ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Duizenden migranten zitten vast in niemandsland

Het gebied is ontoegankelijk voor westerse journalisten.
door Tsenne Kikke - woensdag 10 november 2021 16:48

Volgens de Poolse overheid zitten er nu een 3.500-tal migranten en vluchtelingen aan de overkant van de grens met Wit-Rusland vast. De meeste van hen zijn uit Afghanistan, Syrië, Irak, Libië en Iran afkomstig en willen vanuit Polen in de eerste plaats Duitsland bereiken. Polen heeft de voorbije uren dan ook bijkomende militaire versterkingen gestuurd. Er zijn nu zo'n 15.000 soldaten in dat grensgebied aanwezig.

Volgens verschillende Poolse media zijn er gisteravond twee grote groepen migranten in de buurt van de dorpen Krynki en Bialowieza in geslaagd om op een gewelddadige manier de grensafsluiting te vernielen en over te steken. Ze zouden snijwonden hebben opgelopen toen ze probeerden over een hek met prikkeldraad te klimmen. Het merendeel werd ter plaatse teruggedrongen, een 50-tal migranten die verder geraakten zouden zijn opgepakt en teruggebracht naar Wit-Rusland, anderen zijn nog immer op de vlucht.

Drie mensen uit Rusland, Litouwen en Zweden die met het doorknippen van de prikkeldraad geholpen hebben, werden gearresteerd. Ze kunnen tot acht jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Over de aanpak van de migranten en vluchtelingen wordt een politiek steekspel gevoerd tussen Polen en Wit-Rusland. Bovendien beschuldigt de Europese Unie de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko ervan dat hij doelbewust mensen uit die crisislanden onder andere vanuit Turkije heeft laten invliegen om hen dan via Polen te laten doorreizen naar Europa. Daarmee zou hij wraak willen nemen op de sancties die de EU oplegde voor de onderdrukking van de oppositie in zijn land.

De woordvoerder van de Europese Commissie sprak van 'gangsterpraktijken'. De Poolse premier Mateusz Morawiecki ging gisteren nog een stap verder. Hij noemde de Russische president Vladimir Poetin het 'meesterbrein' achter de manoeuvres van zijn bondgenoot Loekasjenko.

Rusland is weliswaar de grootste bondgenoot van Aleksandr Loekasjenko. Het hielp hem vorig jaar een golf van protest te overwinnen na zijn omstreden herverkiezing.

Het Kremlin in Moskou wuifde de Poolse beschuldigingen aan het adres van president Poetin weg als "onverantwoordelijk en onaanvaardbaar". Meer nog, het gaf de Europese Unie zelf de schuld van de migrantencrisis aan de grens, omdat ze "haar eigen humanitaire waarden niet nakomt en Wit-Rusland probeert te verstikken met plannen om de grens op slot te doen".

Het probleem?...

Indien ze die 3.500 mensen toelaten, staan er morgen misschien 35.000 voor de deur, daarna 350.000, enzovoorts. In Turkije alleen al verblijven er momenteel 3,7 miljoen vluchtelingen. Ga jij ze huisvesten, kleden, voeden, verzorgen, hen een beroep aanleren, et cetera?

Het hoofdprobleem?...

Zolang het bewustzijnsniveau van elk lid van de wereldbevolking niet wordt verhoogd en het animale deel in zichzelf niet ontstijgt door aan Zelfkennis te doen, zullen er altijd oorlogen blijven bestaan. Daarvoor heeft de mensheid nog een duizendtal jaren de tijd nodig.

Voorbeelden ervan hoef je niet al te ver gaan zoeken... Hoeveel mensen ken jij die met hun eigen partners, familieleden, buren, kennissen, werkmakkers, en zo meer, in ruzie liggen?

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht