ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Maatregelen betekenen niets als ze niet worden nageleefd

Waarschijnlijk komt er een lichte lockdown…
door Tsenne Kikke - donderdag 25 november 2021 21:13

De vierde golf raast door het land. Als het van de ziekenhuizen afhangt, mag België gerust weer even in lockdown. Artsen en verpleegkundigen kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. “Bij ons ligt een niet-gevaccineerde patiënt van ongeveer 30 jaar al 80 dagen aan de hart-longmachine. In die tijd hadden we al 40 openhartoperaties kunnen doen.”

Die woorden spreken boekdelen, vind ik.

Om die reden roept Premier Alexander De Croo morgen een nieuw Overlegcomité bijeen waar nieuwe, strengere maatregelen op tafel zullen liggen om de verspreiding van het coronavirus te keren. "Wachten betekent nog meer miserie," klonk het.

Cijfers

Tussen 15 en 21 november werden dagelijks gemiddeld 108.200 testen afgenomen, 34 procent meer dan de week ervoor. De positiviteitsratio bedraagt 15,7 procent, het reproductiegetal 1,12, wat erop wijst dat de epidemie nog aan kracht toeneemt.

In diezelfde periode werden 112.697 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 53 procent op weekbasis. In totaal raakten sinds de start van de pandemie al ruim 1,7 miljoen Belgen besmet met het virus. Een kentering in de cijfers lijkt er voorlopig niet te komen: uit de cijfers blijkt dat er op 22 november ruim 23.600 besmettingen werden vastgesteld, dat is het hoogste cijfer sinds de start van de pandemie.

Die prijs betalen jongeren ook op school. De schoolpoorten zijn open, maar een waterval aan quarantaines door besmettingen doen een pak scholen sluiten.

Tussen 18 en 24 november werden dagelijks gemiddeld 295 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 22 procent. In totaal liggen er op dit moment 3.397 mensen in, van wie er 659 intensieve verzorging nodig hebben en een derde ervan zal sterven.

In de week van 15 tot 21 november overleden dagelijks gemiddeld 35 mensen aan de gevolgen van COVID-19, oftewel 245, een stijging met 38 procent op weekbasis. Sinds de start van de pandemie zijn er in België al ruim 26.700 coronadoden geteld.
 
Krijgen we dit jaar normale eindejaarsfeesten?

“Die liggen nog een maand voor ons, maar ik denk niet dat we volledig normale feesten krijgen zoals in 2019, dus voor de coronacrisis. Of het even ingrijpend zal zijn zoals in 2020: dat denk ik ook niet”, aldus viroloog Marc Van Ranst. Hij vond tot slot dat de samenleving te veel verwacht van virologen. “Voorspellingen doen op lange termijn kan men ook van virologen niet verwachten.”

Wat hangt er zoal in de lucht?

Voor een periode van drie tot vier weken willen ze bijvoorbeeld dancings en discotheken dicht houden. Cafés en restaurants zouden om 12 uur moeten sluiten. Tafels worden beperkt tot maximaal vier personen, met uitzondering voor grotere gezinnen.

De experts stellen voor om “binnenevenementen met bewegende activiteiten” - denk aan fuiven, dancings, discotheken, maar ook private feesten… - te verbieden. Huwelijksfeesten en begrafenissen kunnen nog plaatsvinden. Zaalsporten kunnen ook nog, maar dan wel zonder publiek. Buitenactiviteiten kunnen wel nog, maar die moeten tegen middernacht ten einde lopen. Burgemeesters zouden er dan op moeten toezien dat er voldoende circulatie is. En zo meer...

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht