ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dit heeft het Belgische Overlegcomité beslist…

Omdat de cijfers er goed uitzien…
door Tsenne Kikke - vrijdag 4 juni 2021 19:27

De cijfers zien er in België naar het schijnt heel goed uit...

Tussen 25 mei 2021 en 31 mei 2021 werden er 13.127 nieuwe gevallen gediagnosticeerd. Van deze waren er 6.302 (48%) gemeld in Vlaanderen, 5019 (38%) in Wallonië, waarvan 69 gevallen in de Duitstalige Gemeenschap, en 1496 (11%) in Brussel. De gegevens over woonplaats waren niet beschikbaar voor 310 gevallen (2%).

Onderstaande figuur geeft weer of de bevestigde COVID-19 gevallen een contact met een ander bevestigd COVID-19 geval konden aanduiden als waarschijnlijke bron van infectie. In 47,7 % van de gevallen kon men geen bron van infectie aanduiden. Indien er een waarschijnlijke bron van infectie gekend was voor de periode van 24 mei 2021 tot 30 mei 2021, ging dit in de meeste gevallen om een contact met een besmet, inwonend familielid (31,1 %), een ander besmet familielid (6 %), een klasgenoot (4,8 %), een besmette collega (3,3 %), of een vriend (3,4 %).

Kortom: naar het schijnt niets om ons zorgen over te maken.

Wat heeft het Belgische Overlegcomité vandaag zoal beslist?...

Reizen

- Wie naar een groene of oranje zone reist, moet bij terugkeer niet in quarantaine en moet geen negatieve test kunnen voorleggen.

- Wie gevaccineerd is, mag met het coronapaspoort naar rode zones reizen zonder getest te moeten worden of in quarantaine te moeten. Discussiepunt was wanneer iemand als gevaccineerd beschouwd wordt: na één dosis al of pas na twee prikken? Het Overlegcomité koos ervoor de lijn te volgen van veel andere landen: pas na twee prikken - of één prik van het Johnson & Johnson-vaccin - en daarna twee weken wachten om het vaccin tijd te geven om te werken, krijg je het label ‘gevaccineerd’.

- Wie ervoor kiest zich niet te laten vaccineren, moet een negatieve PCR-test kunnen voorleggen bij vertrek en bij terugkomst of kunnen aantonen dat hij of zij recent besmet is geweest en antistoffen heeft. Daarover maakte premier De Croo donderdag al bekend dat die twee tests gratis zullen zijn voor mensen die nog niet de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren.

- Hetzelfde geldt voor mensen die vanuit het buitenland naar België komen: zij moeten ofwel twee weken geleden hun tweede vaccin gehad hebben, ofwel een negatieve PCR-test kunnen voorleggen.

- Wie terugkeert uit een zone met heel hoog risico, waar bijvoorbeeld een zorgwekkende variant rondgaat, moet verplicht tien dagen in quarantaine met een PCR-test op de eerste en de zevende dag van die quarantaine. Dat geldt ook voor mensen die volledig gevaccineerd zijn of in het land zelf al een negatieve test afgelegd hebben.

- Vanuit die zones met hoog risico geldt een inreisverbod voor niet-Belgen die niet in België wonen en die zich de afgelopen twee weken in die zone geweest zijn. Er geldt een uitzondering voor essentiële reizen door vervoerspersoneel en diplomaten. Zij moeten tien dagen in quarantaine met een PCR-test op de eerste en de zevende dag.

- Kinderen jonger dan 12 jaar die reizen moeten geen PCR-test ondergaan.

Horeca

- Wanneer de horecazaken op 9 juni ook binnen weer open mogen, moeten die sluiten om 23.30 uur. Zowel binnen als op de terrassen kunnen de klanten tot dat tijdstip iets eten en drinken.

- De huidige regels voor de horeca blijven gelden. Er verandert niets in verband met het gebruik van plexiglas. En ook mag je nog steeds slechts met vier personen aan een tafel zitten, behalve als je gezin groter is.

- Wat wel nieuw is, is dat hotels voortaan vanaf 5 uur ’s ochtends ontbijt mogen serveren.

- Cafés, restaurants, fitnesscentra, maar ook feestzalen, zijn vanaf 9 juni verplicht om in hun zaak een goed zichtbare CO2-meter te installeren, kwestie dat klanten of bezoekers zelf kunnen controleren hoe het met de luchtkwaliteit binnen is gesteld. Bij een slechte luchtkwaliteit ontstaat immers het risico dat het coronavirus via kleine speekseldeeltjes op andere aanwezigen wordt overgedragen.

Wanneer het toestel een waarde lager dan 900 ppm aangeeft, is de luchtkwaliteit oké. Wanneer die waarde tussen de 900 en de 1.200 ppm schommelt, moet de zaakvoerder ramen of deuren openzetten, of op een andere manier de binnenruimtes extra ventileren. Wanneer de CO2-meter echter boven een waarde van 1.200 komt, moet iedereen naar buiten. “Dan moet de zaak worden gesloten tot wanneer de luchtkwaliteit opnieuw oké is,” klonk het.

Evenementen

- Grote evenementen buiten mogen vanaf 13 augustus 75.000 bezoekers ontvangen. Dat is goed nieuws voor de grote festivals Pukkelpop en Tomorrowland, die eind augustus georganiseerd worden, en voor de Grote Prijs Formule 1 van Spa-Francorchamps.

- Tussen 1 juli en 31 augustus keurt het Overlegcomité een dertigtal testevenementen goed om kennis te verwerven.

Het Overlegcomité komt opnieuw samen op 11 juni. Daar zal verder vooruitgeblikt worden naar de zomer.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht