ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ondanks de talrijke bewijzen blijven antivaxxers voet bij stuk houden, totdat…

… de een of andere antivaxxer aan Covid-19 sterft.
door Tsenne Kikke - maandag 26 juli 2021 19:46

Een 34-jarige antivaxxer uit Californië, die op sociale media alsmaar de spot dreef met Covid-19-vaccins, is na een maandenlange strijd met het virus overleden. Zelfs gebed hielp niet. Ongelooflijk, hé! Het kan natuurlijk ook zijn dat hij de verkeerde godsdienst beleed...

Stephen Harmon, een lid van de Hillsong megakerk, was een uitgesproken tegenstander van vaccins en maakte een reeks grappen over het feit dat hij het niet nodig had.

"Got 99 problems but a vax ain't one," twitterde de 34-jarige in juni aan zijn 7.000 volgers.

Hij werd behandeld voor longontsteking en Covid-19 in een ziekenhuis buiten Los Angeles, waar hij vorige week woensdag overleed.

In de dagen voor zijn dood, documenteerde hij zijn strijd om in leven te blijven, door foto's van zichzelf in zijn ziekenhuisbed te posten.

"Bidt alstublieft allemaal, ze willen me echt intuberen en aan de beademing leggen," zei hij.

Ondanks zijn strijd met het virus, bleef hij maar zeggen dat hij weigerde om te worden geprikt. Zijn religieus geloof zou hem wel beschermen, en zelfs na zijn herstel zou hij geen vaccin accepteren, voegde hij eraan toe.

In zijn laatste tweet op woensdag, verklaarde hij dan weer dat besloten had om dan toch maar onder intubatie te gaan.

"Ik weet niet wanneer ik wakker word, bid alstublieft", schreef hij.

Vóór zijn dood maakte hij dus grappen over de pandemie en vaccins, waarbij hij berichten deelde waarin hij zei dat hij de Bijbel vertrouwde boven dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse topdeskundige op het gebied van ziekten.

Hillsong oprichter Brian Houston bevestigde het nieuws van zijn dood in een tweet op donderdag. "Zojuist ontving ik het verwoestende nieuws dat onze geliefde vriend, Stephen Harmon, is overleden aan Covid. Hartverscheurend."

Hij voegde eraan toe dat de kerk haar leden aanmoedigt "om de richtlijnen van hun artsen te volgen".

Advies versus ervaring

In Californië is het aantal gevallen van Covid-19 de afgelopen weken sterk gestegen, waarbij de meeste van hen ongevaccineerd naar het ziekenhuis werden gebracht.

Feit is, dat sommige mensen naar advies luisteren en ernaar handelen, terwijl anderen eerder nood hebben aan persoonlijke ervaring. In elk geval was Stephen Harmon een onvergetelijke ervaring rijker.

Zolang men niet wordt besmet, is vaccineren misschien niet zo nodig. Aan mensen, die weigeren zichzelf te laten vaccineren, wordt dan ook de raad (om het woordje 'advies' niet te gebruiken) gegeven om zoveel mogelijk andere mensen te mijden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht