ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

“Ik zal die booster eens persoonlijk in Van Ranst zijn kont gaan steken!”

Marc Van Ranst krijgt het opnieuw zwaar te verduren… :-)
door Tsenne Kikke - dinsdag 21 december 2021 16:30

De Omikron-variant is op veroveringstocht. In het ene land na het andere wordt hij dominant. Maar…, hoe weten ze zo zeker dat het de Omikron-variant betreft?

Mogelijk antwoord: "Dankzij de symptomen..."? Maar, of Omikron ook minder ziek maakt dan de oudere varianten van het virus is voorlopig niet duidelijk. :-) In elk geval kunnen ze niet elke testafname naar een labo sturen om het te analyseren, vind ik. Veel te kostelijk.

De Omikron-variant zou een zegen voor de mensheid kunnen zijn. Besmettelijker dan de huidig heersende Delta-variant, maar minder ziekmakend. Zoals Sam Brokken zei: Omikron betekent het einde van de coronacrisis. Maar helaas past dat niet in het narratief. Als we niet zeker wisten dat de overheid het goed met ons voorhad, dan zouden we nog gaan denken dat de coronacrisis nog niet màg eindigen. Doemscenario’s worden uitgetekend, het ene nog gruwelijker dan het andere. In een poging dat gruwelijke beeld te schetsen, praten experten elkander wel een klein beetje tegen. Zo wist Marc Van Ranst bijvoorbeeld al eens in een adem uit te spreken dat er in Afrika meer natuurlijke immuniteit is, én dat natuurlijke immuniteit niet helpt tegen de Omikron-variant. Nog een goeie van dezelfde expert: de grotendeels ongevaccineerde Afrikaanse bevolking is jong en gezond, en jonge gezonde Afrikanen hebben amper last van corona. Jonge gezonde ongevaccineerde Belgen echter, die belanden bij bosjes op de IC’s omdat ze niet gevaccineerd zijn.

Een andere ‘expert’ kwam dan weer vertellen dat ze in Zuid-Afrika liegen, dat mensen er wel massaal in het ziekenhuis sukkelen met de Omikron-variant. Toen-ie moest uitleggen met welke symptomen dan wel: “Vooral keelpijn.” Je moet het potverdorie maar durven: een ziekenhuis gaan belasten omdat je keelpijn hebt. Wat is het volgende? Vanaf morgen iedereen die geniesd heeft onmiddellijk naar de spoed?

Als we de media mogen geloven, worden de besmettingen met Omikron nauwlettend in het oog gehouden. In het begin ging het nog met aantallen: ‘Drie mensen in ons land besmet met Omikron’. Intussen gaat het al in procenten. Afgelopen vrijdag was nog maar tien procent van de besmettingen in ons land met Omikron, gisteren was dat al twintig procent. Als dat zo doorgaat, zal Omikron al tussen kerst en nieuwjaar dominant worden in ons land. Omikron, de variant die voornamelijk voor keelpijn, een loopneus en hoofdpijn zorgt, maar toch als levensgevaarlijk wordt bestempeld. Maar goed: de Omikron-variant wordt in ons land dus minutieus in de gaten gehouden.

Maandagavond een vriendin des huizes aan de lijn. Furieus was ze. Nadat enkele familieleden waarmee ze contact had positief testten, nadat ze naar de dokter waren gesneld met hun snotneus, deed ze een zelftest die ze in het Kruidvat had gekocht. Positief! Ook maar een PCR-test zeker? Daarvan kreeg ze gisteren de uitslag. Positief. Er werd nog bij vermeld dat ze zich zeker strikt aan haar quarantaine moest houden, aangezien er ‘bijzonder veel virus’ bij haar was vastgesteld, en ze dus een potentiële superverspreider is.

Vanessa – zo heet die vriendin des huizes – had inmiddels ook een heel klein beetje last van een snotneus. Ze wilde dolgraag weten met welke variant ze besmet was: de nieuwe Omikron, of nog de ouwe Delta. Ze kreeg echter als antwoord dat… ze dat niet wisten omdat daar niet op getest werd.

Vanessa is nu redelijk pissed. “Dus ze weten wél dat ik bijzonder veel virus heb, dat ik een superverspreider ben, maar ze weten niet wélke variant? Komaan, dat is toch echt niet geloofwaardig meer! In de gazetten weten ze zogezegd exact hoeveel mensen welke dag met Omikron besmet worden, maar in het echte leven wordt daar niet op getest. Nogmaals: ze weten wel dat ik een ‘superverspreider’ ben, maar ze weten niet of ik Omikron heb of wat anders. Ik geloof niks meer van die hele zwendel. Ik heb volgende week een afspraak voor mijn booster, maar ik hoef die niet meer. Ik zal ‘m eens persoonlijk in Van Ranst zijn kont gaan steken, zie!”

(Een beetje platvloers, maar elke vogel zingt nu eenmaal zoals het gebekt is, nietwaar?)

Blijkbaar is Vanessa niet alleen. Een filmpje gaat momenteel op social media rond als een op hol geslagen tierelier. Op Mewe, want wie het op bijvoorbeeld Facebook durft te delen, die ziet onmiddellijk zijn account geblokkeerd. Een Nederlander belt naar de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) omdat hij wil weten met welke variant zijn neefje besmet is:

GGD: “Nee, dat weten wij ook niet.”
Meneer: “Daar wordt dus niet naar gekeken?”
GGD: “Nee.”
Meneer: “Hoe kan je dan weten dat de Omikron-variant in opmars is, als daar niet naar gekeken wordt?”
GGD: “Wel, dat is de grootste vraag. Enerzijds is het natuurlijk ook wel bangmakerij. Ik mag daar geen oordeel over geven, maar het is de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk een booster gaat halen.
Meneer: “Maar even terug naar de Omikron. Hoe kan je nu iets beoordelen terwijl je er blijkbaar de cijfers niet van hebt?
GGD: “Tja, dat is het hele grijze gebied waar we in zitten.”
Meneer: “Dus, even tussen jou en mij, eigenlijk maken ze met Omikron de mensen alleen maar bang om ze hun boosterprik te kunnen geven?”
GGD: “Correct, ja.”

Bron: Stefan Lambrechts - PeekNews

Volgens mij is besmet, besmet - met welke variant het ook mag zijn. Nu maar afwachten hoe Van Ranst er misschien op reageert... :-)

Nog iets...

De zelftesten gaan momenteel als zoete broodjes bij apothekers, drogisterijen en supermarkten over de toonbanken. Het grote voordeel is dat je zo’n test zelf kunt uitvoeren en 15 minuten later het resultaat al hebt. Maar helaas krijgt niet iedereen een correct resultaat te zien ...

Een zelftest is nu eenmaal minder gevoelig dan een PCR-test. Concreet betekent dit dat er bij een zelftest meer virusdeeltjes aanwezig moeten zijn om positief te kunnen testen. Wie echter nog maar net besmet is, en nog niet voldoende virusdeeltjes produceert, zal minder snel positief testen met zo'n zelftest. 't Is maar dat je 't weet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht