ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Cultuursector mag weer open

De regeling van voor 26 december gaat opnieuw in, ook voor bioscopen.
door Tsenne Kikke - dinsdag 28 december 2021 23:52

Het Overlegcomité besliste eerder dat theaters en concertzalen de deuren moesten sluiten om de opmars van de omikronvariant van het coronavirus te stuiten. Minister Vandenbroucke zei vanmorgen nog het volgende: ""De sector zal pas kunnen heropenen als de epidemiologische situatie het toelaat, als we geen nieuwe zware overlast op de ziekenhuizen verwachten. We zullen dan zo snel mogelijk een voorstel doen aan het Overlegcomité om opnieuw minimale activiteiten in de sector mogelijk te maken."

Maar de Raad van State besliste vandaag om de coronamaatregelen voor de cultuursector op te schorten. "De Raad heeft voorlopig geoordeeld dat die maatregel disproportioneel is en dat de bestreden handeling niet steunt op adequate motieven waaruit opgemaakt zou kunnen worden waarom het bezoeken van culturele voorstellingen bijzonder gevaarlijk zou zijn voor de volksgezondheid."

En, hoe zit het met de cijfers?

Die blijven alsmaar dalen. In de week van 15 tot en met 21 december werden gemiddeld 7.011 coronabesmettingen per dag vastgesteld, oftewel slechts 49.077.

Tussen 18 en 24 december werden gemiddeld 151 coronapatiënten per dag opgenomen in een Belgisch ziekenhuis. 1.057 is een cijfer dat nogal meevalt, nietwaar? En, er liggen slechts 2.053 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis, van wie 650 op de afdeling intensieve zorg.

In de week van 15 tot en met 21 december stierven gemiddeld 36 mensen per dag aan de gevolgen van COVID-19. Niet meer dan 252 dus. Het totale aantal doden sinds het begin van de pandemie loopt daarmee op tot 28.149.

In Nederland kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tussen donderdagochtend en vrijdagochtend 12.517 meldingen van positieve tests. Alle nauwe contacten van een besmet persoon moeten in quarantaine, ook als zij gevaccineerd zijn of eerder een coronabesmetting hebben meegemaakt.

Sinds de niet-essentiële winkels aldaar dicht zijn, komen Nederlanders massaal in België winkelen. Aan de Nederlands-Belgische grens staan sinds maandag kilometers file. En ook op de E19 richting Antwerpen stonden dagelijks accordeonfiles. Vandaag, bijvoorbeeld, kon je in Antwerpen over de koppen lopen en alle parkings waren volzet.

Zo’n twintig reizigers bleven vanmorgen letterlijk in de kou staan op het perron van station Noorderkempen in Brecht. De trein naar Antwerpen zat overvol met Nederlandse dagjestoeristen, waardoor de conducteur besliste de deuren niet te openen. En, volgens diverse tevreden winkeluitbaters bestond hun cliënteel voor 80% uit Nederlanders. Ze doen dus gouden zaken.

Pfizer ook... Exact één jaar geleden werd allereerste coronavaccin in België gezet, vandaag is Pfizer  al 32,5 miljard euro omzet rijker.

'k Ben echt blij om eens een coronablog te maken met zoveel positieve cijfers. Ook omdat de cultuursector open gaat, moeten er geen tegemoetkomingen worden uitbetaald. Anderzijds blijft spelen voor een publiek van 200 personen voor vele artiesten nog onrendabel. En, nu maar afwachten wat die versoepelingen en al die Nederlanders ons zullen brengen.

6 dagen geleden...

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht