ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nederlandse antivaxer daagt Marc Van Ranst voor rechter - Deel 2

Willem Engel versus Marc Van Ranst…: hoe loopt dit af?
door Tsenne Kikke - woensdag 11 augustus 2021 23:16

Een dertigtal aanhangers van coronascepticus Willem Engel troepten deze middag samen voor het Mechelse gerechtshof om hun steun te betuigen voor de Nederlander. Hij werd op luid applaus onthaald toen hij aan het justitiepaleis arriveerde. Marc Van Ranst zelf werd via een achteringang binnengeloodst.

Het Openbaar Ministerie vroeg aan de rechtbank meteen om de klacht onontvankelijk te verklaren. “Omdat het om een drukpersmisdrijf gaat. Ook sociale media vallen daaronder. En dan is de correctionele rechtbank niet bevoegd”, zei de openbare aanklager.

Willem Engel en diens advocaat Michael Verstraeten staken van wal met te stellen dat de meeste coronamaatregelen weinig of geen impact hadden op de coronacijfers. “Dan heb ik het over mondmaskers, sluiting van de horeca, de lockdown en de nachtklok. Meneer Engel voert een strijd dat de maatregelen verkeerd en ondoeltreffend waren. Meer nog: de maatregelen hebben net voor een collaterale schade gezorgd omdat mensen geen of onvoldoende zorg kregen.”

“Marc Van Ranst noemt meneer Engel net daardoor een oplichter, een virusontkenner en extreemrechts en schildert mijn cliënt overal af. En daar wil Willem nu paal en perk aan stellen. Van Ranst zei in een interview niet met extremisten of virusontkenners in debat te gaan. Dat gaat over mijn cliënt. Dit is geen drukpersmisdrijf, maar een geval van laster. Dit gaat de vrije meningsuiting voorbij. Willem Engel heeft door de uitlatingen van Marc Van Ranst reputatieschade geleden.”

Engel vroeg aan de rechtbank om Marc Van Ranst ook aan een psychiatrisch onderzoek te onderwerpen. “Hij is impulsief, manipulatief en weet niet wat goed of kwaad is. Maar het is aan de rechtbank om daar over te oordelen”, zei Verstraeten.

Marc Van Ranst verdedigde zichzelf. “Rechtszaken betekenen voor meneer Engel gratis aandacht”, zei de viroloog. “Dit is voor hem een overwinning om mij met een rechtstreekse dagvaarding te laten verschijnen als beklaagde. Op de plaats waar dieven en verkrachters ook terechtstaan.”

“Het klopt dat ik niet met extreemrechtse mensen in debat ga. Maar meneer Engel is ook niet extreemrechts. Ik beschuldig hem daar ook niet van. Hij betichtte mij er anderzijds wel van om communist te zijn. Een virusontkenner? Ik gebruik dat woord niet vaak. Ik gebruik liever viruswappie. Maar meneer Engel ontkent wel de opgelegde coronamaatregelen. Voor hem is Covid niet meer dan een merknaam en hij zegt zelfs dat het geen killervirus is. Vaccins zijn voor hem een gentherapie. Aan zijn volgers vroeg hij om afspraken te maken in de vaccinatiecentra, maar dan niet op te dagen. Omdat de vaccins volgens hen alleen maar schade en letsels zouden toebrengen.”

Van Ranst zei dat hij ook werd verweten en beledigd door Engel. “Hij noemde mij laf, schorremorrie, communist, oplichter, ranzige Marc, kinderlokker en ga zo maar door. Toen ik in het safehouse zat, schreef meneer Engel dat hij met Jürgen Conings had gesproken en dat die me met rust zou laten als ik in debat zou gaan. Dat heeft me enorm kwaad gemaakt.”

“Ik ben deze zomer twee maanden kwijtgespeeld. Een maand door Jürgen Conings en een maand door deze zaak. Dat weegt zwaar.”, besloot de viroloog.

De rechtbank heeft de zaak nu in beraad genomen en doet een uitspraak op 9 september.

Bron: GVA

Iedere mens met een beetje logica kan beseffen dat die Willem Engel geen schijn van kans heeft om enig voordeel uit deze zaak te halen. Wat de toekomst betreft...

Moest ik rechter zijn dan zou ik een boete van 100 euro opleggen voor elk gepubliceerd woord waarvan kan worden afgeleid dat het - rechtstreeks of onrechtstreeks - tot Marc Van Ranst is gericht.

En, net als voordien beëindig ik deze blog met Marc's woorden: "Ik beklaag vooral de rechter, die naar al het gelul van Willem Engel zal moeten luisteren, en daarover een oordeel zal moeten vellen..."

Nabericht 9/12/2021: De rechtbank sprak Van Ranst vrij en Nederlander Willem Engel, die Van Ranst voor de rechtbank daagde, werd zelf veroordeeld, omdat het op een roekeloze manier gebeurde. Willem Engel moet nu aan Marc Van Ranst een schadevergoeding van 4.000 euro betalen wegens tergend en roekeloos geding.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht