ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Meer dan 70.000 nieuwe besmettingen en 207 ziekenhuisopnames per dag!!!

Cijfers blijven alsmaar stijgen…
door Tsenne Kikke - zaterdag 13 november 2021 15:39

Niemand wil het woord ‘lockdown’ in de mond nemen, en virusontkenners houden voet bij stuk. Toch geraakten tussen 3 tot 9 november elke dag gemiddeld 10.081 mensen besmet met die zogezegd 'onbestaande' COVID-19. Dat bleek uit de voorlopige cijfers op het coronadashboard van Sciensano.

Het aantal besmettingen, zijnde iets van een 70.600, steeg zo met 39 procent in vergelijking met de voorgaande week. “We raken nu besmet door de mensen die we het meest vertrouwen: familie, vrienden en collega’s”, zei viroloog Steven Van Gucht. Een groot aantal besmettingen is er bij kinderen onder de twaalf. In de periode van 25 oktober tot 7 november waren er in totaal ruim 15.000 besmettingen van leerlingen in het basis- en secundair onderwijs. Maar ook bij de 65-plussers was er een significante stijging.

Op maandag werden 15.208 nieuwe besmettingen geteld, op dinsdag waren dat er 12.942. Met dergelijke cijfers zit het aantal besmettingen op een van de hoogste niveaus sinds de start van de pandemie. Enkel in de tweede golf waren er nog hogere cijfers.

Van 6 tot 12 november waren er dagelijks gemiddeld 207 nieuwe opnames van COVID-patiënten, een stijging met 21 procent. Alleen al woensdag waren er 287 nieuwe opnames.

Op dit moment liggen er 2.391 coronapatiënten in de ziekenhuizen (+ 29 procent), van wie 487 op intensieve zorg (+ 27 procent) en het merendeel ervan niet gevaccineerd is. Volgende week zal de kaap van 500 worden overschreden.

Gemiddeld stierven van 3 tot 9 november elke dag 24 mensen aan de gevolgen van dat coronavirus, een stijging met 9 procent. Sinds het begin van de crisis eiste de pandemie al 26.321 mensenlevens in den Belgique.

Er werden gemiddeld zowat 83.800 tests uitgevoerd, waarvan 12,7 procent positief bleek. Het is dus een groot geluk dat er nog mensen zijn die zich tijdig laten testen opdat ze het niet aan anderen blijven doorgeven.

In België, Nederland, Polen, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Griekenland, Hongarije en Slovenië werd de situatie door het 'Europese Centrum voor Ziektepreventie en -controle' als 'zeer zorgwekkend' omschreven.

'Zorgwekkend' is de situatie in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Roemenië en Slovakije.

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht