ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Eindelijk een akkoord bereikt rond verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel

Tussen haakjes: afgelopen maandag waren er 20.537 nieuwe dagelijkse besmettingen…
door Tsenne Kikke - vrijdag 19 november 2021 23:22

Afgelopen maandag werd al beslist dat zorgpersoneel verplicht gevaccineerd zou moeten worden. Vanaf 1 april zou een weigering leiden tot ontslag, klonk het toen. PS-voorzitter Paul Magnette trok het compromis later in twijfel. Hij liet verstaan dat een verplicht ontslag niet kon zolang de vaccinatieverplichting niet voor de gehele bevolking zou gelden. Daarom werd er vandaag opnieuw samengezeten.

De federale regering heeft dan uiteindelijk toch een akkoord bereikt rond die vaccinatieplicht. Niet-gevaccineerde zorgverstrekkers mogen blijven werken tot 1 april mits ze elke 72 uur een PCR-test ondergaan. Daarna worden ze in principe ontslagen, met recht op een werkloosheidsuitkering. Dat ontslag kan wel aangevochten worden, waardoor de zorgverstrekker zijn contract behoudt, maar zonder wedde valt. Neemt de zorgverstrekker daarna zelf nog ontslag, dan vervalt het recht op een werkloosheidsuitkering.

Het akkoord wordt nog voorgelegd aan de Nationale Arbeidsraad. Die zal tussen de eerste en de tweede lezing van de tekst door de ministerraad wijzigingen kunnen voorstellen. De regering neemt die in overweging als ze in de NAR unaniem zijn goedgekeurd. Daarnaast is ook nog afgesproken dat het coronacommissariaat nog tot 15 januari de tijd krijgt om een analyse te maken van de algemene vaccinatieplicht. Het Overlegcomité gaf het commissariaat woensdag de opdracht om te bekijken hoe de vaccinatiegraad in ons land nog verder kan worden opgetrokken. Een verplichting opleggen is één van de mogelijke pistes, zei premier Alexander De Croo toen. De Franstalige overheidsvakbond CSC Services publics dreigde al met harde acties in de Brusselse en Waalse ziekenhuizen.

De vraag is ook of België het voorbeeld van Oostenrijk zal navolgen. Daar voert de regering vanaf maandag een lockdown in het hele land in. Die zal twintig dagen duren, al wordt de situatie wel geëvalueerd na tien dagen. Daarnaast wordt een verplichte vaccinatie uitgerold voor de hele bevolking.

Ondanks alle overredingskracht en campagnes hebben weinig mensen zich laten vaccineren. Een derde is dat niet, en de meesten ervan geloven eerder in de heilzame werkingen van kruidendrankjes.

Morgen staat er in Wenen een betoging tegen de coronamaatregelen gepland, die ondersteund wordt door de radicaal-rechtse Vrijheidspartij (FPÖ). Verwacht wordt dat duizenden mensen de demonstratie zullen bijwonen.

Tussen haakjes: jouw immuunstelsel versterken kan misschien nooit kwaad...

De Belgische cijfers zien er nu eenmaal niet goed uit en evenaren die van Oostenrijk.

Tussen 9 en 15 november werden gemiddeld 11.254 besmettingen per dag vastgesteld, zijnde: 78.778 extra besmette personen.  

In de week van 12 tot en met 18 november werden gemiddeld 250 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met een coronabesmetting. Een extra 1.750 dus, en 20 procent meer dan vorige week. Daardoor bevinden zich intussen 2.867 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen (+25 procent), van wie er 578 op de afdeling intensieve zorg liggen (+23 procent), waarvan 192 zullen sterven.

Tussen 9 tot en met 15 november stierven er gemiddeld 31 mensen per dag na een besmetting met het coronavirus. Die 217 betekent eveneens een stijging van 33 procent in vergelijking met de week ervoor. Het totale dodental voor België sinds de start van de pandemie bedraagt 26.526.

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht