ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boekvoorstelling: Heks in het groen van Lunadea

Heb je dit boek reeds in huis gehaald?
door Tsenne Kikke - woensdag 13 oktober 2021 21:01

Na haar succesvolle debuut keken de lezers van Lunadea reikhalzend uit naar 'Heks in het groen', en op 28 september was het zo ver!

De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en zul je merken dat jouw leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

Lunadea legt in dit boek uit hoe je de beleving en verbinding met de natuur opnieuw terugvindt en vasthoudt. Dat doet zij op haar eigen, heldere en sympathieke no-nonsense manier, vol persoonlijke ervaringen en tips om zelf toe te passen.

Lunadea: "Het is mijn doel om iedereen die zoekende is naar info over hekserij te leren wat hekserij écht inhoudt en om heksen met elkaar te verbinden want je bent niet de enige die ‘anders’ is, je bent niet alleen: er zijn echt zoveel anderen die - net als jij - ook een heks zijn!"

Kunnen mannen ook heks zijn?

"Het woord heks impliceert door alle sprookjes met vrouwelijke heksen dat het enkel om vrouwelijke beoefenaars zou gaan, doordat door de eeuwen heen dat beeld bij het woord is geschapen: Een heks is een (vaak lelijke oude) vrouw die aan toverkunsten en magie doet. Maar niets is minder waar! Ook vroeger al waren er zowel mannelijke als vrouwelijke beoefenaars van de heksenkunsten. Hekserij is een Kunde die vaak binnen families werd onderwezen, waardoor het aannemelijk is dat ook de mannen van deze families bedreven waren in de Kunde.

Heks is een onzijdig woord. Het komt oorspronkelijk van het Oud-Duitse woord Hexe, in het Zweeds Haxa, in het Engels Hex en Hag, en in het Nederlands Heggerijdster of Hagedessa.

De betekenis van het woord heks is: iemand die met haar benen in twee verschillende werelden stond, zowel in de materiele wereld als in de occulte wereld. Daar zijn nog verschillende symbolen van terug te vinden, denk maar aan de heks op de bezem.

Dat de heksen vooral vrouwelijk zouden zijn komt gedeeltelijk voort uit de teksten van de Malleus Maleficarum, de Heksenhammer. Het boek waaruit de inquisiteurs in de Middeleeuwen hun kennis haalden over hoe een heks te herkennen, geschreven door 2 Dominicaanse monniken. Zij schreven dat vooral vrouwen door de duivel bezeten zouden zijn en dat eigenlijk elke vrouw van binnen een heks zou zijn. Maar tegenwoordig is 'heks' dus een onzijdig woord en kun je je als man gerust ook een heks noemen. "

Aankopen via Bol.com? Of, er eerst een stukje uit lezen? Klik dan op deze link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht