ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom volledig gevaccineerden nog vaak besmet geraken

Experten leggen het uit.
door Tsenne Kikke - donderdag 22 juli 2021 17:49

In Nederland gaat het van kwaad naar erger met de coronacijfers: de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel kleuren donkerrood op de Europese coronakaart. En dat terwijl de vaccinatiecampagne er goed loopt. Naar het schijnt is men er verrast dat volledig gevaccineerden toch nog besmet geraken, maar hier hebben de experten er nooit doekjes om gewonden, omdat nooit werd beweerd dat het risico op besmetting volledig weg is.

De besmettelijkere deltavariant zorgt er wel voor dat volledig gevaccineerden iets makkelijker alsnog het coronavirus oplopen. "Dat komt omdat er bij de deltavariant meer viruspartikels doorgegeven worden. Elk vaccin verlaagt dat aantal partikels drastisch, maar het blijft net iets meer dan bij de ‘gewone' of de Britse variant. Daarom kunnen gevaccineerden toch nog positief testen en het virus doorgeven," legde Pierre Van Damme uit.

Geen ernstige ziekte

Het allerbelangrijkste is echter dat een besmetting als gevaccineerde niet betekent dat je er ook ziek van wordt. "De kans dat je erg ziek wordt, is zo goed als verwaarloosbaar. Vaccinatie dient vooral tegen het oplopen van ernstige ziekte. Daarvoor zijn ze ontwikkeld. Bescherming tegen besmetting zal er ook wel zijn, maar slechts gedeeltelijk," zei ook viroloog Steven Van Gucht.

Van Gucht maakte zich geen zorgen over de opmars van de deltavariant bij gevaccineerden. "Dit is gewoon tekstboek virologie. Dit is ook wat er elk jaar gebeurt met andere respiratoire virussen. In die zin verrast het me helemaal niet."

Volgens de viroloog zijn de snelle versoepelingen in sommige Europese landen, waaronder Nederland, de schuldige voor de daar stijgende besmettingscijfers - eerder dan de deltavariant. "De vaccinatiegraad in België ligt iets hoger dan bij de noorderburen, maar niet veel. Het aantal besmettingen in Nederland ligt wel vijf keer hoger. Dat, terwijl de deltavariant in beide landen dominant is. Moest de effectiviteit van het vaccin en de deltavariant daar voor iets tussenzitten, dan zou het probleem bij ons even groot moeten zijn.

Blijven vaccineren blijft hoe dan ook de oplossing. "We moeten ervoor zorgen dat je als gevaccineerde minder kans hebt om met het virus in contact te komen, en dat doe je door zoveel mogelijk mensen in te enten – dan zal er ook minder virus circuleren."

Bron: De Morgen

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht