ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sjamaan van QAnon pleitte schuldig na bestorming Capitool

Jacob Chansley zit al 8 maanden lang in een gevangenis het verdict af te wachten…
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 september 2021 14:54

In totaal zijn 600 mensen in verdenking gesteld voor hun deelname aan de bestorming van het Capitool in januari, op het moment dat in het Congres de resultaten van de presidentverkiezingen valideerde. De bestorming volgde op een speech van ontslagnemend president Donald Trump, die zijn aanhangers had opgeroepen om actie te ondernemen nadat de Democraten zijn overwinning 'gestolen' hadden.

De menstypen, die 'Amerika opnieuw groot wilden maken', bestormden het Capitool verkleed als oproerkraaiers. Te midden van de zee van MAGA-petten (Make America Great Again) en Trump-vlaggen waren er relschoppers in dierenvachten en superheldenkostuums; ze waren uitgedost als Uncle Sam, Abraham Lincoln en Lady Liberty, en in tactische uitrusting; één persoon droeg een Superman-lichaamspantser, compleet met spieren, en een plastic masker van het hoofd van president Donald Trump. Er was geen tekort aan schmink. Er waren carnavalgangers uit de 19de eeuw bij, tonnen camouflage en herhalingen van de Punisher - het Marvel-personage dat inmiddels is omgevormd tot een symbool van extreem-rechts.

Eén van hen, de complotdenker die wereldberoemd geraakte toen hij in bloot bovenlijf en getooid met bizonhoorns op 6 januari het Capitool bestormde, heeft gisteren voor een rechtbank in Washington schuldig gepleit aan huisvredebreuk en gewelddadig gedrag.

Jacob Chansley, een 33-jarige zelfverklaarde sjamaan en aanhanger van de complotbeweging QAnon, werd enkele dagen na de bestorming van het Capitool opgepakt. Hij riskeerde 20 jaar cel, maar omdat hij schuldig heeft gepleit (een slimme zet), kan hij nog een celstraf krijgen van 41 tot 51 maanden, min de acht maanden die hij al in de cel heeft doorgebracht.

Zijn advocaat pleitte dat zijn cliënt sinds enkele jaren aan autistische persoonlijkheidsstoornissen lijdt, die nu versterkt worden door een periode van eenzame opsluiting. Het vonnis volgt op 17 november.

Ondertussen krijgt Jacob - vanwege zijn sjamanistische geloofsovertuigingen - in de gevangenis organische maaltijden; dit, op speciaal verzoek dat uiteindelijk ingewilligd werd door de rechtbank. "Hij zou het anders niet overleven," beweerde zijn moeder.

Bron: Knack

QAnon Sjamaan steunt nog immer Donald Trump

Ontmoet de Sjamaan en soortgenoten...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht