ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boekbespreking: 'Wat zou Frida doen?'

Voor powervrouwen is het een must have om er al bladerend inspiratie uit te halen.
door Tsenne Kikke - maandag 31 mei 2021 0:05

'Doe en denk als Frida Kahlo'... Een gids om met lef te leven, en van jouw leven een kunstwerk te maken.

In Gent loopt momenteel een tentoonstelling met honderden foto’s uit het grote privé-archief van de Mexicaanse Frida Kahlo  (1907-1954). Tijdens haar korte leven kende ze heel wat tegenslagen, maar daaruit putte ze veel inspiratie voor haar schilderijen en duizenden foto's. Zo verwerkte ze vrouwelijke taboeonderwerpen zoals miskramen, borstvoeding en haar onvruchtbaarheid in haar schilderijen. ⁣Tegelijkertijd gaf ze vorm aan haar vrouwelijkheid door gekleurde jurken te dragen en haar haren te versieren met opvallende bloemen en vlechten.⁣

In Nederland zijn binnenkort 23 schilderijen van haar in het Cobramuseum te zien, en komende herfst is er een derde expo in het Nederlandse Drenthe met schilderijen en persoonlijke voorwerpen. De tragiek en de levenslust van Frida Kahlo blijven tot de verbeelding spreken, ook 67 jaar na haar dood.

Zij en haar man, Diego Rivera, die sociaalgeëngageerde muurschilderingen maakte en waarmee ze tweemaal huwde, hadden allebei relaties met anderen, Frida Kahlo zowel met mannen als met vrouwen. Ze werd slechts 47 jaar oud.

Arianna Davis (digitaal directeur van 'O, The Oprah Magazine') vertelt in 'Wat zou Frida doen?' hoe Frida Kahlo zou handelen en leven in onze huidige tijd. Hoe ze met de dagelijkse uitdagingen zou omgaan, en vooral hoe ze zou blijven genieten van het leven en altijd in haar kracht zou blijven staan.

Als vrouw leer je te leven als Frida, de kunstenares die bekend werd om haar flamboyante persoonlijkheid en scherpe geest en nog steeds een icoon is van lef, vrouwelijkheid en creativiteit. Intieme details uit haar leven, gevleugelde uitspraken en inzicht in haar dappere keuzes inspireren de lezer om net als Frida schaamteloos zichzelf te zijn.

Frida Kahlo is een feministisch icon, een ongegeneerd onafhankelijke vrouw en een indrukwekkende inspiratie voor ons allemaal om zelfs bij ogenschijnlijk onmogelijke tegenslagen, toch te volharden.
 
De media over Frida Kahlo:

- ‘Frida Kahlo is in trek bij jonge vrouwen. De liefde gaat verder dan schilderijen: haar persoon spreekt ook tot de verbeelding.’ – Het Parool

-  'Velen zien haar als icoon, maar Frida Kahlo was veel méér dan dat. Naast feministe, activiste en vrije geest was ze o.a. de allereerste selfie-koningin.' – Elegance

-  ‘Een moderne blik op een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Dit boek is een kleurrijk portret van de kracht, moed en liefde die Frida Kahlo door vele tragedies tilden, en ik geloof dat we allemaal een paar lessen van Frida kunnen leren.’? – Nina Garcia, hoofdredacteur Elle

Arianna Davis is digitaal directeur van O, The Oprah Magazine. Eerder werkte zij voor Refinery29, US Weekly, New York Magazine, Glamour, Marie Claire en PopSugar Latina. Ze woont in New York City te midden van veel te veel boeken.
 
'Wat zou Frida doen?' | 'Gids om te leven met lef' | Arianna Davis | 9789021583099 | € 20,- | verschijnt 8 juni 2021 | Kosmos Uitgevers.

Meer info over haar vind je in onze rubriek 'Boekrecensies' - rubriek: 'Zelfgroei'.

En, indien je je wil laten meevoeren in het aangrijpende levensverhaal en de sterk bezielde kunst van deze eigengereide kunstenares, mag je de biografische dramafilm ‘Frida’ uit 2002 met Salma Hayek in de hoofdrol eigenlijk niet missen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht