ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook in Mechelen kun je in een vingerknip een deelauto van Poppy reserveren

Er komen Poppy’s in Mechelen-Noord en in Mechelen-Zuid.
door Tsenne Kikke - maandag 31 mei 2021 16:28

Na grootsteden Antwerpen en Brussel is Mechelen de derde Belgische stad waar Poppy vanaf dinsdag 1 juni actief is. Tijdens een proefproject, dat een jaar loopt en zich ook richt op bedrijven, zijn er dertig van de opvallende rode deelauto’s flexibel beschikbaar. Ze rijden elektrisch of op CNG. Zo eentje reserveren, kan in een vingerknip.

Poppy is in Mechelen een aanvulling op Cambio, een organisatie die deelauto’s aanbiedt op vaste standplaatsen. “We hebben de ambitie om van Mechelen dé deelstad van Vlaanderen te maken. Dan is het heel fijn om vast te stellen dat verschillende deelorganisaties zelf naar ons toe komen. Met Poppy zijn we zelfs Gent voor”, zei Vicky Vanmarcke, schepen van Mobiliteit. Poppy en de stad starten met een samenwerking voor een periode van een jaar, een proefproject.

De typisch rode wagens kan je op een heel flexibele manier gebruiken: je betaalt geen instapkosten en je kunt zo’n auto een kwartiertje op voorhand reserveren. “En vooral, het gaat om en systeem van free floating. Mensen die een Poppy gebruiken, moeten niet terugkeren naar een vaste staanplaats”, vertelde Vanmarcke.

Autodelen: 36 cent per minuut

Wie een wagen van Poppy deelt, kan die ook achterlaten in Antwerpen, Brussel of op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. “We bekijken momenteel ook parkeermogelijkheden aan de Belgische kust”, zei Nick Van den Eynde, verantwoordelijke operaties bij Poppy. Met zo’n auto rijden, kost 36 cent per minuut. “Ons concept is vooral bedoeld voor korte afstanden van tien tot vijftien minuten. Wie de wagen een dag gebruikt, betaalt negentig euro. Daar kunnen ze dan 250 kilometer mee rijden. Al promoten we dat niet. Dat is eerder iets voor verhuurbedrijven.”

Om de auto’s te gebruiken, moet je eerst de app van Poppy downloaden. “Tegenwoordig gaat het snel. Je scant eerst jouw rijbewijs. Een vijftal minuten later word jouw aanvraag goedgekeurd of geweigerd. Leden kunnen elk voertuig gebruiken. Eens de klant in een straal van vijftien tot twintig meter rond het voertuig staat, kan die het openen. Wij zorgen ervoor dat je de motor kan aanzetten. Dat is een beveiliging om diefstal te voorkomen. Je kunt de rit ook op pauze zetten of beëindigen en dat doe je allemaal met de telefoon”, legde Van den Eynde uit.

Al 151 gebruikers

In Mechelen telt Poppy vandaag al 151 actieve leden tussen de 25 en 45 jaar. “Van de Mechelse gebruikers hoor ik dat ze het ervaren als een heel aangenaam systeem. Het speelt bijvoorbeeld vlot in op vertragingen van het openbaar vervoer of op last minute wijzigingen van de plannen ’s avonds”, zei Vanmarcke.

De autodeelorganisatie richt zich overigens niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven. Daarom komen er ook Poppy’s in Mechelen-Noord en in Mechelen-Zuid. Van de dertig beschikbare deelauto’s rijden er vijftien elektrisch en vijftien op CNG. De wagens in Mechelen zijn de elektrische Seat mii, de elektrische Skoda citigo en de Seat Ibiza op CNG.

Opladen doe je zelf aan een oplaadpaal, ofwel doet Poppy dat. Als je reserveert kan je zien hoe ver je nog kan rijden. Tijdens het rijden laadt de auto trouwens ook een klein beetje op.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht