ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hevige clash tussen betogers en politie tijdens antilockdownprotesten in Australië

Roekeloze idioten kwamen er op straat…
door Tsenne Kikke - zaterdag 24 juli 2021 18:02

Australië is tijdens de eerste golven van de pandemie gespaard gebleven van grote uitbraken, al waren er vorig jaar ook wel strenge lockdowns doorheen het hele land. Slechts 11 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd. Vandaag, bijvoorbeeld, werden er 163 nieuwe besmettingen geregistreerd, en het dodental van de huidige Delta-uitbraak ligt er nu al op 6.

Van de iets meer dan 23 miljoen inwoners zitten er op dit ogenblik zo’n 13 miljoen in lockdown. Maar, bij sommigen groeit de woede over de strenge maatregelen. Enkelen onder hen, denken zelfs dat ze 'ontwaakt' zijn... :-)

Vandaag hebben in Sydney en Melbourne, de twee grootste steden in het land, enkele duizenden mensen betoogd tegen die lockdown. In Sydney ging het er zelfs hevig aan toe: minstens 57 mensen werden opgepakt na gewelddadige confrontaties tussen manifestanten en de politie. De politie werd er bekogeld met bloempotten, flessen, en zo meer.

Stephen Jones, een parlementslid uit Sydney, veroordeelde de demonstranten als 'egoïstische, roekeloze idioten'. "Niemand wil opgesloten zitten. Dit is precies hoe je het in stand houdt."

Ook in Frankrijk zijn vandaag in honderden steden meer dan 160.000 mensen op straat gekomen om te betogen tegen de uitbreiding van de gezondheidspas en de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel.

De gezondheidspas is sinds deze week nodig voor een bezoek aan musea, bioscopen en grote evenementen. De Franse regering wil de pas in augustus ook verplicht maken voor horecabezoek en de toegang tot winkelcentra. Met zo'n pas kunnen mensen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn of recent een negatieve coronatest hebben afgelegd.

Omstreeks 18.00 uur zochten in Parijs enkele honderden actievoerders op de hoofdstedelijke laan de confrontatie met de ordediensten op. Ze wierpen barricades op en gooiden met projectielen. De ordediensten zetten traangas en waterkanonnen in. Toeristen ontvluchtten de avenue en winkeliers sloten in allerijl hun zaak. De betogers werden teruggedrongen tot de Arc de Triomphe, waar verkeer omstreeks 18.40 uur opnieuw mogelijk was.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht