ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Uit het leven gegrepen…: vuurpijl in aangezicht werd hem fataal

Die vuurpijl was eerbetoon aan zijn overleden moeder…
door Tsenne Kikke - zondag 3 januari 2021 19:00

Over menstypen gesproken...

De 28-jarige Maikel Van Rompaey, metser van beroep en woonachtig in deelgemeente Pulle, ten oosten van Antwerpen, kwam op oudejaarsavond om het leven toen hij - ondanks het vuurwerkverbod - toch nog vuurpijlen wilde afschieten en eentje daarvan volop in zijn gezicht kreeg.

Ook zijn eigen vader vroeg hem nochtans om dit jaar geen vuurwerk af te steken vanwege dat verbod. "Maar Maikel wilde toch. Geen show van een half uur, zoals hij andere jaren verzorgde, maar enkele knallen die hooguit een paar minuten zouden duren," vertelde hij aan 'Het Laatste Nieuws'.

Volgens de familie kocht Maikel zijn vuurwerk bij een internetshop in Bulgarije. Daar kocht hij elk jaar zijn voorraad in.

En, volgens de politie haperde zo'n vuurpijl. Maikel ging kijken wat er misliep..., en net op dat moment ontplofte het vuurwerk in zijn gezicht en werd hij daarbij een 7-tal meter weggeslingerd. De hulpdiensten hadden geen kans meer om hem te redden, omdat de halsslagader werd geraakt.

Zijn vader noemde het incident onbegrijpelijk. Want, in de jaren ervoor haperde er ook wel eens een vuurpijl - en dat wist Maikel altijd zonder problemen, en heel voorzichtig, op te lossen, zei hij. Maar, eigenlijk liep het ditmaal eerder reeds tweemaal mis. Eenmaal door het vuurwerk aan te kopen, en de tweede maal door het te willen aansteken. Had hij dat maar 'opgelost'...

Om die redenen haalden op sociale media mensen hard uit. Men noemde het incident ’roekeloos en onverantwoord’.

Zijn 59-jarige vader kon daar natuurlijk niet mee lachen: “Mensen beseffen niet half hoe kwetsend al die grove commentaren op sociale media zijn.”

Natuurlijk ziet hij het geheel vanuit zijn kant, en kwam af met verhalen, zoals: "Bij mijn vrouw werd begin februari kanker vastgesteld. Er volgde een zware behandeling met chemo en een transplantatie. Eind augustus ben ik nog met haar op controle geweest. Alles was in orde, de kankercellen waren verdwenen. Vier dagen later heb ik haar op een zondag naar de spoedafdeling moeten brengen. Daar is ze overleden aan een longinfectie...”

En: "Omdat zijn moeder altijd zo genoot van het vuurwerkspektakel dat Maikel tijdens de jaarwisseling liet zien, wilde hij ook deze oudejaarsavond enkele vuurpijlen de lucht in schieten..."

Draai, of keer het: indien Maikel zich aan de vooropgestelde regels had gehouden, dan was hij er nu nog. Hopelijk is zijn overlijden niet voor niets geweest, en anderen aanmanen om voorzichtiger met vuurwerk om te gaan.

Oké, achteraf praten is gemakkelijk, geen mens is vrij van zonde, en natuurlijk was hij dus niet de enige die het verbod overtrad. Ieder van hen zal daarvoor wel zijn eigen redenen gehad hebben...

En, wat zit er zoal tussen de hedendaagse jeugd, zijnde: 'De toekomst van morgen'? Een klein deel ervan heeft "schijt aan de regels"...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht