ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: de cijfers kleuren meer en meer rood

Maar die cijfers schrikken de meeste mensen niet af…
door Tsenne Kikke - dinsdag 30 november 2021 17:41

Hopelijk zeggen cijfers meer dan waardeloze roddelpraatjes...

Treinen die niet meer rijden, fabrieksbanden die stilliggen en scholen die sluiten. De vierde coronagolf, met alle besmettingen en quarantaines die daarmee gepaard gaan, legt hele stukken van Vlaanderen lam. “Het is als een olievlek die in alle delen van de economie doordringt”, zei Pieter Timmermans van het VBO.

Tussen 20 en 26 november werden er in België dagelijks gemiddeld 17.796 coronabesmettingen geregistreerd in ons land. Anders gezegd: een extra 124.572 in 7 dagen tijd.

Tussen 23 en 29 november zijn dagelijks 316 mensen in het ziekenhuis opgenomen met covid-19. Het gaat om een stijging van 13 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Er liggen momenteel 3.698 coronapatiënten in het ziekenhuis, 757 patiënten hebben intensieve zorg nodig.

Er stierven dagelijks gemiddeld 39 mensen aan covid-19, ofwel: 273 de voorbije week. Daarmee stijgt de dodentol sinds de start van de pandemie tot 26.966.

Volgens de laatste cijfers van Sciensano is het overigens nog steeds de deltavariant die alomtegenwoordig is in ons land.

Ondertussen ligt Linda Van Heymbeeck, naar het schijnt 'de bekendste cafébazin van ’t Stad', in het ziekenhuis. De zaakvoerster van café Den Engel op de Grote Markt in Antwerpen werd door corona geveld. Haar longen zijn zwaar aangetast en ze wordt beademd. “Ik heb me nog nooit zo ziek gevoeld”, zei ze. "Ik ben wel twee keer gevaccineerd, dus dat zal die antivaxers ook wel weer stof geven om verder te doen. Maar volgens de dokter is dit echt uitzonderlijk. Ik ben niet meer van de jongsten, dat speelt ook mee natuurlijk. Ik sta voor een lang herstel. Maar dankzij al die leuke berichtjes en het fantastische team in Den Engel, sla ik me hier wel door.”

Nederland

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM het overlijden van 367 coronapatiënten. Dat komt neer op gemiddeld 52 meldingen per dag, het hoogste niveau sinds 24 februari. In de afgelopen twee weken is het sterftecijfer ongeveer verdubbeld. Het aantal positieve tests blijft gelijk. In de afgelopen dag zijn 22.199 besmettingen bevestigd.

Het is de vijftiende dag op rij met meer dan 20.000 nieuwe gevallen. Dat wil niet zeggen dat het werkelijke aantal besmettingen gelijk blijft, omdat de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten niet veel meer mensen kunnen testen dan ze nu al doen. Het zou dus kunnen dat er meer mensen zijn die het coronavirus onder de leden hebben, maar dat het niet meer lukt om alle besmettingen te vinden.

Sinds het begin van de pandemie zijn in Nederland 2,6 miljoen positieve tests geregistreerd. Van ruim 19.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. Bij het huidige tempo komt het aantal coronasterfgevallen in de loop van december boven de 20.000 uit. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Het percentage sterfgevallen in de Nederlandse verpleeghuizen is weer net zo hoog als in de tweede coronagolf in november vorig jaar, voor de vaccinaties. Dat zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh tegen NOS. Uit de meest recente data blijkt dat zo'n 22 procent van de gevaccineerde bewoners na een besmetting overlijdt. De afnemende effectiviteit van de vaccins, vooral bij ouderen, is hier een van de oorzaken van, zo blijkt.

Ook de kwetsbaarheid van de verpleeghuisbewoners en de eigenschappen van de deltavariant spelen volgens de hoogleraar een rol. "Die is niet alleen besmettelijker dan eerdere varianten, maar kent bij kwetsbare ouderen mogelijk ook vaker een fatale afloop."

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht