ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Holy Lockdown! Nederland gaat morgen op slot: veel gaat dicht…

Minder goed nieuws voor alle Nederlanders…
door Tsenne Kikke - zaterdag 18 december 2021 22:53

"Ik sta hier vanavond met een somber gemoed", zei premier Mark Rutte. "In één zin samengevat: Nederland gaat vanaf morgen nog een keer in lockdown. Dat is onvermijdelijk vanwege de vijfde golf met de omikronvariant die op ons afkomt."

Die lockdown gaat om 7 uur in, en duurt tot 14 januari. Zolang moet zowat alles dicht: scholen, horeca, niet-essentiële winkels, niet-medische contactberoepen, sportscholen, theaters en musea. Alle evenementen worden afgelast, ook kerstmarkten. Thuisblijven wordt opnieuw de boodschap.

Nederlanders mogen thuis maximaal twee mensen ontvangen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor kerstavond, eerste en tweede kerstdag en oudejaarsavond: dan mag men 4 gasten ontvangen. Ook buiten mogen maximaal twee mensen vanaf 13 jaar samen zijn. Met de feestdagen gaat ook dat aantal omhoog naar vier.

Stormloop

Bij kappers in Nederland stond de telefoon vandaag roodgloeiend. “Eigenlijk word je er een beetje gek van. We zitten helemaal vol en moeten constant nee zeggen”, aldus een kapster.

Een woordvoerster van kappersorganisatie ANKO beklemtoonde evenwel dat veel kappers de extra klandizie goed konden gebruiken, omdat ze nog altijd herstellende zijn van de vorige keren dat de deuren dicht moesten. Ze wees erop dat veel ondernemers nog kampen met achterstallige betalingen, leningen, en leeggegeten pensioenpotjes. De reserves zijn nog niet aangevuld.

Natuurlijk haddden andere winkels vandaag ook veel te doen vooraleer de deuren tot half januari te sluiten.

In België klinken de dalende cijfers als goed nieuws in de oren...

In de zeven dagen vanaf 11 tot en met 17 december ging het om gemiddeld 10.974 bevestigde coronagevallen per dag, 29 procent minder dan in de voorgaande week, maar toch nog 76.818.

De 'positieve trend' tekende zich ook af in de ziekenhuisopnames. Tussen 11 en 17 december werden dagelijks gemiddeld 220 patiënten met een infectie in het hospitaal opgenomen: zijnde: 1.540.

Er lagen gisteren 2.834 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling met 11 procent. Op de diensten intensieve zorg lagen gisteren 761 coronapatiënten, 28 minder dan de dag ervoor. Hou daarbij wel rekening dat er elke dag 44 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus waren overleden, waardoor het dodenaantal het cijfer 27.895 bereikte.

Ryanair-baas O’Leary wil ‘idiote antivaxers’ niet in zijn vliegtuigen

De topman van Ryanair, Michael O’Leary, wil mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus liever niet meer aan boord zien. Dat zei hij in de Britse krant 'The Telegraph'. Volgens hem zouden regeringen het leven van mensen die zonder een geldige reden een vaccin weigeren moeilijk moeten maken.

"Als je niet gevaccineerd bent, zou je niet in het ziekenhuis mogen komen, je zou niet mogen vliegen, je zou niet in de Londense metro mogen komen, en je zou ook niet in de plaatselijke supermarkt of je apotheek mogen komen," zei hij.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht