ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De ego's van overconsumptie

Ben jij 'overgeconsumeerd'?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 28 augustus 2021 20:33

Enkele dagen geleden kreeg ik onderstaand berichtje toegezonden. Misschien heb jij er iets aan.. :-)

Wanneer we aan gulzigheid denken, beperken we de betekenis ervan gewoonlijk tot veel te veel eten.

In werkelijkheid is gulzigheid ongeremde begeerte van allerlei aard, zijnde: het verlangen naar de genoegdoeningen van consumptie.

Zoals je weet, zijn we vandaag de dag 'consumenten'. De wereldeconomie is gebaseerd op 'consumptie' - jij, de consument, consumeert dingen.

Gulzigheid verwijst naar ego's van overconsumptie. Met andere woorden: het verlangen naar meer. Naar meer auto, meer huis, meer inkomen, en zo meer, en nog veel meer. We hebben allemaal, zonder uitzondering, ego's van gulzigheid, maar ze verschijnen misschien niet met betrekking tot voedsel.

Sommigen onder ons zijn gulzigaards en zoeken voortdurend aandacht bij anderen. Sommigen onder ons zijn vraatzuchtig in het kopen van dingen, en kunnen onze uitgavengewoonten niet beheersen. Sommigen van ons zijn vraatzuchtig als het gaat om het kijken naar amusement, het spelen van spelletjes ('binging'), of gokken, terwijl anderen vraatzuchtig zijn als het gaat om seksuele sensaties.

En dan is er natuurlijk nog de gulzigheid met betrekking tot eten en drinken, met snoepen en trakteren. In alle gevallen is gulzigheid een begeerte, en begeerte kan de oorzaak van lijden zijn; zelfs een manier waardoor we onszelf misschien stelselmatig kunnen vernietigen. "Zoek jouw gulzigheid op en stop ermee, dan kun je veel bewustzijn bevrijden," stond er te lezen, gevolgd met...

"Wanneer de ego's van gulzigheid vernietigd zijn, bevrijden we de deugd van matigheid. Matigheid, de deugd van evenwicht, heeft te maken met onze mentale maag: hoe wij indrukken ontvangen en verwerken.

Tijdens de invloed van Maagd van 23 augustus tot 22 september kunnen we speciale hulp ontvangen in verband met onze maag - of die nu fysiek of mentaal is - én onze gulzigheid."

"Ga in een comfortabele leunstoel zitten; richt jouw geest op jouw Innerlijk en vraag hem zich naar de harttempels van de sterren van Maagd te begeven, zodat hij de goden van Maagd naar jouw huis kan brengen, opdat zij jouw maagkrachten kunnen opwekken en jouw maag kunnen genezen." - Samael Aun Weor -

"Bovendien, om onze zonnevlecht, ontvankelijke vermogens en maag te versterken, moeten we gedurende deze weken de klinker 'U' (als in "you" in het Engels) een uur per dag vocaliseren."

Laat me achteraf weten hoe je bent gegaan, hé! :-)

Nogmaals: de 'u' van de Engelse 'you' - niet verwarren met...

Blogs hoeven niet altijd omheen het thema 'Zelfkennis' te gaan, nietwaar? Wel hebben de leerstellingen van Gurdjieff die honger in mij indertijd gestild. Nu is er geen behoefte meer aan meer, maar aan minder. Eerder afleren dan aanleren dus...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht