische ingrepen noodgedwongen worden opgeschort.

Australië

Afgelopen 24 uur werden in de regio, met Melbourne als hoofdstad, 950 nieuwe besmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds de start van de pandemie zowat anderhalf jaar geleden. Enkel in de aangrenzende staat New South Wales, waar Sydney ligt, is erger getroffen. Daar werden soms tot 1.000 besmettingen per dag geregistreerd, maar het aantal neemt daar wel af.

De staat Victoria zit op dit moment voor de zesde keer in lockdown, al is die niet meer zo strikt als voordien. Mensen mogen zich nu weer binnen een straal van 15 kilometer rond hun woonplaats verplaatsen, in plaats van de voordien opgelegde 10 kilometer. Bovendien zijn niet-contactsporten, zoals golf, opnieuw toegestaan.

Intussen boekt de vaccinatiecampagne, die traag op gang kwam, vooruitgang in Australië. Op dit moment is meer dan de helft van de inwoners volledig gevaccineerd. Australië, met zowat 25 miljoen inwoners, heeft lange tijd een 'zero COVID'-strategie gehanteerd en leeft sinds het begin van de crisis quasi geïsoleerd van de buitenwereld. Met de verspreiding van de deltavariant hebben verschillende regionale regeringen echter moeten toegeven dat de strategie niet langer werkt. En ja, ook aldaar gaat het er soms akelig aan toe...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht