ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In het ziekenhuis Oost-Limburg zijn 2 op de 3 ernstige Covid-patiënten niet ingeënt

Heupchirurg Kristoff Corten trok van leer tegen antivaxers...
door Tsenne Kikke - zondag 21 november 2021 17:03

Laten we even persoonlijke meningen terzijde leggen en naar andere soorten cijfers kijken. Zo trok een arts van leer tegen antivaxers: "Ziehier de vierde coronagolf uitgedrukt in simpele geboortejaren op intensieve...”

Een orthopedisch chirurg van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is op sociaalnetwerksite LinkedIn van leer getrokken tegen mensen die weigeren om zich te laten vaccineren. Door de geboortejaren van coronapatiënten op intensieve te delen, wil hij iedereen aansporen zich te laten prikken. “Je gelooft niet dat vaccins de opnames op ICU verminderen? Zie hier de vierde coronagolf uitgedrukt in simpele geboortejaren op de intensieve zorg”, aldus professor Kristoff Corten.

“1958, 1977, 1986, 1975, 1969, 1955, 1961, 1955, 1953, 1977, 1962, 1965, 1971, 1986: jong, niet-gevaccineerd... en aan het vechten voor hun leven”, schreef de heupchirurg woensdag. “1954, 1946: gevaccineerd en jammer genoeg ook aan het vechten voor hun leven. Stop alsjeblief met die anti-vaccinatie bullshit, open je ogen en voorkom dat andere ‘goedgelovige’ mensen ook onnodig moeten vechten voor hun leven. Iedereen kan eraan doodgaan. Ook als je jong bent. Neem je verantwoordelijkheid. Het is echt genoeg geweest.”

Een dag later is de boosheid van Corten nog niet gezakt. “We horen in de media heel veel coronacijfers, die moeilijk te bevatten zijn voor vele mensen. Het is nochtans heel eenvoudig: dat zie je duidelijk als je naar de geboortejaren kijkt van de patiënten.”

Opstoot

Hijzelf en zijn patiënten ondervonden aan den lijve de gevolgen van de opstoot van coronapatiënten in het ziekenhuis. “Ik heb die dag 40 procent van mijn patiënten weer naar huis moeten sturen. Terwijl die mensen al in het ziekenhuis aanwezig waren. Ze zaten te wachten in de wachtzaal op hun operatie, maar we konden hen niet opnemen omdat er gewoonweg geen bedden waren. Die lagen vol of moesten voorbehouden worden voor coronapatiënten. Het ging om mensen die soms al acht tot tien maanden met onuitstaanbare pijn rondliepen en echt naar hun operatie hadden toegeleefd. Dat zijn echt drama’s voor die mensen. Hun wereld stort in. Zoiets grijpt je heel erg aan als arts. Je zou hen kunnen helpen, maar het gaat niet omdat er geen bedden zijn.”

Corten vindt het ook jammer dat orthopedie een van de diensten is die steeds weer als eerste worden gesloten, omdat het zogezegd niet om “levensbedreigende” situaties gaat. Het ziekenhuis heeft dikwijls echter weinig keuze. “Het aantal patiënten met angststoornissen, depressieve neigingen en zelfmoordgedachten in mijn orthopedische raadpleging is nochtans nog nooit zo hoog geweest. En dat door de constante pijn die ze voelen. Ik kan hen bovendien geen perspectief geven, want ik weet niet hoeveel patiënten ik nog zal moeten uitstellen. Die mensen moeten dus naar huis nadat ze uren gewacht hebben, zonder enig perspectief, op de dag dat ze eigenlijk bevrijd hadden moeten zijn van hun pijn. Dat is heel erg.”

Antivaxers

Hij heeft dan ook geen goed woord over voor antivaxers en mensen die het coronavaccin zonder goede reden weigeren. Hij verwijt hen een gebrek aan verantwoordelijkheidszin. “Dat niet iedereen gedwongen wordt om zijn verantwoordelijkheid op te nemen, doet de polarisatie in de maatschappij trouwens alleen maar toenemen”, vindt hij nog. “Als iedereen gevaccineerd zou zijn en er zou een nieuwe golf op ons afkomen die ons naar een lockdown zou leiden, zou niemand naar iemand anders wijzen. Dan zou niemand zich gestraft voelen omdat anderen hun verantwoordelijkheid niet opnemen.”

Corten meent dat de politiek een cruciale rol speelt. “Vaccinatie is een polariserende splijtzwam in een maatschappij die op dit moment samenhorig zou moeten zijn. En ik denk dat we nu echt een warme maatschappij nodig hebben, want dit zal niet snel voorbij zijn. Solidariteit is de hoeksteen van onze welvaartstaat. Ik roep dan ook op om de nodige politieke moed te tonen door mensen verplicht solidair te laten zijn met elkaar tegen dit agressieve virus.”

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht