ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Minister Jens Spahn: Duitsers zullen tegen einde van winter gevaccineerd, genezen of dood zijn

Verontrustend nieuws uit Duitsland.
door Tsenne Kikke - dinsdag 23 november 2021 6:22

"De Duitsers zullen tegen het einde van de winter 'gevaccineerd, genezen of dood' zijn als gevolg van de huidige corona-uitbraak in het land," beweerde minister van Volksgezondheid Jens Spahn.

De cijfers blijven aldaar wel de verkeerde richting uitgaan, maar natuurlijk had hij het hoogstwaarschijnlijk enkel en alleen over besmette personen, en dus niet over alle 83 miljoen inwoners. :-)

Net zoals in andere delen van Europa gaat het dus in Duitsland de slechte kant op met de verspreiding van het coronavirus. In bepaalde deelstaten, waaronder Saksen en Beieren, evolueren de cijfers naar hoogten die de eerste golf in de lente van 2020 gezwind overschrijden. Het aantal bevestigde besmettingen verdubbelt momenteel elke twaalf dagen.

Verschil tussen toen en nu: de vaccinaties en de deltavariant. Toch liggen er doorheen de deelstaten heel wat mensen in de ziekenhuizen. Intussen worden er zelfs patiënten vanuit Beieren naar Italiaanse ziekenhuizen overgebracht , de omgekeerde beweging van wat in maart vorig jaar plaatsvond.

Het grote aantal ziekenhuisopnames heeft twee oorzaken: de vaccinatiegraad is in Duitsland net zoals in alle Duitstalige gemeenschappen in Europa erg laag in vergelijking met pakweg België. Een andere reden heeft te maken met de dalende effectiviteit van de vaccins. Probleem: de boostercampagne komt bij onze Oosterburen maar traag op gang - zeven procent van de Duitsers heeft een booster gekregen.

Dat levert minister van Volksgezondheid Jens Spahn een heleboel kritiek op, onder meer van Beiers minister-president Markus Söder. Vermoedelijk is die laatste ook niet vergeten dat Spahn vorig jaar de rechterhand was van Armin Laschet, van wie Söder de strijd om het kandidaat-kanselierschap bij de christendemocraten verloor.

In ieder geval gaan alle alarmbellen in Berlijn en de deelstaten af. Volgens persagentschapReuters sprak afscheidnemend Bondskanselier Angela Merkel op een partijoverleg van een 'enorm dramatische situatie'. Maandagmiddag deed minister van Volksgezondheid Jens Spahn er nog een schepje bovenop: 'Op het einde van de winter zal iedereen ofwel gevaccineerd, genezen of gestorven zijn', klonk het op een persconferentie waarin Spahn de mensen opriep om zich te laten vaccineren.

Vermoedelijk haalt Spahn de mosterd bij de gelijkaardige uitspraak die de Duitse virologe Dorothee Von Laer vorige week op de Oostenrijkse openbare omroep ORF deed. 'De 3G-regel (gevaccineerd, getest of genezen) kan binnenkort weleens een andere invulling krijgen: gevaccineerd, gestorven of genezen', klonk het.

De uitspraak van Spahn over 'gevaccineerd, genezen of gestorven' na 1:10 in dit filmpje...

Omdat volksgezondheid in Duitsland grotendeels een regionale bevoegdheid is, kan de afscheidnemende regering-Merkel moeilijk nationale maatregelen afkondigen. Ruim een half jaar geleden moest Merkel zich nog verontschuldigen omdat de aangekondigde maatregelen door onenigheid in de deelstaten niet konden doorgaan - een fout die de bondskanselier op zich nam. Merkel heeft de deelstaten maandag opnieuw opgeroepen om bijkomende maatregelen te treffen. 'De maatregelen van nu volstaan niet', klinkt het.

In Duitsland loopt de juridische corona-noodtoestand binnen enkele dagen af - de toekomstige veerkeerslichtcoalitie heeft nieuwe wetgeving voor de omgang met de pandemie uitgewerkt. Momenteel is voorzien dat de deelstaten op 9 december opnieuw de koppen bij elkaar steken, maar volgens Merkel is dat eenvoudigweg te laat.

Bron: Knack.be

Tussen haakjes: België doet het veel, véél slechter (11,5 miljoen inwoners)...

Tussen 13 en 19 november raakten er in België dagelijks gemiddeld 15.448 mensen besmet met het virus, zijnde: 108.136 - een stijging met 54 procent. In Duitsland is er dus helemaal geen reden om te panikeren... :-)

Sterker zelfs... De eerste Nederlandse coronapatiënten werden vandaag van ziekenhuizen in Rotterdam naar Duitse ziekenhuizen overgebracht. In totaal zijn in Duitsland twintig coronabedden beschikbaar voor Nederlandse patiënten, zowel op de afdelingen intensieve zorg als op de gewone corona-afdelingen. Alle patiënten komen terecht in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die grenst aan Nederland. Het verplaatsen van coronapatiënten is 'heel arbeidsintensief', aldus een woordvoerster.

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht