ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Buitenlandreizigers verspreiden antibioticaresistentie

Naar het buitenland reizen, kent ook nadelen.
door Tsenne Kikke - woensdag 9 juni 2021 16:32

Mensen die naar het buitenland reizen, dragen onbewust bij aan het probleem van antibiotica-resistentie, waardoor een bacterie dus bestand wordt tegen een bepaald antibioticum. Ze pikken darmbacteriën met antibioticaresistente genen op in het buitenland en nemen ze mee terug naar België of Nederland. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor reizigers elders, die landen bezoeken waar veel resistente bacteriën zijn.

Medisch microbioloog John Penders van de Universiteit van Maastricht en zijn collega’s namen poepmonsters van 190 Nederlandse reizigers voor en na hun reis naar een land in Zuidoost-Azië, Zuid-Azië, Noord-Afrika of Oost-Afrika. Ze analyseerden de bacteriën in de monsters.

Het team ontdekte dat deze reizigers terugkwamen met veel meer antibioticaresistente darmbacteriën dan waarmee ze vertrokken.

"We weten dat antimicrobiële resistentie een wereldwijd probleem is, maar we weten ook dat het in sommige landen veel meer voorkomt dan in andere landen," zei Penders.

Microbioloog Johan Bengtsson-Palme van de Universiteit van Göteborg in Zweden voerde zes jaar geleden een soortgelijke, maar kleinere, studie uit. "Mijn indruk was toen dat er een paar resistentiegenen zijn die op zeer grote schaal circuleren. Deze studie toont aan dat dit probleem veel groter is dan dat. Er is een heel arsenaal aan verschillende resistentiegenen die je oppikt tijdens het reizen."

De aanwezigheid van deze resistentiegenen vormt geen directe bedreiging voor reizigers, zolang die gezond zijn. Het wordt pas een probleem als ze een infectie oplopen die moeilijk te behandelen is - of, als ze in contact komen met ernstig zieke mensen en de resistente genen verspreiden.

"Hoe langer deze resistente bacteriën aanwezig zijn, hoe meer resistentiegenen ze hebben verworven en hoe meer kans ze hebben om zich te verspreiden," zei epidemioloog Bram van Bunnik van de Universiteit van Edinburgh.

Een voorbeeld van antibioticumresistentie is de Staphylococcus aureus. Deze resistente vorm komt vrij veel voor in ziekenhuizen

Bron: NewScientist - Krista Charles.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht