ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: hooligans lieten het beest in zichzelf los

Over de de thema's 'kracht-' en 'totemdieren' heb ik het al meermaals gehad.
door Tsenne Kikke - donderdag 30 september 2021 17:47

Elke mens beschikt, naast een duizendtal 'ikjes', over een 6 à 7-tal persoonlijkheden. Zo kunnen zelfs hooligans zich in het dagdagelijkse leven als gewone mensen gedragen, in het bijzijn van hun kinderen de aangename papa-rol opnemen, op hun werk een totaal andere persoon tevoorschijn toveren - maar, als ze in hun vrije tijd hun hooligan-masker opzetten, komt het beestje in hen naar boven.

Zo vielen hooligans van het Duitse Frankfurt deze namiddag de 'Great Old' in Deurne, het supporterscafé van voetbalclub Royal Antwerp aan. De politie kwam massaal ter plaatse en gebruikte pepperspray.

De Duitsers hadden zich op de parking van de Makro in de buurt van het Bosuilstadion in Deurne-Noord verzameld. Met meer dan driehonderd trokken ze rond 14u naar taverne 'Great Old' op de hoek van de Ter Heydelaan en de Alfons Schneiderlaan en vielen het café aan. De opgetrommelde politie, schouder aan schouder met enkele aanwezige Antwerpsupporters, slaagde er uiteindelijk in om de Duitsers uit het café zelf te houden. “Er is glas gesneuveld op het terras en er is met van alles gegooid”, aldus de politie.

Vrijwel onmiddellijk konden in de buurt enkele Duitse hooligans opgepakt worden. Gezien de reputatie van de Frankfurthooligans waren rellen en aanvallen op Antwerp-cafés niet uit te sluiten, een bericht over een mogelijke aanval circuleerde al enkele uren daarvoor. Gisterenavond waren ook al beelden van een grote groep Frankfurtsupporters opgedoken tijdens een mars door het stadscentrum.

Het feit dat een grote groep Duitsers dan ook door Deurne kon marcheren om een café aan te vallen stuit op onbegrip bij de aanwezige Antwerpsupporters. “Het was moeilijk te voorspellen waar de problemen zich zouden voordoen, in Deurne of in het stadscentrum”, zei politiewoordvoerder Willem Migom. “We hebben ons snel georiënteerd.” In berichten die rondgingen, was sprake van een mogelijke aanval om 15 uur, de Duitsers sloegen echter een klein uur vroeger toe.

Eenmaal op volle sterkte in Deurne kon de politie aan de Makro een klein uur na de aanval een deel van de groep hooligans insluiten en oppakken, het ging om tientallen Duitsers. Ze werden met een opgevorderde bus van De Lijn naar het cellencomplex van de politie gebracht. “Ze zullen pas geruime tijd na het einde van de wedstrijd weer vrijgelaten worden”, aldus Migom.

De politie bleef ondertussen massaal aanwezig in de buurt van het Bosuilstadion - want, een groot deel van de groep was nog niet gevat. Op de parking van Makro en MediaMarkt werden alle Duitse nummerplaten door de politie gefotografeerd, en aan de uitgang van de parking werden Duitse en Nederlandse auto’s gecontroleerd.

Het klinkt alsof het hier slechts over een minderheidsgroep gaat - maar weet wel, dat elke mens van nature uit een beestje in zichzelf meedraagt. De mens zélf kan daar dus niets aan doen omdat het aangeboren is, behalve het feit dat men het animale deel zou moeten (trachten te) temmen, teneinde tot meer mens-zijn uit te groeien.

Het probleem hier is misschien wel het drieste feit dat er met ongelooflijk veel menstypen hierover niet te praten valt. Ze durven aan zichzelf zelfs niet de vraag "Wie of wat ben ik?" stellen - en, als het tóch zouden aandurven, dan zullen ze er nooit of te nimmer een antwoord op kunnen vinden, behalve dan: "Mijn naam is ...., ik woon in ...., ik werk bij ...., et cetera." En dat noemen zij 'zelfkennis'. Grappig, hé!

Natuurlijk zijn niet alle voetbalsupporters hoologans...

Echt waar meneer de Uil?
Mmm...
Want mensen zijn precies als dieren,
Met dezelfde dierenmanieren,
En dezelfde dierenstreken,
Dat komt allemaal in de krant van Fabeltjesland
Van Fabeltjesland van Fabeltjesland.

devil

Nabericht:

Antwerp FC - Eintracht Frankfurt: 0 - 1

The Great Old speelde naar het schijnt een goede wedstrijd, maar in de laatste minuut kregen het een penalty tegen na een fout van Almeida op Lindstrøm. Paciencia werkte koelbloedig af: 0-1.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht