ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

China wil abortussen ‘die niet medisch noodzakelijk zijn’ terugdringen

Peking wil vanaf vandaag het geboortecijfer stevig optrekken.
door Tsenne Kikke - maandag 27 september 2021 19:09

Peking heeft vandaag opgeroepen om abortussen, ‘die niet medisch noodzakelijk zijn’, terug te dringen. Zo wil het land met het grootste aantal inwoners ter wereld het geboortecijfer optrekken en koppels aansporen om meer kinderen te krijgen.

De Chinese regering heeft dus nieuwe richtsnoeren over de seksuele gezondheid van vrouwen uitgevaardigd, die bepalen dat gezondheidswerkers ‘controles vóór het huwelijk en check-ups vóór de zwangerschap moeten bevorderen’ en ‘abortussen die niet medisch noodzakelijk zijn, moeten beperken’. Hoe dat in zijn werk moet gaan, werd niet verduidelijkt. De richtsnoeren slaan op de periode van 2021 tot 2030.

Van eenkindpolitiek naar maximum van drie

De richtsnoeren zijn opvallend omdat ze zo contrasteren met de geboortebeperking die de Communistische Partij in 1979 instelde. Zeker vrouwen op het platteland werden bij een tweede zwangerschap verplicht tot abortus. Pas in 2015 werd de eenkindpolitiek omgezet naar een ‘tweekindpolitiek’.

Nadat de resultaten van de laatste Chinese volkstelling bekend raakten, verhoogde de Chinese overheid de limiet tot drie kinderen. Peking wil het geboortecijfer stevig optrekken. De dalende geboortecijfers en de toenemende vergrijzing dreigen de Chinese economie immers flink parten te spelen.

Krimp zou ingezet zijn

China heeft een vruchtbaarheidsgraad van amper 1,3. Om de bevolking op peil te houden, moet een vrouw 2,1 kinderen krijgen. Volgens de geruchtenmolen is de krimp zelfs al ingezet en zou de telling hebben uitgewezen dat het aantal Chinezen onder 1,4 miljard is gezakt. De onrust daarover zou bij de top van de Communistische Partij erg groot zijn.

Veel jonge Chinezen staan echter niet te trappelen om kinderen te krijgen, laat staan drie, omdat ze lange werkdagen kloppen en veel pendelen, omdat huisvesting en het opvoeden van kinderen veel geld kosten of omdat ze zelf enig kind zijn en voor hun ouders moeten zorgen. Chinese vrouwen halen ook de ongelijke behandeling van hun sekse op de werkvloer aan als hinderpaal om (meerdere) kinderen te krijgen.

Ondersteunende maatregelen

De Chinese overheid kondigde bij het optrekken van het toegelaten aantal kinderen per gezin aan dat er ‘ondersteunende maatregelen zullen komen die de bevolkingsstructuur moeten helpen verbeteren’. De nieuwe richtsnoeren die maandag zijn afgekondigd, lijken aan die belofte te zijn verbonden.

Naast de focus op het beperken van abortus, moeten ze vrouwen betere toegang geven tot onder meer onderwijs, banen en hogere posities bij de overheid. Daarnaast wil China betere seksuele voorlichting verschaffen en ook lessen over het voorkomen van ongewenste zwangerschappen voorzien.

Bron: De Standaard

Wat niet werd vermeld...

Volgens de resultaten van de Zevende Nationale Volkstelling die in 2020 in China werd gehouden, bedroeg de Chinese bevolking in november 2020 ongeveer 1.411.78 miljoen mensen.

De sekse- of genderverhouding is een omstreden kwestie sinds de invoering van het één-kind-beleid in 1979, dat bedoeld was om de bevolking van het land te beperken. Hoewel het beleid niet langer van kracht is, is het verschil tussen de seksen van de bevolking in het hele land nog steeds duidelijk. In 2019 hadden tien- tot veertienjarige kinderen het grootste genderverschil van 119,1 mannen op elke 100 vrouwen.

Weet, dat in China - naar oude denkpatronen - meisjes 'minder waard zijn' dan jongens. Dit betekent, dat de kans enorm groot is dat veel meisjesbaby's worden geaborteerd - vooral, als het eerste kindje ook al een meisje was.

Zo kan een test tegenwoordig het geslacht van de foetus  al in zevende week met 95 procent zekerheid te bepalen. In het bloed van een zwangere vrouw zitten namelijk kleine beetjes dna van de baby. Vindt de test daarin een Y-chromosoom, dan is het een jongetje. Een abortus in het eerste trimester van de zwangerschap is dan immers ook een minder ingrijpende procedure dan een late abortus. En, daarbij  gaat het 'slechts om een foetus en niet over een kindje' wordt daarbij gedacht.

Anders gezegd: als die jongens opgroeien, zal het niet gemakkelijk zijn om voor ieder van hen in eigen land een geschikte partner te vinden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht