ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

“Zonder hen lagen er de helft minder patiënten op intensieve zorg.”

Neurochirurg Geoffrey Lesage verstuurde een open brief.
door Tsenne Kikke - donderdag 2 december 2021 18:39

Neurochirurg wil antivaxers eigen zorg laten betalen...

De frustratie is te groot geworden voor neurochirurg Geoffrey Lesage om ze niét te uiten, zegt hij zelf. Niet alleen hadden de versoepelingen “uit angst om zieltjes te verliezen”, er nooit mogen komen, ook pleit hij ervoor om antivaxers zelf financieel te laten instaan voor hun zorg. “Op intensieve zorg is meer dan de helft van de patiënten niet gevaccineerd: als zij hun prik wel hadden gekregen, zou men komen op minder dan vierhonderd patiënten daar. Nu liggen er achthonderd en het stijgt nog.”

Het was de mail die daags voorzien na 22 uur werd verstuurd, die zei dat ‘niet-dringende zorg’ opnieuw stopgezet moet worden, die Lesage overstag deed gaan om in zijn pen te kruipen. “Reeds weken is het dweilen met de kraan open door mijn collega-specialisten om de vorige, uitgestelde zorg trachten weg te werken, en dit in een nooit volledig tot ontplooiing gekomen gezondheidssyteem. En nu mag alles opnieuw meteen gestaakt worden. Het jarenlange wanbeleid komt nu volledig tot uiting”, haalt Lesage uit.

“De incompetentie van onze politieke overheden is stilaan grenzeloos en de vierde Covid-golf is hiervan een dodelijk bewijs.” In het OLV-ziekenhuis werd beslist om vanaf maandag nog een operatiezaal te sluiten bij gebrek aan inzetbare verpleegkundigen, die allemaal nodig zijn op de corona-afdelingen. In Aalst zijn voor de tweede dag op rij drie mensen overleden aan het virus. Er liggen momenteel 122 coronapatiënten verspreid over het ASZ en het OLV-ziekenhuis.

“Versoepeling na versoepeling”

Lesage hekelt het beleid, dat er volgens hem meer op gericht is om zieltjes te winnen dan om daadwerkelijk problemen aan te pakken. “Al weken kan het kleinste kind die (sic) een geodriehoek kan hanteren, aan de steilte van de coronagrafieken zien dat het compleet de verkeerde kant aan het opgaan was. Alleen onze politici kunnen dit blijkbaar niet bevatten. Al even lang waarschuwt onze eerstelijnszorg voor de tsunami die er op ons aan het afkomen is en de maatregelen die genomen moeten worden. Allemaal vielen ze in dovemansoren: er kwam versoepeling na versoepeling. Zelfs na de ‘magische’ grens van vijfhonderd intensieve bedden bleven onze excellenties hun stemmengeronsel prefereren boven gezond verstand.”

Lesage titelt zijn opinie Zachte heelmeesters, stinkende wonden. “In de Middeleeuwen was dit een spreuk die verwees naar een kordaat medisch optreden dat nodig is om zware infecties van simpele wonden te vermijden. Als je snijdt, doe het dan goed en twijfel niet. Niemand van onze excellenties durft de bistouri (scalpel) te hanteren, angstig als ze zijn om hun kiezers te verliezen.”

Keuze

“Al geruime tijd had de beslissing moeten vallen om de verantwoordelijkheid van het al-of-niet vaccineren bij de burger zelf te leggen. Personeel verplicht vaccineren, maar de doorsnee bevolking niet? Iedere burger moet de keuze krijgen om zich niet te vaccineren. En deze keuze moet dan ook gebonden worden aan de keuze om af te zien van zorg: althans van terugbetaalde zorg. Als men beslist zich niet te vaccineren, dan beslist men ook dat men zelf de zorg moet bekostigen als men ziek wordt. Het is in de niet-gevaccineerde populatie dat het virus kans krijgt om te delen en te muteren. Op intensieve zorg is meer dan de helft van de patiënten niet-gevaccineerd: dus zou men komen op een getal van minder dan vierhonderd patiënten op intensieve zorg. Nu liggen er achthonderd en het stijgt nog.”

“Aan de politici: snijden moet u doen. De bistouri moet met durf en kunde gehanteerd worden. Geen halfslachtige maatregelen en niet uitgaan van het gezonde verstand van de mensen. Vlamingen, Belgen zijn gemaakt om regels te plooien naar hun inzichten. Voetbalsupporters in mekaars nek hijgend zonder masker, privé-feesten mogen blijven doorgaan, sportpaleis- en andere optredens mogen blijven doorgaan, premiers op Gentse lichtshows.... Maar de ziekenhuizen moeten alle zorg uitstellen? Onbegrijpelijk dat u nog niet doorheeft nadat een dergelijk gegeven reeds driemaal eerder is voorgekomen!”

Lees hieronder de integrale open brief:

‘Zachte heelmeesters, stinkende wonden.'

Reeds weken kan het kleinste kind die een geodriehoek kan hanteren, aan de steilte van de coronagrafieken zien dat het compleet de verkeerde kant aan het opgaan was. Hogere meetkunde was/is hiervoor niet nodig. Alleen onze politici kunnen dit blijkbaar niet bevatten.

Reeds weken waarschuwt onze eerstelijnszorg van de tsunami die er op ons aan het afkomen is. Reeds weken waarschuwen ze dat er maatregelen genomen dienen te worden. Allemaal in dovemansoren. Neen, versoepeling na versoepeling. Ondanks de ‘magische’ grens van 500 intensieve bedden, die nu reeds een tijd geleden overschreden is, bleven onze excellenties hun stemmengeronsel prefereren boven gezond verstand. Een magische grens voor versoepeling, niet voor verstrenging.

We kunnen onze huisartsen en andere ‘caretakers’ van de eerstelijn enkel en alleen zeer dankbaar blijven voor hun tomeloze inzet. We kunnen hen enkel en alleen maar een zeer groot hart onder de riem steken.

Reeds weken zorgen deze herhaalde tsunami’s van patiënten voor vloedgolven in de ziekenhuizen. Vloedgolven die opgevangen dienen te worden door onze alom inzetbare verpleegkundigen en door onze spoedartsen en intensivisten.

Reeds weken is het dweilen met de kraan open door mijn collega-specialisten om de vorige uitgestelde zorg trachten weg te werken, en dit in een nooit volledig tot ontplooiing gekomen gezondsheidssyteem. En nu mag alles opnieuw meteen gestaakt worden. En dit via een mail die daags voordien verstuurd wordt na 22 uur.

Het jarenlange wanbeleid komt nu volledig tot uiting. De incompetentie van onze politieke overheden is stilaan grenzeloos; de vierde coronagolf is hiervan een dodelijk bewijs. De lijst van zoenoffers op de tafel van het Belgische compromis wordt almaar langer: de falende justitie, de chaotische staatsinrichting met onduidelijke bevoegdheidsverdelingen, ons onderwijs in vrije val, het energiedossier ... Onze gegronde vrees is dat een voorheen performante gezondheidszorg het volgende slachtoffer wordt. Daar zullen wij ons met hand en tand tegen verzetten.

Onze gezondheidsministers laten zich, veronderstel ik, omringen door mensen met kennis van zaken. Specialisten die hun sporen verdiend hebben in hun kennisgebieden. MD’s, PhD’s en diens meer die hun wetenschappelijke competenties bewijzen. En hun verzuchtingen worden verticaal geklasseerd door individuen die dergelijk competenties hoegenaamd niet kunnen voorleggen.

Zachte heelmeesters, stinkende wonden. In de Middeleeuwen was dit een adagium. Toen moest er kordaat medisch opgetreden worden om zware infecties van simpele wonden te vermijden. Maw als je snijdt, snijdt dan meteen goed en twijfel niet. Geleidelijk aan is dit verwaterd tot een gezegde om verschillende ‘weifelende’ ladingen te kunnen dekken. Niemand van onze ‘excellenties’ durft de bistouri te hanteren, angstig als ze zijn om hun electoraat te verliezen.

Al geruime tijd had de beslissing moeten vallen om de verantwoordelijkheid van het al-of-niet vaccineren bij de burger zelf te leggen. Personeel verplicht vaccineren, maar de doorsnee bevolking niet? Iedere burger moet de keuze krijgen om zich niet te vaccineren. En deze keuze moet dan ook gebonden worden aan de keuze om af te zien van zorg: althans van terugbetaalde zorg. Als men beslist zich niet te vaccineren, dan beslist men ook dat men zelf de zorg moet bekostigen als men ziek wordt. Het is in de niet-gevaccineerde populatie dat het virus kans krijgt om te delen en te muteren.

Aan alle anti-vaxers en twijfelaars of ‘het vaccin nu wel werkt’ even een simpele wiskundige formule: je hebt een bokaal met 100 knikkers, waarvan 80 groene (gevaccineerd) en 20 rode (niet-gevaccineerd). Als je een handvol knikkers neemt uit deze bokaal, zal je statistisch gezien meer groene dan rode knikkers hebben. Louter en alleen omdat er méér rode knikkers aanwezig zijn. Geëxtrapoleerd naar het ziekenhuiswezen: er zijn meer gevaccineerde dan niet-gevaccineerde opnames, omdat 80% van de bevolking gevaccineerd is! Maar procentueel zijn er veel meer niet-gevaccineerde (rode knikkers) dan gevaccineerde (groene knikkers) opnames. Op intensieve zorg is meer dan de helft van de patiënten niet-gevaccineerd: dus zou men komen op een getal van <400 patiënten op intensieve zorg. Nu 800 en stijgende.

Aan de politici: snijden moet u doen. De bistouri moet met durf en kunde gehanteerd worden. Geen halfslachtige maatregelen en niet uitgaan van het gezonde verstand van de mensen. Vlamingen, Belgen zijn gemaakt om regels te plooien naar hun inzichten. Voetbalsupporters in mekaars nek hijgend zonder masker, privé feesten mogen blijven doorgaan, sportpaleis- en andere optredens mogen blijven doorgaan, premiers op Gentse lichtshows.... Maar de ziekenhuizen moeten alle zorg uitstellen? Onbegrijpelijk dat U dit nog niet doorheeft nadat een dergelijk gegeven reeds 3x eerder is voorgekomen!

Zachte heelmeesters, stinkende wonden. Verwaterd tot een gezegde. Het wordt tijd dat dit opnieuw een adagium wordt.

Dr. Geoffrey Lesage - Neurochirurg

Bron: GVA

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht