ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een belangrijke wake-upcall voor wie nog niet gevaccineerd is…

'Bezorgdheid over deze vierde golf is wél op zijn plaats.
door Tsenne Kikke - zondag 24 oktober 2021 6:21

In 42 woonzorgcentra was er vorige week een uitbraak van het coronavirus. In één centrum raakten 57 van de 96 bewoners besmet, en in een ander centrum testten 37 van de 51 bewoners positief. Het aantal ziekenhuisopnames bleef intussen wel eerder beperkt, met vorige week 29 opnames uit alle Vlaamse woonzorgcentra samen.

Maar, met gemiddeld meer dan 4.000 besmettingen per dag, oftewel meer dan 28.000 in de voorbije week, en dagelijks meer dan 100 ziekenhuisopnames en 13 sterfgevallen valt de vierde coronagolf niet meer te ontkennen, schreef De Zondag. De krant vroeg aan, onder andere, infectiologe Erika Vlieghe en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke wat burgers en overheid kunnen doen zodat de ziekenhuizen dit najaar niet onder druk komen te staan.

Erika Vlieghe: "We moeten in eerste instantie aan iedereen duidelijk maken dat we ons toch wel schrap moeten zetten voor deze vierde golf. Als ik deze week in de krant lees dat sommigen zeggen dat deze besmettingsgolf geen probleem is, dan denk ik: oei, de geesten moeten nog rijpen. Bezorgdheid over deze vierde golf is wél op zijn plaats."

"Ik zeg al maanden dat we nog steeds voorzichtig moeten zijn en heb opgeroepen om de mondmaskers nog niet weg te gooien. Op een bepaald moment heeft men de mondmaskerplicht jammer genoeg toch afgeschaft. We wisten al langer dat deze vierde golf zou komen, maar die wordt wellicht niet zo groot als vorig jaar, want de vaccinatie werpt wel degelijk zijn vruchten af."

"Als je ziek bent, laat je testen en meng je niet tussen de mensen. Werk van thuis uit. Gebruik een masker in grote groepen, spreek liever buiten af dan binnen, zorg voor een goede ventilatie in de binnenruimtes... Doe in je privéleven al die dingen die ons ook in de lente en de zomer hebben geholpen. En omgekeerd: het is niet het moment om grote groepen mensen binnen te ontmoeten en die allemaal te knuffelen en te kussen."

'We moeten een evenwicht vinden en ervoor zorgen dat we de boel onder controle kunnen houden zodat onderwijs kan blijven functioneren, bedrijven kunnen verder werken en ons sociaal leven kan doorgaan.'

Wouter Beke: "Deze vierde golf betekent dat we waakzaam moeten blijven en dat we de verdedigingslinies tegen het coronavirus waarover we momenteel beschikken moeten handhaven en versterken. Ik zie er drie belangrijke. Ten eerste is er de aanpak van de besmettingen in de samenleving. We zorgen ervoor dat de burgemeesters die lokaal hun cijfers sterk zien stijgen de mogelijkheid krijgen om bijkomende maatregelen in hun gemeente te nemen, in overleg met de gouverneurs. Een tweede verdedigingslinie is de contactopsporing en het testen. We willen dit zeker tot na de winter blijven doen. En ten derde zijn er natuurlijk de vaccinaties."

"Het positieve effect van de vaccinaties is ook de reden waarom we vanuit de Vlaamse regering graag een derde coronaprik voor de brede bevolking willen. De overtuiging groeit toch wel dat die boosterprik een heel sterk element kan zijn in onze strijd tegen het virus. Bovendien is ook de vraag vanuit de zorgsector naar zo'n derde prik heel groot. Zorgmedewerkers waren na de oudere bevolking de eersten die een vaccin kregen. Zij willen hun job kunnen blijven uitoefenen. Zo'n derde prik voor iedereen is een extra beschermingslaag en toch wel heel nuttig, menen veel experten."

Bron:Knack

Reactie

Volgens Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie, zijn er op dit moment geen wetenschappelijke bewijzen dat de immuniteit tegen het coronavirus bij de jonge, gezonde bevolking achteruitgaat.

Bovendien is een algemene derde prik uitrollen geen oplossing om de stijgende coronacijfers een halt toe te roepen. "Waarom wordt niet gekeken naar eenvoudige maatregelen die hun nut reeds hebben bewezen, zoals het mondmasker en het Covid Safe Ticket", vroeg Ramaekers zich af.

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht