ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nederlandse antivaxer daagt Marc Van Ranst voor rechter

Willem Engel versus Marc Van Ranst…
door Tsenne Kikke - woensdag 28 juli 2021 15:39

Mensen zijn maar mensen...

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is een dossier ingeleid van de Nederlander Willem Engel, notoir antivaxer, tegen viroloog Marc Van Ranst. Engel klaagt Van Ranst aan voor laster en eerroof.

Die aandachtzoekende Nederlander diende een klacht in met burgerlijke partijstelling tegen Van Ranst omdat hij meent dat de viroloog hem online te vaak wegzet als virusontkenner, fantast en ook beledigend is ten aanzien van zijn persoon door hem spottend ‘dansleraar’ of ‘salsapandemie’ naar het hoofd te gooien. Engel wil nu dat er een duidelijk kader komt waarin de rechtbank bepaalt in welke mate de vrije meningsuiting kan gebruikt worden in de discussie tussen beide, die maar blijft oplaaien.

“Er moet paal en perk gesteld worden aan het demoniseren van mensen die kritisch zijn tegenover het beleid”, zei Engel. “Ik vind het prima om het debat te voeren maar dat moet binnen bepaalde kaders blijven. Ik heb geen probleem met persoonlijke verwijten, maar wel met de intentie om onze beweging te stoppen, de associatie met terreur en extreemrechts en het belachelijk maken van onze beweging met als doel ons podium te weerhouden.”

De klacht van Willem Engel kwam er na een interview in de Nederlandse krant 'Het Financieele Dagblad'. Marc Van Ranst zei in dat interview dat hij niet met extreemrechtse mensen of virusontkenners in debat wil gaan. Hij vond ook dat de actiegroep 'Viruswaarheid' te veel aandacht krijgt bij onze noorderburen en dat het gezicht achter 'Viruswaarheid', Willem Engel, zijn kennis over het virus nihil is.

Engel liet die uitlatingen dus niet zo en stapte naar de rechtbank. Hij vond dat Van Ranst te ver was gegaan en hem onterecht afschilderde als een extremist. Engel noemt zichzelf een scepticus en geen virusontkenner.

Extremist?

Ter herhaling: indien ik goed lees, zei Marc Van Ranst dat hij niet met extreemrechtse mensen of met virusontkenners in debat wilde gaan. Duidelijk was dat Engel zelf maar moest kiezen tot welke groep hij dolgraag wilde behoren...

De vete tussen Van Ranst en Engel is al geruime tijd aan de gang. Op Twitter gingen ze al meermaals in de clinch met mekaar. Zo schreef Engel dat Van Ranst een aandeel heeft in de angstpandemie. Van Ranst reageerde dan weer met de uitlating dat Engels “niet het scherpst geslepen potlood in de pennendoos” is, en dat hij niet in debat gaat met “irrelevante rattenvangers van Hamelen”.

Mafkees

Nog een opvallende tweet van Van Ranst aan het adres van Engel: “Wanneer we ooit geconfronteerd worden met een salsapandemie, ga ik met veel plezier luisteren naar wat jij als dansleraar te zeggen hebt. Echter, op dit moment geef ik geen flying fuck om wat jij uitkraamt, en Nederland zou dat best ook niet doen."

Marc Van Ranst noemde Engel ook een mafkees. “Je kan al je kennis van virologie, immunologie en epidemiologie op de achterkant van een postzegeltje schrijven en zelfs nog plaats over hebben.”

Kinderachtig tijdverlies

Hierover een rechtszaak opstarten, is - volgens Van Ranst - een misbruik van het procesrecht. “Iedereen kan een klacht met burgerlijke partijstelling tegen om het even wie indienen, het is soms echt waanzinnig. Dit moet stoppen. Hij heeft mij een communist, extremist, schorriemorrie, Holle Bolle Gijs, geen wetenschapper... genoemd en is veel verder gegaan dan ik. Hij ontkent een virusontkenner te zijn maar ook het bestaan van de epidemie, de pandemie, de werkzaamheid van vaccins, het nut van PCR... Ze zijn zeer blij dat ze mij voor een rechtbank krijgen, ze dagen mij al zeer lang uit voor een debat, maar ik ga niet met hen in debat. Nu gebeurt dat dus voor de rechtbank.”

De zaak kon woensdag niet behandeld worden omdat eerst een waarborg door Willem Engel moet worden betaald. Die waarborg van 250 euro staat garant dat de gemaakte kosten voor het inrichten van een proces voor de rechtbank zullen worden vergoed.

Het dossier wordt behandeld op 11 augustus. Van Ranst zal zichzelf verdedigen want hij wil geen bijkomende kosten maken door een advocaat aan te spreken.

Ik beklaag vooral de rechter, die naar al het gelul van Willem Engel zal moeten luisteren, en daarover een oordeel zal moeten vellen...

Nabericht 9/12/2021: De rechtbank sprak Van Ranst vrij en Nederlander Willem Engel, die Van Ranst voor de rechtbank daagde, werd zelf veroordeeld, omdat het op een roekeloze manier gebeurde. Willem Engel moet nu aan Marc Van Ranst een schadevergoeding van 4.000 euro betalen wegens tergend en roekeloos geding.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht